کد مطلب: 40574
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۴
دبیر نخستین همایش ملی «پسته و سلامت، پسته سالم» با اشاره به مصرف ۴۶ هزار تن پسته در کشور، گفت: هر ایرانی سالانه به طور متوسط ۶۰۰ گرم پسته مصرف می‌کند که ۱.۶ گرم در روز است.
به گزارش ایران خبر، حمید حکیمی پیش از ظهر چهارشنبه در اولین همایش کشوری «پسته و سلامت، پسته سالم» اظهار داشت: پسته به عنوان یکی از محصولات مهم صادراتی کشور در سالهای گذشته مورد غفلت واقع شده و می طلبد که نگاه ویژه‌ای نسبت به این محصول ارزآور و اشتغالزا داشته باشیم.

وی افزود: از مجموع نهاده ها و محصولات درختی در کشور، پنج محصول تولید قابل توجهی دارند که سردسته آنها پسته با تولید ۲۳۰ هزار تن در سال است.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه ۸۰ درصد پسته صادر می‌شود، این میزان تولید با جمعیت ۷۵ میلیون نفری کشور ما از نظر مصرف تناسبی ندارد و مصرف تنها ۲۰ درصدی بسیار کم است.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: اگر هر ایرانی روزی ۱۰ دانه پسته مصرف کند، تمام تولید پسته در داخل کشور مصرف می‌شود.

حکیمی با بیان این مطلب که درصدد هستیم هم تولید بالا برود و هم مصرف داخلی افزایش یابد، ابراز داشت: در زمینه پسته به نسبت دیگر دانه های خوراکی مانند گردو، بادام و ... غفلت مضاعفی صورت گرفته و پژوهش‌ها و تحقیقات کاربردی در این زمینه کم است.

دبیر نخستین همایش ملی «پسته و سلامت، پسته سالم» افزود: ۶۲ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۵۲ مقاله توسط اعضای کمیته علمی پذیرفته شده و از این تعداد ۴۱ مقاله مربوط به سلامت پسته است.

به گفته حکیمی بیشترین مقالات مربوط به گردو با ۴ هزار و ۳۰۰ مقاله است و در زمینه فندق ۶۳۸ مقاله، بادام دو هزار و ۷۰۰ مقاله و پسته با وجود قدمت بسیار زیاد ۳۳۶ مقاله ارائه شده که سهم ایران در این زمینه ۶۸ مقاله بوده است.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ابراز امیدواری کرد: مرکز تحقیقات پسته کشور، انجمن پسته و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در زمینه تحقیقاتی در مورد پسته وارد شوند و با ایجاد تشکل، ‌ پژوهش‌های هدفمند و کاربردی در زمینه پسته و سلامت آن ارائه دهند.

پیش بینی برداشت ۳۵ هزار تن پسته از باغات رفسنجان

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان نیز در افتتاحیه این همایش گفت: سطح زیر کشت پسته در شهرستان رفسنجان ۸۰ هزار هکتار است که میزان تولید سال گذشته ۷۰ هزار تن بوده و امسال پیش بینی می کنیم ۳۵ هزار تن محصول برداشت شود.

رضا بمانی با اشاره به مزایا و مشکلات بخش کشاورزی رفسنجان و محصول پسته، اظهار داشت: با وجود افزایش قیمت نهاده‌ها مانند کود و سموم و ... اما قیمت پسته افزایش نداشته و در مقایسه با سایر خشکبارها این محصول قیمت مناسبی ندارد.

وی افزود: پیش بینی و برآورد اولیه ما در امسال برداشت ۵۵ هزار تن بود اما به دلیل سرمای اسفند و فروردین ماه و گرمای تیر ماه و مرداد ماه کاهش ۲۰ هزار تنی را داشتیم.

این مسئول بیان کرد: امرار معاش ۴۰ هزار کشاورز و در مجموع اگر خانواده آنها را نیز محسوب کنیم ۲۰۰ هزار نفر در رفسنجان به صورت مستقیم وابسته به پسته است.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه در حالی که سهم کشاورزی در اشتغال ۲۸ درصد است اما در رفسنجان این سهم بیشتر است، عنوان کرد: با توجه به بحران آب در استان بویژه در شهرستان کشاورزی پسته با چالش های مواجه شده چرا که کشاورزی ۱۰۰ درصد تابع آب است. از سال ۷۳ با خشکسالی‌های پیاپی مواجه بوده‌ایم و سال ۸۸ تقریباً ۱۶ میلیمتر در ۶ نوبت بارندگی داشتیم.

بمانی در ادامه به کارهای خیرخواهانه و عام المنفعه ای که در قبال همین درآمد پسته از سوی مردم رفسنجان صورت گرفته اشاره کرد و گفت: ۷۰۰ بنای خیریه اعم از دانشگاه، مدرسه، بیمارستان، مسجد و ... در این شهرستان ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: ۳۰ درصد باغ‌های پسته در حال حاضر مازاد بر منابع آبی هستند.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش بتواند راهکارهایی را در برابر بهداشت و اهمیت نقش پسته در سلامتی به همگان عرضه کند.

مهر