کد مطلب: 149085
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۵
با شیوع پاندمی ویروس کرونا، کشاورزان در سراسر جهان به دلیل اختلالات ناشی از قرنطینه و محدودیت رفت و آمد، موفق نشده‌اند محصول خود را به دست مشتریان برسانند.
 
به گزارش ایران خبر، کشاورزان در سراسر جهان به از بین رفتن محصول در زمین تن داده‌اند زیرا پاندمی ویروس کرونا، عرضه و تقاضا برای مجموعه گسترده‌ای از محصولات که دوام کوتاهی دارند مانند میوه‌ها و گلها را مختل کرده است.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیش‌تر نسبت به بحران غذایی ناشی از پاندمی ویروس کرونا هشدار داده بود. با وجود این که سطح تولید مطلوب بوده است اما برداشت محصولات تحت تاثیر قرنطینه قرار گرفته و بسیاری از کارگران نتوانسته‌اند در مزارع فعالیت کرده یا محصول را به بازار منتقل کنند.
در حالی که محصولات کشاورزی در زمین مانده و در حال از بین رفتن است، بانک‌های غذا در آمریکا از کمبود کالاهای غذایی اساسی خبر می‌دهند و همزمان شمار افرادی که به دلیل شیوع ویروس کرونا به کمک نیاز پیدا کرده‌اند، افزایش یافته است.
با ماندن مردم در خانه و آشپزی به جای تهیه غذا از رستوران، زنجیره تامین باید استراتژی خود را از تامین مواد غذایی به رستوران‌ها به فروشگاه‌های مواد غذایی تغییر دهد اما این امر به الزامات متفاوتی از نظر بسته بندی و اقدامات دیگر نیازمند است. همچنین فروشندگان باید تجهیزات لازم را برای بسته‌بندی غذا برای مصرف‌کنندگان داشته باشند که بسیاری فاقد آن هستند.
در مورد شیر، دامداران آمریکایی ناچار شده‌اند شیر را به دلیل کاهش تقاضا دور بریزند. پیش از این برنامه‌های ناهار مدارس شیر، پنیر، کره و محصولات دیگر را به میزان زیادی خریداری می‌کردند.
استفاده از شیر مازاد تقاضا برای تولید پنیر و سایر محصولات لبنی به انجام تغییراتی در فرآیند تولید و فضای نگهداری محصولات نیاز دارد. اکنون که بیماری کووید ۱۹ باعث تعطیلی مدارس و رستوران‌ها شده است، زنجیره تامین در حال تولید مواد غذایی مناسب عرضه در فروشگاه ها است.
طبق آمار وزارت کشاورزی آمریکا، هزینه برای غذای خارج از خانه حدود ۵۴.۴ درصد از کل هزینه انجام شده برای مواد غذایی در سال ۲۰۱۸ را تشکیل داد.
نابودی میوه و گل‌ها
تنها مواد غذایی نبودند که دور ریخته شده‌اند و اقلام کم دوامی مانند گلها هم به دلیل کاهش تقاضای جهانی از بین رفته‌اند.
در هلند تولیدکنندگان ناچار شده‌اند گلها را به دلیل کاهش شدید تقاضا در پی لغو برگزاری بسیاری از جشنها و رویدادها، کمپوست کنند. هلند در حدود ۸۰ درصد از تولید پیاز گل جهان سهم دارد.
اگر تولیدکنندگان می‌دانستند که مدارس و ادارات به شکل سراسری بازگشایی نخواهند شد، در کل زنجیره تامین تغییراتی داده و محصول خود را به فروشگاه‌های مواد غذایی ارسال می‌کردند و کمبود پایان می‌یافت اما آنها هنوز جواب این سوال را نمی‌دانند.
طبق اعلام تعاون تجاری رویال فلورا هلند که بزرگترین مزایده گل جهان را انجام می‌دهد، در مزایده هفته گذشته گل و گیاه قیمت‌ها ۲۲ درصد نسبت به سال گذشته کمتر بود.
تولیدکنندگان میوه در بخش‌های مختلف جهان از آمریکا گرفته تا آسیای جنوب شرقی محصولی دارند که به دلیل محدودیت‌های رفت و آمد و عدم امکان دسترسی به کارگر و مشتری، روی دستشان مانده است.
برخی از نقاط تلاش کرده‌اند تقاضای داخلی را برای مصرف محصولاتی که در خطر از بین رفتن هستند، تشویق کنند. به عنوان نمونه بیش از ۷۵۰ هزار تن سیب زمینی در بلژیک در معرض نابودی قرار دارد و مردم این کشور تشویق شده‌اند سیب زمینی سرخ کرده بیشتری مصرف کنند.
در هند برخی از کشاورزان توت فرنگی‌هایی که معمولا به مصرف گردشگران و تولیدکنندگان بستنی اختصاص پیدا می‌کرد را خوراک گاوها کردند.
بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، اگرچه تامین کنندگان می‌دانند که باید کسب و کار و زنجیره تامین را تغییر دهند اما ابهامات موجود برنامه‌های کسب و کار آنها را دشوار کرده است.
منبع : خبرگزاری ايسنا