کد مطلب: 43296
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۲۳
علی قلهکی ، فعال رسانه ای در یادداشتی برای ایران خبر در مورد حواشی حضور ظریف در دانشگاه امام صادق نوشت:
درباره حواشی حضور ظریف در دانشگاه امام صادق
 
ایران خبر- محیط دانشگاه خصوصا دانشگاه های علوم انسانی در نظام اسلامی باید یکی از بهترین مکان ها برای آزاد اندیشی باشد و فضا برای حضور همه گروه های سیاسی که در چهارچوب نظام اسلامی، خطوط قرمز خود را مبتنی بر قانون اساسی جمهوری اسلامی پایه نهاده اند آزاد باشد.

به واسطه حضور چند باره ام در دانشگاه امام صادق و مقایسه امکانات حاضر در این دانشگاه علوم انساني با دانشگاه های دولتی مشابه دیگر کشور و حتی انواع دانشکده های همسان آن در دانشگاه آزاد، به جرات مي توانم بگويم كه اين دانشگاه از امکانات با کیفیت بالاتری برخوردار بوده و سرمایه گذاری نظام بر روی آن، حضور اساتید خوب علوم انسانی موجود در کشور و شرايط خاص پذيرش دانشجو عاملی شده که دانشگاه امام صادق نه تنها به شدت مورد توجه باشد و بلكه به عنوان دانشگاهي كاملا خاص آن را بشناسند.

وجه برتری این دانشگاه در بین دیگر دانشگاه های علوم انسانی، تدریس همزمان فقه اسلامی در كنار سرفصل هاي متداول دروس بوده كه توقع رعايت اخلاق و ادب اسلامی در این دانشگاه را بیش از ساير مکان های علمی کشور ايجاد مي كند و البته بايد خاطر نشان كرد كه این انتظار بیجا نیست.

روز چهارشنبه 15مهر ماه محمد جواد ظریف برای شركت در مراسم یکی از جان باختگان حادثه منا در دانشگاه امام صادق (ع)حضور پیدا کرد که با واکنش برخی دانشجویان هنگام خروج از دانشگاه مواجه شد. تعدادي از دانشجويان با بيانو شيوه اي نامناسب برای یافتن مرجع ضمیر صحبت های روز چهارشنبه رهبر انقلاب با مسئولین و کارکنان نیروی دریایی سپاه سعي داشتند از وزير امور خارجه توضيح بخواهند و پس از آنكه با عدم پاسخ گویی ظریف به سوال های خود مواجه شدند، وي را با سر دادن شعار "مرگ بر آمریکا" بدرقه کردند.

علی رغم انتقادات گسترده و البته ریشه دار به نحوه ناوبری سیاست خارجی کشور در منطقه و خاورمیانه به "ظریف" كه با واکنش منفعلانه وزارت خانه تحت اداره او درباره فاجعه دلخراش منا و همچنين ماجراي دست دادن شخص او با رئيس جمهور آمريكا به اوج خود رسيده است، اما درباره اتفاق دانشگاه امام صادق (ع) گفتنی هایی وجود دارد كه بهتر است مورد توجه قرار بگيرد. لطفا بخوانید:
 
درباره فیلم پخش شده این ماجرا؛
صرف شنیده های یک رویداد آن هم بنا بر وصف افراد مختلف و نقل قول های متنقاض نمی شود يك رويداد را مورد واكاوي و نقد صحيح قرار داد؛ بنابراين لازم است تا به اسناد موجود اتكا كرد. از معدود فیلم های پخش شده درباره این ماجرا فیلمی منسوب به سایت نزدیک به طیف منتقدان تند وزیر امور خارجه است که تقریبا به فاصله 24 ساعت بعد از آن، روی خروجی قرار گرفت. فیلم موجود از كيفيت خوبي برخوردار نبوده و تنها نكته قابل برداشت از آن اين است که چند دانشجو با لحنی نه چندان خوشایند و مورد پسند محیط های علمی و در شان دانشگاه امام صادق (ع)، از محمد جواد ظریف می خواهند که مرجع صحبت های روز چهارشنبه رهبری را مشخص کند و پس از حرکت وزیر خارجه به سمت خودروی خود، شروع به سر دادن شعار "مرگ بر آمریکا" می کنند.

