ایران خبر بررسی می کند؛

نوستالژی "علی کوچولو"

کد مطلب: 42597
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۵
علی کوچولو تو قصه ها نیست مثل من و تو او دور دورا نیست نه قهرمانه، نه خیلی ترسو نه خیلی پر حرف، نه خیلی کم رو خونشون در داره، در خونشون کولون داره حیات داره، باغچه داره، اتاقش طاقچه داره طاقچه که داره گل داره،کنار حوضش گل داره،لای لای لای دینگ دینگ دینگ دینگ دیری دیری دینگ دیری دیری دینگ دینگ دیری دیری دینگ
 
ایران خبر- "علی کوچولو" متولد سال 1357 در تهران است. علی از رشته ادبیات دراماتیک در هنرستان صداو سیما فارغ التحصیل شده است و حدود سی سال است  در عرصه سینما و تلویزیون فعالیت دارد. وی بازیگری را از سن 5 سالگی شروع کرده و اولین بار توسط یکی از دوستان پدرش به بازی در برنامه "علی کوچولو" دعوت شده بود. امید آهنگر در خانواده ی کاملا هنری متولد شده است. پدر وی رضا آهنگر یکی از مدیران تهیه سینما و تلویزیون بوده، مادرش در کار گریم، خواهرش در حرفه صحنه، لباس و بازیگری و برادرش کاوه آهنگر از بازیگران سینما و تلویزیون می‌باشند.

بی شک نام "علی کوچولو" برای بیشتر بچه های دهه شصت آشناست. برنامه ای که هنوز در ذهن خیلی از دهه شصتی ها مانده و از آن خاطره دارند. ویژگی های خاص این برنامه باعث محبوبیت آن در زمان خودش شده بود.
 
امید آهنگر یا همان "علی کوچولو" بازیگر کودک آن برنامه بود که با درخشش خود بازیگری اش را ادامه داد. اما با گذر زمان وقتی علی کوچولو بزرگ شد با شرایط نابسامان حوزه سینما، تاتر و تلویزیون روبرو شد که این امر باعث شد وی به هلند مهاجرت کند. وی حدود چهار سال است که در هلند به فعالیت های هنری اش ادامه می دهد.

مهاجرت "علی کوچولو" به هلند
آهنگر هلند را از نظر کاری بهتر می دانست. وی در ایران به نقطه ای رسید که احساس کرده بود برای مسائل جدی تر مثل درس و فعالیت های هنری باید به کشور دیگری مهاجرت کند. گویا برای رفتن از قبل برنامه ریزی داشته و به یک باره تصمیم به مهاجرت نگرفته بود.

علی با توجه به تلاش های چند خود در عرصه هنر، بی نتیجه ماندن زحماتش و بی مهری مسئولین هنری تصمیم به مهاجرت می گیرد. وی گله ای هم ندارد زیرا اعتقاد دارد به خیلی از بزرگان هنر بی توجهی شده و از آنها تجربه و خاطره ای به جای مانده است.
 
امید آهنگر در جشنواره های خارج از کشور شرکت کرده است. هم در کشور سوئد و هم در فرانسه. وی با ساختن فیلم  "فقط یه آرزو " هم در چند جشنواره شرکت کرده و موفق به کسب دیپلم افتخار از جشنواره فیلم کوتاه ملل شده بود. یکی از اهداف علی از ساختن فیلم هایش این است که در سطح بین المللی مطرح شوند. به نظر وی هر انسانی وقتی عاشق کارش باشد به نقطه اوج حرفه اش هم فکر می کند.

به نظر "علی کوچولو" مسئولان هنری ایران با دیگر کشورها قابل قیاس نیستند. زیرا در ایران هنر و هنرمند اصلا اهمیت و جایگاهی ندارد. اما در کشورهای دیگر به محض اینکه متوجه شوند یک هنرمند هستی با احترام  و رفتاری که شایسته یک هنرمند است  برخورد می کنند.
ویژگی های جذاب برنامه "علی کوچولو"
برنامه "علی کوچولو" ویژگی خاصی داشت که سبب گردید کار موفقی باشد. زیرا اولین فتو رمان ایران بود که بعد از انقلاب ساخته شد دیگر اینکه این برنامه متن های هیلی خوبی داشت و برای ساخت آن هم دقت زیادی صورت گرفت بود. ساخت موسیقی زیبایی مرحوم بابک بیات برای "علی کوچولو" به محبوبیت و بیشتر دیده و شنیده شدن آن تاثیر گذاشت. با توجه به اینکه در آن زمان وسائل ارتباط جمعی و سرگرمی ها مثل این روزها افرایش نداشت و در دهه 60 فقط دو کانال تلویزیون وجود داشت. اما با این حال این برنامه جزو برنامه های پر بیننده بود و هنوز هم بعد از گذشت سالها در ذهن و یاد مردم است.
 
 
 

مادر "علی کوچولو" 
فرزانه کابلی  یا همان مادر "علی کوچولو" متولد۱۲ اردیبهشت ۱۳۲۸می باشد. وی رقصنده و بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران است.
هادی مرزبان بازیگر و کارگردان تئاتر، همسر اوست و علی‌اصغر گرمسیری بازیگر قدیمی تئاتر و سینما، دایی وی بود.
 پدر و مادر  فرزانه هر دو نوازنده بودند. وی از کودکی علاقه زیادی به رقص و بازیگری داشت و در مدرسه هم این فعالیت‌ها را دنبال  می کرد. فرزانه دوره باله را در وزارت فرهنگ و هنر سپری کرد. وی در دوران دبیرستان به مدت ۴ سال قهرمان پرش ارتفاع دورهٔ اول دبیرستان های تهران شد.
فرزانه کابلی با گذشت حدود سی سال از برنامه "علی کوچولو" خود را مادر علی می داند و خوشحال است که هم در ایران و هم خارج از ایران وی را هنوز به نام مادر "علی کوچولو" صدا می زنند و می شناسند.

کارنامه فعالیت های هنری "علی کوچولو"
    علی کوچولو سال ۱۳۶۲
    دنا سال ۱۳۸۹  
    روزگار سپری شده سال ۱۳۸۲
    بهترین بابای دنیا سال ۱۳۷۰
    راز چشمه سرخ سال ۱۳۷۰
    علی و غول جنگل سال ۱۳۶۹
    شنگول و منگول سال ۱۳۶۸
    تحفه‌ها سال ۱۳۶۶
    شرایط عینی سال ۱۳۶۶
    حریم مهرورزی سال ۱۳۶۵
    آفتاب سرد سال ۱۳۸۴
 
در آخر اینکه؛
علی اعتقاد دارد همیشه یک هنرمند رسالتی بر دوش دارد و باید آیینه ای از مشکلات جامعه و فضایی که در آن زندگی می کند باشد.

گزارش از مه جبین محمدی - ایران خبر