گزارش "فايننشال تايمز" از روانه شدن سرمايه گذاران خارجی به سوی ايران

ایران متنوع‌ترین اقتصاد جهان است و یک بازار بورس فعال دارد/ تولیدات مصرفی آن کیفیت عالی دارد

کد مطلب: 24099
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۷
روزنامه انگلیسی "فایننشال تایمز" در گزارشی نوشت: با قوت گرفتن احتمال لغو تحریم ها بر ضد ایران سرمایه گذاران خارجی برای ورود به بازار ایران با هم رقابت می‌کنند.
ایران متنوع‌ترین اقتصاد جهان است و یک بازار بورس فعال دارد/ تولیدات مصرفی آن کیفیت عالی دارد
 
به گزارش ایران خبر ، این روزنامه امروز در گزارشی به قلم جودیت ایوان نوشت: خوش بینی فزاینده مبنی بر لغو تحریم های تجاری بین المللی برضد ایران موجب شده است دهها مدیر سرمایه گذاری به این کشور سفر کنند و بررسی های لازم را در مورد شرکتهای ایرانی بعمل آورند. سرمایه گذاران بازار معتقدند، در صورت باز شدن راه برای سرمایه گذاری خارجی در جمهوری اسلامی،‌ این کشور  بزودی به یکی از توسعه یافته ترین بازارهای در دسترس آنها تبدیل خواهد شد.  

شرکت "ترکویز پارتنرز" که یک شرکت سرمایه گذاری، کارگزار و مشورتی مستقر در تهران است، اعلام کرد میزبان بیش از 80 سرمایه گذاری خارجی بوده است که طی سال گذشته از ایران دیدن کرده اند. 

دومینیک بوکور- اینگرام مشاور گروه شارلمان کپیتال مستقر در لندن که متخصص بازارهای نوظهور است، می گوید: پیشرفت در مورد کاهش تحریم ها می تواند یکی از جالب ترین فرصتهای سرمایه گذاری را که تا به امروز شاهد بوده ایم، فراهم سازد.

بوکور - اینگرام طی دوازده ماه گذشته دو بار به تهران سفر کرده و با شرکتهایی که در صورت لغو تحریم ها اعمال شده بر ضد برنامه هسته ای ایران، امکان سرمایه گذاری در آنها وجود دارد، دیدن کرده است.

"سام وچت" مدیر تراست سرمایه گذاری بلک راک نیز درصدد سفر به ایران است. وی معتقد است: ایران یک طبقه متوسط قوی و یک بازار بورس فعال دارد.

"مایکل لوی" مدیر سرمایه گذاری صندوق بارینگ می گوید: ایران از بسیاری ویژگیهای مورد نظر  ما به هنگام سرمایه گذاری در بازارهای مرزی برخوردار است، از قبیل جمعیت جوان و تقاضای فزاینده برای کالاهای مصرفی و خدمات درمانی.

بورس تهران با سرمایه بازاری صد و شش میلیارد دلار ، حدود پانصد شرکت ثبت شده و تجارت روزانه 80 تا 100 میلیون دلار با بورس دوبی برابری می کند. 

به عقیده بوکر- اینگرام در صورت لغو تحریم ها، ایران می تواند صادرات روزانه نفت خود را از یک میلیون بشکه به سه و نیم میلیون بشکه با استفاده از ظرفیت موجود افزایش دهد که به شکوفایی اقتصادی فوری خواهد انجامید.

وی می‌گوید: ایران یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز را در میان کشورهای جهان دارد اما کلا اقتصاد آن به اندازه سایر کشورهای غرب آسیا به نفت و گاز متکی نیست. 

"چارلز رابرتسون" اقتصاددان ارشد در بانک سرمایه گذاری رنسانس کپیتال می گوید: ایران به طور شگفت آوری متنوع ترین اقتصاد جهان است - هر کالایی را که توسط صندوق بین المللی پول در زمره صادرات طبقه بندی شده است، صادر می‌کند.

وی معتقد است: در صورت پائین بودن قیمتهای انرژی و کاهش نسبی ارزش ارز خارجی، صادرات زراعی و تولیدی آن رقابتی تر خواهد شد. 

"رامین ربیعی" مدیر اجرایی گروه تورکویز پارتنرز نیز بانکها را عرصه سودآوری برای سرمایه گذاری اولیه می داند. 

وی می افزاید: در صورت ایجاد فضای باز در این کشور، هتل ها و بخشهای خدماتی بیش از همه تحت فشار قرار می گیرند چون همه می خواهند به اینجا بیایند و امکانات کافی برای پذیرش همه وجود نخواهد داشت. سرمایه گذاران نیز مشتاق وارد شدند در بخش کالاهای مصرفی ایرانند و می گویند این کشور با توجه به کیفیت نسبتا عالی تولیدات مصرفی آن می تواند به صادرکننده بزرگتری تبدیل شود.

رابرتسون ضمن توصیف روحانی به عنوان «یک اصلاح طلب مصمم در درون طیف سیاسی ایران» می گوید که وی با موانعی مواجه بوده است. 

با وجود این موانع، انتظار می رود در صورت خاتمه تحریم ها، مدیران سرمایه گذاری به سرعت روانه ایران شوند. تقویت بازارها و ارز رایج در صورت لغو تحریم ها پاداشی برای سرمایه گذارانی خواهد بود که بتوانند زودتر از همه به بازار ایران راه یابند.
منبع : باشگاه خبرنگاران