معاون شهرداری:

تهران در معرض خطر است

کد مطلب: 111811
 
تاریخ انتشار : جمعه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۹
معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران گفت: تهران در معرض خطر است و امروز در تهران فارغ از سلایق سیاسی، قومی و مذهبی به اجماع و یک ائتلاف بزرگ نیاز داریم.
 
به گزارش ایران خبر، حجت‌الله میرزایی در چهارمین نشست هم‌اندیشی تدوین برنامه سوم شهر تهران که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد اظهار کرد: تهران در معرض خطر است و امروز در تهران فارغ از سلایق سیاسی، قومی و مذهبی به اجماع و یک ائتلاف بزرگ نیاز داریم.
به‌گفته وی تهران می‌توانست یکی از بهترین پایتخت‌های جهان باشد اما امروز در معرض نابودی است و خطرات زیست‌محیطی، بحران آب، بی‌ثباتی اجتماعی و یک زلزله کوچک ممکن است برای این شهر خطرآفرین باشد.
معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران تأکید کرد: حل این مسئله جز با ائتلاف فراگیر امکان‌پذیر نیست، تهران نه متعلق به اصلاح‌طلبان و نه اصولگرایان است بلکه متعلق به تمام کسانی است که خودشان و نسل‌های بعدی می‌خواهند در این شهر زندگی کنند.
وی با بیان اینکه "راه‌حل ما افشاگری و منازعه نیست" اظهار کرد: تهران نباید به موضوع دعوا بین گروه‌های سیاسی تبدیل شود بلکه باید برای حفظ پویایی آن به‌عنوان یک گوهر ارزشمند ملی با یکدیگر ائتلاف کنیم.
میرزایی با اعلام اینکه "تلاش می‌کنیم طی 2 ماه آینده به‌بهانه تدوین برنامه سوم این وفاق حداکثری را سامان دهیم" گفت: باید دست‌ها و مرزها را برای حضور نیروهای باانگیزه که می‌توانند در این ائتلاف مؤثر باشند باز کنیم و بهانه‌هایی را که ممکن است این دایره را تنگ کند محدود کنیم.
وی افزود: در شرایطی که یک بحران کوچک می‌تواند به یک منازعه منطقه‌ای تبدیل شود  باید رفتارهای سوداگرانه کنترل‌نشده و خودخواهانه را کنار گذاشت. اگر شهروندان احساس کنند تهران آینده ندارد تلاش می‌کنند آینده خود را تضمین کنند و این بدترین اتفاق ممکن است که می‌تواند رخ دهد.
وی تصریح کرد: معتقدم نسل جوان پرانگیزه و پرانرژی می‌تواند پیشگام تشکیل این ائتلاف باشد و با کمک به دولت و شهر ما را از یک مخاطره بزرگ نجات دهد.
معاون شهرداری تهران با ابراز اینکه کار تدوین برنامه سوم به مراحل جدی خود رسیده است اظهار کرد: تدوین برنامه سوم یک کار جمعی و مشارکتی است که باید حداکثر اقناع و وفاق در جریان تدوین آن اتفاق افتد.
میرزایی با بیان اینکه این برنامه محصول کار جمعی کارکنان، مدیران شهرداری، اعضای شورای شهر،  مشاوران، کارشناسان و نخبگانی به‌عنوان سرمایه انباشته شهر، اهالی کسب و کار و شهروندان به‌عنوان ذی‌نفعان اصلی است خاطرنشان کرد: در این کار زمان آن‌قدر مهم نیست که بخواهیم به‌خاطر زمان، اشتراک نظر را زیر پا بگذاریم.
وی ادامه داد: برنامه اگر در بایدها کمک کند در حوزه نبایدها بسیار کارگشاست و می‌تواند کمک کند که چه مسیری را نباید برویم، برای مثال در راستای کمک به شبکه حمل‌ونقل دنبال توسعه شبکه بزرگراهی نباشیم.
وی گفت: به‌هراندازه که بتوانیم روی بایدها اقناع ایجاد کنیم دستاورد بزرگتری خواهیم داشت.
معاون شهرداری تهران تأکید کرد: برنامه نباید الزام داشته باشد چرا که برنامه یک فرآیند هم‌اندیشی برای اقناع و متقاعدسازی است و اگرچه برنامه یک ابزار خوب فنی است اما هیچ چیز به‌اندازه محتوای وفاق‌انگیز برنامه از اهمیت برخوردار نیست.
وی تصریح کرد: براساس ارزیابی دوره‌های گذشته شفافیت را به‌عنوان مسیر الزامی به‌عنوان دستور کار قرار می‌دهیم.
میرزایی در خصوص نظام مالیه شهرداری تهران نیز گفت: برای شهرداری چاره‌ای جز قراردادن آن در مرکز بازار سرمایه و تأمین مالی آن از طریق بازار سرمایه نداریم در غیر این صورت باید به سیستم دلالی پیچیده و مخربی که شهرداری را به وضعیت کنونی کشانده تن دهیم.
معاون شهرداری تهران خاطرنشان کرد: باید نظام مالی شهرداری اصلاح شده، درآمدهای مخرب حاصل از ساخت‌وساز کاهش یافته و به‌سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کرد.
وی با یاداوری ضرورت بنیان‌گذاری یک مالیه شهری بر مبنای قدرت خرید و بهره‌مندی از خدمات شهری تأکید کرد: نرخ عوارض ساختمان‌ها درنقاط مختلف شهر و با ویژگی‌های مختلف و همچنین عوارض کسب و کار باید متفاوت باشد و این به هیچ وجه به‌معنای گران کردن شهر نیست.
میرزایی  با اشاره به ضرورت کمک به کسب و کار شهری تصریح کرد: متأسفانه شهرداری یکی از مزاحمان اصلی کسب و کار شهری است؛ در حال حاضر صدور پروانه کسب و کار با 175 مرحله حدود 6 تا 9 ماه به‌طول می‌انجامد.
انتهای پیام/*
 
منبع : تسنیم