کد مطلب: 110918
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۸
«تلگرام فیلتر می‌شود»؛ «تلگرام فیلتر نمی‌شود»؛ «تلگرام فیلتر می‌‌شود»؛ «تلگرام فیلتر نمی‌شود»....بازی «گل یا پوچ» موافقان و مخالفان فیلترینگ تلگرام که از ابتدای امسال آغاز شده کماکان ادامه دارد

ایران آنلاین /  «تلگرام فیلتر می‌شود»؛ «تلگرام فیلتر نمی‌شود»؛ «تلگرام فیلتر می‌‌شود»؛ «تلگرام فیلتر نمی‌شود»....بازی «گل یا پوچ» موافقان و مخالفان فیلترینگ تلگرام که از ابتدای امسال آغاز شده  کماکان ادامه دارد. به محض اینکه یک سوی ماجرا به نقل از منابع آگاه و البته رسمی خود، برای مسدود کردن این شبکه اجتماعی تاریخ اعلام می‌‌کنند، سوی دیگر به نقل از منابع آگاه و البته رسمی خود، تاریخ اعلام شده را تکذیب و به تعبیری وتو می‌‌کنند. تک و پاتکی که به اعتقاد ناظران، از اصطکاک دیدگاه میان نهادهای بالادستی و تصمیم‌گیر بر سر سرنوشت این شبکه اجتماعی حکایت دارد، اگرچه فعلاً تلگرام باز است و کفه موافقان فعالیت این شبکه اجتماعی سنگین، اما نمی‌توان از تلاش‌ها و عزم جدی مخالفان تلگرام غفلت کرد. چه آن گونه که از ظواهر امر پیداست، این طناب‌کشی کماکان ادامه خواهد داشت. اما نکته قابل تأمل که از نگاه‌ها مغفول مانده است، پارادوکس گفتاری و رفتاری طیف وسیعی از موافقان فیلترینگ تلگرام است که با وجود انتقاد تند و تیز علیه تلگرام، امنیت آن و سیاست‌های مؤسسان و گردانندگانش، همچنان در تلگرام عضویت دارند و در کانال‌های تلگرامی خود دولت را به خاطر نبستن تلگرام شماتت کرده و به مردم توصیه می‌‌کنند به جای «تلگرام» از شبکه‌های پیام‌رسان داخلی استفاده کنند!

در این طیف می‌‌توان نمایندگان مجلس، فعالان حزبی، ائمه جمعه، علمای ارشد و برخی نهادهای مذهبی را یافت که در چند ماه گذشته تندترین انتقادات را به صورت توأمان علیه دولت و تلگرام مطرح کرده‌اند. برای نمونه سید احمد خاتمی و سید احمد علم‌الهدی دو امام جمعه تهران و مشهد که به کرات از تریبون نماز جمعه خواستار محدودیت تلگرام شده‌اند، کانال‌های تلگرامی فعالی دارند. علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی، مجتبی ذوالنور نماینده قم یا جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد که در یک ماه گذشته بر طبل فیلتر کوبیده‌اند نیز همچنان در این شبکه عضویت دارند.
البته عضویت و راه‌اندازی کانال‌های افراد یادشده به زمانی باز می‌‌گردد که تلگرام محل چنین حساسیت‌هایی نبود. موافقان فیلترینگ تلگرام معتقدند تا پیش از اعتراض‌های دی ماه، مؤسسان و گردانندگان تلگرام همکاری خوبی با کشورمان داشتند اما در خلال اعتراض‌ها خلف وعده کرده و آن گونه که مد نظر مسئولان اطلاعاتی و امنیتی بود، همراهی نکرده‌اند. با این اوصاف سؤال اینجاست چرا مخالفان فعالیت تلگرام بعد از اعتراض‌های دی ماه و به زعم خود خلف وعده مدیران تلگرام به عضویت خود در این شبکه پایان نداده و کانال‌های خود را نبسته‌اند؟
علاوه بر سید احمد خاتمی، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی و حجت‌الاسلام ابوترابی دو امام جمعه دیگر تهران هستند که در تلگرام کانال دارند که هنوز فعال است و توسط شاگردان‌شان اداره می‌‌شود. در میان مراجع عظام تقلید آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی، آیت‌الله العظمی نوری همدانی و آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی کانال تلگرامی دارند؛ برخی مراجع از جمله آیت‌الله مکارم شیرازی کانال‌هایی تحت عنوان پاسخ به سؤالات شرعی نیز دارند.
خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مدافع فیلتر تلگرام هم وضعیت مشابهی دارند؛ روزنامه کیهان، روزنامه رسالت، روزنامه جوان، روزنامه وطن امروز، هفته‌نامه 9 دی، خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر، خبرگزاری تسنیم و خبرگزاری نسیم که در خلال خبرهای خود صراحتاً یا تلویحاً عدم فیلترینگ تلگرام را مساوی با تهدیدهای امنیتی و سیاسی می‌‌دانند نیز کانال‌های تلگرامی فعالی دارند. به این سیاهه می‌‌توان نهادهای مذهبی و سیاسی متعددی اضافه کرد که به نظر می‌‌رسد در آزمون عملی مخالفت با تلگرام، نمره قابل قبولی نمی‌گیرند.
موافقان فعالیت تلگرام در ایران معتقدند امروز دوران کانالیزه کردن مسیرهای اطلاع‌رسانی گذشته است؛ دیگر نه می‌‌شود و نه درست است که جلوی جریان آزاد اطلاع‌رسانی را گرفت، بویژه که نسخه تجویزی برای محدود کردن تأثیر تلگرام یعنی «فیلتر»، به واسطه حضور فیلترشکن‌ها کارایی ندارد. این طیف بر این باورند دیگر زمان انحصار گذشته است و این شامل انحصار تلگرام نیز می‌‌شود و در همین راستا نیز به حضور خود در شبکه‌های اجتماعی متعدد ادامه می‌‌دهند. اما آیا مخالفان تلگرام حاضرند خود نخستین شنونده انتقاد خود باشند و از حضور و فعالیت در تلگرام انصراف دهند؟/ روزنامه ایران 

منبع : ایران آنلاین