کد مطلب: 34823
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۴۸
جو بایدن، معاون رئیس جمهور امریکا ضمن حمایت از جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5، از اسرائیل خواست نگاه جدی‌تری به حقایق موجود داشته باشد.
حمایت بایدن از جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای
 
به گزارش ایران خبر به نقل از پرس تی وی، جو بایدن از مقامات و سیاست‌مداران اسرائیلی خواست تا به دستاوردهای مذاکرات هسته‌ای که طی هفته‌ها گفت‌وگو و با حضور مقامات بلند پایه کشورهای مختلف به دست ‌آمده است، با جدیت بیشتری بپردازند. 
بایدن گفت: «این یک توافق سخت و بسیار قوی است که اسرائیل را امن‌تر می‌سازد، امریکا را امن‌تر می‌سازد و منطقه را نیز امن‌تر می‌کند.»  
امریکا، اسرائیل و برخی از متحدان آن‌ها ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هسته‌ای‌ تهران متهم می‌کنند. ایران با رد این اتهامات می‌گوید به عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان پی تی) و عضوی از اعضای آژانس اتمی حق دارد از فناوری هسته‌ای برای مقاصد صلح آمیز استفاده کند.
این در حالی است که رژیم اسرائیل نه به بازرسان اجازه بازدید از تاسیسات هسته‌ای خود را می‌دهد و نه به پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) می‌پیوندد. گفته می شود این رژیم بین 200 تا 400 کلاهک هسته‌ای در زرادخانه‌های خود ذخیره کرده است.
معاون رئیس جمهور امریکا ضمن اشاره به تعهدات خود نسبت به اسرائیل گفت: «شاید برخی از شما بدانید که من نقش منفی این مذاکرات مداوم را ایفا می‌کردم چرا که شک داشتم» من منفی‎باف ترین عضو گروه بودم چرا که همواره نگران بودم. 
بایدن که دوشنبۀ هفتۀ گذشته در یک کنفرانس در حضور مقامات رژیم اسرائیل سخن می‌گفت، افزود: «بدیهی است که فکر کنید [جمع‌بندی هسته‌ای] به نفع امریکا نیست، به نفع اسرائیل نیست، اگر بگویید که از آن پشتیبانی نمی‌کنید، من درک می‌کنم، اما با جدیت بیشتری به آن نگاه کنید، به حقایق موجود در آن دقت کنید.»
معاون رئیس جمهور امریکا گفت: «اگر آن‌ها [ایران] به توافق پایبند نباشند، ما مطلع خواهیم شد، ما می‌توانیم عکس‌العمل نشان بدهیم»
بایدن افزود طی دست‎‌کم  10 سال آینده، امریکا و متحدانش یک سال فرصت خواهند داشت، ایران را از آن‌چه که وی پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هسته‌ای‌ می‌نامد، بازدارند. 
مقامات تل آویو همواره با گفت‌وگوی ایران و گروه 5+1 مخالف بوده و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل دستاور نشست 14 ژوئیه وین را یک «اشتباه تاریخی» خواند.