فیلمی که پخش شد : دانلود

باز هم اشتباه گرفتند؛دانشگاه محل تسویه حساب نبود!
بی انصافی است که بخواهیم حرکت چند نفر در دانشگاه امام صادق را به تمامي دانشجویان فرهیخته این دانشگاه تعمیم دهیم. اقدام شتابزده و نامناسب اين چند دانشجوي جوان  قطعا بدون پشتوانه –البته بدون هماهنگی- بوده و نمي توان آن را برنامه از پيش تعيين شده مجموعه ي دانشگاه امام صادق دانست؛ اما اینکه در دانشگاه کم جمعیت و کوچکی چون امام صادق با طیف اساتید نزدیک به هم از لحاظ فکری و سیاسی، تعدادي از دانشجويان دست به چنین اقدامی بزنند قابل تامل بوده و مي بايست از سوي مسئولين آن مورد بررسي قرار بگيرد.

یک دانشگاه کوچک و طیف های مختلف؛
گزینش سخت و خاص دانشگاه امام صادق اجازه ورود هر فرد با هر اندیشه و دیدگاه سیاسی-مذهبی را به این دانشگاه نمی دهد. البته که بخش اعظمی از فرآیند گزینش این دانشگاه توسط دانشجویان حاضر در دانشگاه انجام می شود، اما سیاست گذاری خاص حاکم بر دانشگاه به گونه ای بوده است که عبور از گزینش دانشگاه امام صادق بیشتر از تلاش برای رتبه برتر در این دانشگاه حائز اهمیت بوده و نقش تعیین کنندگی بالاتری دارد. اكنون با توجه به برخي حواشي مهم در اين دانشگاه بايد ديد با اینکه این دانشگاه کوچک بوده و نظارت دقیقی بر روند ورود افراد در ابتدای راه وجود دارد، چگونه است که در انتخابات سال 90 مجلس شورای اسلامی بیانیه و لیست های حمایت شده مختلفی هر روز از این دانشگاه روی خروجی خبرگزاری ها قرار می گرفت که گاه کاملا نقیض یکدیگر بود؟!

در همین حضور اخیر محمد جواد ظریف در این دانشگاه نيز پس از شلوغ کاری چند دانشجوی این دانشگاه، بلافاصله طیف دیگری از دانشجویان در اقدامی قابل تحسين با صدور بیانیه اي مراتب عذرخواهی خود نسبت به وزیر خارجه را بيان کردند که در ادامه در مورد ان بحث خواهد شد.

رئیس تیم مذاکره کننده و لزوم دقت بیشتر دانشجویان؛
سعید جلیلی – رئیس پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای- که مدت 6 سال این مسئولیت را بر عهده داشته و اكنون نيز براي بررسي سند مذاكرات هسته اي و كمك به مجلس شوراي اسلامي در كميسيون برجام حضور دارد نيز از دانش آموختگان به نام اين دانشگاه بوده و محل تحصيل او همواره مورد توجه و حساسيت خاص رسانه هاي و طيف هاي گوناگون سياسي بوده است.

اكنون با در نظر داشتن اين اطلاعات بديهي و اوليه پيرامون حساسيت ويژه روي جليلي، بايد از اين دانشجويان معترض دانشگاه امام صادق سوال كرد كه بر اساس كدام گزاره منطقي با شخص وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکره کننده فعلی که در کمیسیون برجام با سعید جلیلی "خرده حساسیت" هایی بر سر نحوه مذاکره در طول 12 سال فراز و نشیب هسته ای دارد، در دانشگاه محل تحصيل و تدريس سعيد جليلي به آن صورت ناشايست برخورد كرده اند؟! آيا متوجه نيستند كه نحوه برخورد با ظریف در دانشگاهی که سعید جلیلی خواستگاه اکادمیکش در آنجا بوده بسیار مهم بوده و می تواند طی روزهای آینده حواشی بسياری ایجاد کند؟!

