کد مطلب: 164207
 
تاریخ انتشار : جمعه ۸ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۰۰
سویه دلتا ویروس کرونا که یکی از واگیردارترین ویروس‌های جهان شناخته شده است، بسیاری از کشورها را باوجود واکسیناسیون درگیر کرده است.
به گزارش ایران خبر، دلتا که برای اولین بار دسامبر در هند بروز یافت،موجب نگرانی کشورها شده است. چین که اولین بار کرونا در آنجا شناسایی شد و توانست از شیوع آن جلوگیری کند و تقریبا تمام فعالیت ها به روال عادی خود بازگشته به نقل از مقامات خود بار دیگر از شیوع این بیماری در دو منطقه جدید چین خبر داد که یکی از این مناطق دارای 31 میلیون نفر جمعیت است.در امریکا نیز نگرانی ها رو به فزونی است زیرا ویروس دلتا به سرعت در کشور در حال انتشار است و پژوهش ها نشان داده امریکا طی چند هفته و پس از آزمایش 242 هزار ابتلا در سطح کشور در زیر گام این ویروس قرار دارد.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که نوع دلتای ویروس کرونا در حدود 100 کشور و منطقه مختلف جهان شناسایی شده است.پیش بینی های این سازمان نشان می دهد طی ماه های پیش رو سویه دلتا به گونه غالب کروناویروس در جهان تبدیل خواهد شد.

 سرعت روزانه واکسیناسیون در کشورهایی همچون هلند،بلژیک،پرتغال،عربستان به واسطه ظهورو بروز ویروس جدید کرونا موسوم به دلتا افزایش یافته است.
نگرانی کشورها آنجایی شدت گرفت که آمارها نشان داد این ویروس حتی می تواند افرادی که واکسن زده اند را مبتلا کند ،موضوعی که نگرانی های جدیدی را در کشورها در خصوص مهار این ویروس و ویروسهای احتمالی آینده به وجود آورده است.

این گونه در انگلیس در حال پیشی گرفتن از گونه آلفا است که قبلاً به «کرونای انگلیسی» معروف بود. این امر به خودی خود از سرایت پذیری بیشتر گونه دلتا در مقایسه با گونه آلفا حکایت دارد. گونه آلفا هم خود سرایت پذیری بسیار بیشتری نسبت به گونه اصلی ای دارد که اولین بار در شهر ووهان ِ چین کشف شد.

وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد گونه دلتا ۴۰ درصد سرایت پذیرتر از گونه آلفا است و برخی کارشناسان انگلیسی این میزان را ۵۰ درصد عنوان کرده اند.

وزیر بهداشت فرانسه نیز گفت 20 درصد از افراد مبتلا به کرونا در این کشور ناقل ویروس جهش یافته دلتا هستند. وی افزود این ویروس به تدریج رشد می کند. وی از مردم خواست احتیاط کنند و بار دیگر بر واکسینه شدن افراد تاکید کرد.
 
داده ها حاکی از آن است که یک دوز از واکسن آسترازنکا یا فایزر ۳۳ درصد در برابر این گونه مؤثر بود اما اثربخشی دو دوز آسترازنکا ۶۰ درصد و دو دوز فایزر ۸۸ درصد بود.
این مسأله نشان می دهد که ما نمی توانیم تنها به دوز اول اتکا کنیم و همه ی افراد باید دوز دوم را هم دریافت کنند.
 به گفته برخی دانشمندان، واکسیناسیون تنها  راه جلوگیری از وخیم شدن وضعیت افراد و مرگ آن‌هاست، حتی با وجود واکسیناسیون شاید افراد همچنان کرونا را منتقل کنند. افراد واکسینه شده می‌توانند حجم بالایی از ویروس را برای مثال در بینی‌شان داشته باشند و خودشان علائم شدیدی را تجربه نکنند، اما آن را به افراد دیگر منتقل کنند.
به گفته بسیاری از کارشناسان به نسل جدیدی از واکسن‌ها نیاز داریم تا مانع از انتقال این بیماری شوند. تا آن زمان، به نظر می‌رسد جهان همچنان درگیر بحران کووید-۱۹ خواهد بود و با انتقال این بیماری میان افراد بیشتر، جهش‌های بیشتری را تجربه خواهد کرد و با گونه‌های جدیدترش روبه‌رو می‌شویم. حتی به باور برخی دانشمندان بریتانیایی، در آینده گونه‌ای از راه می‌رسد که واکسن‌های کنونی را بی‌اثر می‌کند.

گزارش از مرضیه عابدی