کد مطلب: 177210
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۴۱
معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت:ایران قدرت باروری بالایی دارد حتی به رحم اجاره‌ای از یوز آفریقایی هم فکر کرده بودیم اما خوشبختانه روند بارداری طبیعی انجام شد.
 

به گزارش ایران خبر، اکبری معاون سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری فرصت‌ها و چالش‌های تکثیر گونه‌های جانوری با اشاره به تولد توله یوزه‌ای ایران گفت: جفت‌گیری توسط یوزها رخ داد و درحالی که اکثر منتقدان معتقد بودند بارداری امکان پذیر نیست و اگر یوزی هم دنیا بیاید از بین خواهد رفت ۳ توله یوز دنیا آمدند.

وی با بیان اینکه مرگ و میر یوزها در دنیا بسیار زیاد است گفت: حتی در آفریقا نیز یوزه‌ای بسیاری پس از تولد می‌میرند برای مثال از ۶ توله در نهایت دو تا سه توله باقی می‌ماند و این اتفاق نادری نیست ایران اولین توله یوزی است که در اسارت ۳ توله به دنیا آورده است و یک توله او باقی مانده است اصل ماجرا بسیار ارزشمند است که چنین اقدامی برای نخستین بار در دنیا انجام شد نباید خطاها را آنقدر بالا ببریم که ارزش کار پایین بیاید.

اکبری با بیان اینکه تعداد دامپزشکان ایرانی در زمینه توله یوزها کم است گفت: دامپزشکانی مانند آقای معماریان هم وجود داشتند که آنها هم از ایران رفتند باید توجه داشت که راه‌های پیش روی ما بسیار زیاد است: در این مسیر، راه زیادی پیش رو داریم هم اینکه آن یوزپلنگ در اسارت توران زنده و سالم است و احتمال بارداری دوباره در آن زیاد است حتی به رحم اجاره‌ای از یوز آفریقایی هم فکر کرده بودیم اما خوشبختانه روند بارداری طبیعی انجام شد بنابراین این دستاورد را کمرنگ نبینیم وگرنه جرأت کار از دامپزشکان گرفته می‌شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: اصل سزارین و اقدامات صورت گرفته درست بوده‌اند ما نباید این حجم انتقاد فقط به یک دستکش داشته باشیم طبیعتاً شرایط لوکس وجود نداشت اما اصول کار رعایت شد فراموشی اصل کار منجر به نا امیدی دامپزشکان می‌شود.

وی گفت: کمیته حقیقت‌یابی تشکیل شده تا نقص‌ها را بررسی کند وظیفه ما اصلاح امور است اما انتقادات نباید جرأت را بگیرد.

وی درباره اینکه شانس زنده ماندن توله سوم چقدر است گفت: در این باره نمی‌توان دقیق صحبت کرد اما شرایط توله سوم قابل قبول است و با شیر خشک تغذیه می‌شود تاکنون چندین بار سونوگرافی کامل انجام شده و با کمک چندین دامپزشک و متخصص شرایط درمان و نگهداری پیش می‌رود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست درباره اینکه آیا می‌شد که توله دوم تلف نشود گفت: تا کنون آن چیزی که از نمونه برداری‌ها مشخص شده این است که لخته شدن شیر در دستگاه گوارش باعث تلف شدن توله شده اما نتیجه پاتولوژی تا ١٠ روز دیگر مشخص می‌شود، این وضعیت می‌تواند به نحوه شیر دادن، نوع شیر و حتی استرس برگردد.

اکبری درباره انتقادات از نبود تجهیزات گفت: به این صورت نبود که تجهیزات نباشد اما شاید آنطور که برای گونه ارزشمند و خاصی مانند یوزپلنگ انتظار داشتیم تجهیزات پیش بینی نشده بود این نخستین تجربه در کشور است و نباید شرایط کشور را فراموش کنیم. باید دید اکنون برای خرید واکسن و شیر مورد نیاز آیا می‌توانیم از راه قانونی اقدام کنیم؛ اینطور نیست که دست ما برای انجام همه کارها باز بود و ما کوتاهی کردیم. حتماً روند را ادامه می‌دهیم و نواقص را برطرف می‌کنیم.

منبع : خبرگزاری مهر