نمونه هایی از این جنس که مورد تقبیح رهبر انقلاب قرار گرفته است؛
ناطق، سیدحسن خمینی، قم
-خودمان را گول نزنیم!؛ نقد این مطلب به نوع و نحوه برخورد چند دانشجوی دانشگاه امام صادق با محمد جواد ظریف در شعارهای آنها خلاصه می شود. نباید خود را به نفهمیدن زد! هر کس بگوید و بنویسید که قصد این چند دانشجو هدف قرار دادن دشمن خارجی بوده خود را گول زده است؛ شعار "مرگ بر آمریکا" چه ربطی به ظریف دارد که برای مراسم یادبود همکار خود در دانشگاه امام صادق حضور یافته است؟! قصد و طعنه اصلی این شعارها و پرسش هاي کنایه امیز درباره مخاطب صحبت های رهبری بدون شک به سوي ظریف بوده که با توجه به تذکر رهبری مبنی بر اینکه "اینها فرزندان انقلاب" هستند اقدامي کاملا اشتباه بوده است. نبايد فراموش كنيم كه تیم مذاکره کننده هسته ای علی رغم نقدهایی که مي بايست در موقع خود از موضع انقلاب به آن بیان شود، بارها از سوی رهبر انقلاب «خودی» خطاب شده اند. آيا وقت آن نرسيده كه دانشجوياني كه دغدغه انقلاب دارند و دلسوز آن هستند دست از رفتارهاي شتاب زده و بدون فكر بردارند؟!

احترام ظریف یا مهمان؛ مساله این است
از قديم گفته اند، مهمان حبيب خداست و اهميت تكريم مهمان(هر كسي كه مي خواهد باشد) در شرع مقدس اسلام و فقه شيعه به حدی است که فرستاده حضرت سيدالشهدا در ماجراي منزل هاني بن عروه علي رغم وجود موقعيت مناسب براي از بين بردن ابن زياد تنها به دليل حفظ حرمت مهمان از كشتن وي صرف نظر مي كند.
حال وزیر خارجه جمهوری اسلامی! بدون در نظر داشتن انگیزه مناظره و یا بحث سیاسی برای شركت در مراسم یادبود یکی از دوستان مرحومش ساعتی را «مهمان» دانشگاه امام صادق و دانشجویان فرهیخته آن بوده است که چند دانشجو . . . .
مهمترین وجه این اتفاق حتي مهم تر از مباحث سیاسی و جناحی، خدشه دار شدن حرمت یک مهمان در دانشگاهی است که داعیه دار تربیت نیروهای متدین است و حجم احاديث اهل بيت درباب حرمت مهمان و غناي فقه شيعي به حد كفايت اين موضوع را روشن مي كند، بنابراين اطاله كلام در این بند از مطلب، بيش از اين جايز نیست.

عذرخواهی قابل ستایش؛
پس از گذشت یک روز از این اتفاق نامه ای در اختیار یکی از خبرگزاری کشور قرار گرفت که جمعی از دانشجویان دانشگاه امام صادق آن را امضا کرده بودند. در متن این نامه اگر چه نام افراد امضا كننده، مشخص نشده بود ولی اقدامی در خور ستایش برای دلجویی از مهمان  فارغ از انتقادات سیاسی  بود. این نکته که حفظ حرمت مهمان هاي اينچنيني در فضاي دانشگاهي كشور مي بايست از دانشگاهی که ماموريت تربيت طلبه دانشجو را بر عهده دارد آغاز شود، نكته مورد غفلتي بود که اگر چه دیر ولی بالاخره به دست رسانه ها رسید.