کد مطلب: 36031
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۰
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه هیچ اختلافی میان ایران و آمریکا پیچیده تر از موضوع هسته ای نبود، گفت: وقتی دو دولت در مسئله ای به این پیچیدگی توانستند به توافق برسند و با هم کنار بیایند سایر مسائل بسیار راحت تر از این خواهد بود، چرا که اتفاقا در موضوعات دیگر اشتراکات ما باهم بسیار زیاد است.
 
استاد دانشگاه تهران گفت: حتی اگر اوباما و روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل با هم ملاقات کنند، اختلافها و دشمنی ای که میان دو کشور وجود دارد حل نمی شود.
 
 
صادق زیباکلام، تحلیلگر مسائل سیاسی درباره برخی گمانه زنی ها که از احتمال دیدار روحانی و اوباما در نیویورک سخن می گویند به ایران خبر گفت: این که روحانی و اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل با هم رو به رو شوند و یک سلام و علیک بگویند و 5 دقیقه ای هم حرف بزنند، تاثیرقابل توجهی در روابط دو کشور نخواهد داشت.

وی در ادامه تاکید کرد: اگر چنین ملاقاتی هم رخ دهد، تنها اتفاقی که خواهد افتاد این است که قبل از بازگشت و  نشستن هواپیمای روحانی در تهران، تندروها و رسانه هایشان حمله علیه وی را آغاز خواهند کرد و درنهایت سناریو  مانند جریان گفتگوی تلفنی، پیش خواهد رفت، لذا مهمتر از دیدار  دو رییس جمهور، این اهمیت دارد که دو دولت برای یکبار هم که شده درباره اختلافاتشان سخن بگویند و برای حل آن سخن بگویند.

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه هیچ اختلافی میان ایران و آمریکا پیچیده تر از موضوع هسته ای نبود، گفت: وقتی دو دولت در مسئله ای به این پیچیدگی توانستند به توافق برسند و با هم کنار بیایند حل سایر مسائل بسیار راحت تر از این خواهد بود، چرا که اتفاقا در موضوعات دیگر اشتراکات ما باهم بسیار زیاد است.
 
زیباکلام با یادآوری مباحثی که باعث اختلاف میان دو کشور شده است،تاکید کرد: تا حالا دو کشور یک سویه به هم اتهام زده اند و هیچ وقت فرصت گفتگو درباره موضوعاتی که باعث دشمنی هستند را به هم ندادند؛بسیاری از اتهاماتی که دو کشور به هم وارد می کنند به شکلی که روایت می شود، نیست و البته برخی از آنها نیز درست و واقعیند، اما همه آنها ،چه بخشی که سوءتفاهم است و چه آن موضوعاتی که واقعی است، با گفتگو قابل حل شدن است.
وی با برشمردن اهداف مشترک آمریکا و ایران در سیاست خارجی گفت: ایران و آمریکا برنامه های همسویی در منطقه دارند،  هم ایران و هم آمریکا از دولت حیدر العبادی در برابر داعش و تندروهای سنی حمایت می کنند و  در حال مبارزه با داعش هستند، هم آمریکا و هم ایران می خواهند یک حکومت دموکراتیک و معتدل در سوریه سرکار باشد و داعش و النصره در این کشور مجال قدرتنمایی نداشته باشند، اشتراکات این دو کشور در منطقه از موارد اختلافشان بیشتر است و زمینه را برای ایجاد رابطه دوسویه فراهم می کند.

زیباکلام گفت:  تا زمانی  که مسائل و مشکلات با گفتگو تبیین نشوند دیدار روحانی و اوباما تاثیری در دشمنی ها نخواهد داشت.