کد مطلب: 147071
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۵۰
حدودا یک‌ماه است که ایران درگیر شیوع ویروس کرونا شده و اکثر استان‌های کشور، کم یا زیاد دارای مواردی از بیماران کرونایی هستند و در برخی نقاط هم، بحران به سطوح بالا و به‌عبارتی سطح هشدار رسیده است. با این وجود برخی از مردم نسبت به ماندن در منزل، شستشوی مداوم دست‌ها، رعایت نکات بهداشتی توصیه شده و حتی سفر نرفتن بی‌توجهی نشان می‌دهند. این بی توجهی موجب می شود تا رعایت کردن عده دیگری از شهروندان چندان مفید واقع نشود و همگان درگیر این بیماری شوند. این توجه و بی توجهی مردم در زندگی روزمره شهری قابل مشاهده است.
 
خانم دهقانی( ۴۰ ساله) می‌گوید: «دست هامو وقتی رفتم خونه ضدعفونی میکنم و دخترم زینب ۹ سالشه و یه فرزند دیگه ام دارم که دست هاشونو بعد از ورود به خونه ضدعفونی می کنن».
اصفهان در شرایط «کرونایی»
اصفهان در شرایط «کرونایی»
اصفهان در شرایط «کرونایی»
سمیع ۲۰ ساله می گوید:« ۱۰ ماهه از افغانستان اومدم ایران تنها زندگی می کنم و هیچ وقت از ماسک و دستکش استفاده نمی کنم چون علاقه ای ندارم». رضا ۴۰ ساله می گوید: «دو فرزند دارم، همیشه از ماسک و دستکش استفاده می‌کنم و الان بعد از پرداخت پول دستکش هامو در آوردم. ماسک به سختی گیر میارم اما دستکش راحت پیدا می شه». بهنام احسانی ۲۷ ساله می گوید: «همه ما ماسک و دستکش استفاده می کنیم و در نانوایی ما فقط یک نفر وظیفه گرفتن پول را دارد».
رانندگان تاکسی اصفهان می گویند: «در تاکسی‍‌‌رانی برایمان کلاس گذاشتند و گفتند در صورت سالم بودن نیازی به ماسک و دستکش ندارید و فقط یه پوستر از شهرداری اوردند و گفتند این را بین تاکسی ها پخش کنید و به دیوار نصب کنید، چندین داروخانه رفتیم اما هیچ کدام ماسک و دستکش و موادضدعفونی نداشتند، ما حاضریم در اختیار ما قراردهند و حتی هزینه آن را هم پرداخت کنیم. ما اینجا با مردم زیادی سر و کار داریم،باید منتظر بمانیم ببینیم کی آلوده می شویم!»
محمدعلی حیدری ۴۹ ساله می گوید: شغلم کاشی کاریه و با همسرم «فاطیما» یک ماهه برای تفریح اومدیم ایران و بعد از مشهد به اصفهان اومدیم اما به خاطر شیوع ویروس کرونا نتونستیم به شهر دیگه ای سفر کنیم و به خاطر لغو پرواز ها هم نمی تونیم برگردیم افغانستان و اینجا در هتل ماندیم».
آقای عرشی 52 ساله می‌گوید: «برای کار مالی از خونه اومدم بیرون، دستکش توی جیبم دارم اما برای شمردن پول نمی‌تونم استفاده کنم. اما دستامو مرتب می‌شورم و گاهی ضدعفونی می‌کنم چون مواد ضدعفونی به راحتی پیدا نمی‌کنم».
اصفهان در شرایط «کرونایی»
ناصر هرندی 55 ساله در پمپ بنزین کار می کند می گوید: «سه فرزند دارم و از ضدعفونی کننده‌ها و ماسک استفاده میکنیم». نصرالله اکرمی 45 ساله در مورد رعایت کامل بهداشت در مقابله با کرونا می‌گوید: «میدانم سهل انگاری میکنم!»:
آقای ریاحی 36 ساله می گوید: «مدیر مسول نشریه ریاح هستم و به تازگی مشغول تولید ماسک هم هستیم و دو روز به نیرو های بسیجی جهادی برای ضدعفونی کمک می کنم».
بهار 29 ساله می گوید:«بعد از مدت ها از خونه اومدیم بیرون و با دوستم دوتایی زندگی می کنیم و برام مهم نیست و اگر هم آلوده بشیم خودمون دوتا فقط درگیر می شیم».
اصفهان در شرایط «کرونایی»
اصفهان در شرایط «کرونایی»
اصفهان در شرایط «کرونایی»
اصفهان در شرایط «کرونایی»
آقای ریاحی 36 ساله می گوید: «مدیر مسول نشریه ریاح هستم و به تازگی مشغول تولید ماسک هم هستیم و دو روز به نیرو های بسیجی جهادی برای ضدعفونی کمک می کنم».
همایون می گوید:« 13 سالمه و شغل پدرم بنایی و مادرم خیاط است، روزانه حدودا 20-30 هزار تومان در امد دارم و بیشتر پول هامو خرج خونه می کنم . ما سه ساله از افغانستان اومدم ایران». اکبر نیز می گوید:« 12 سالمه و میرم مدرسه و کلاس ششم ام، 4 تا بچه ایم و بعضی وقتا پولمو برای شهریه مدرسه پس انداز می کنم».
اصفهان در شرایط «کرونایی»
سعید کامیار 27 ساله می گوید:« فست فود دارم همین روبرو، حداکثر 10 مشتری در روز دارم و اوضاع فروش خیلی بد شده. رعایت نمیکنم و برام مهم نیست میخوام بمیرم!».
خانم 29 ساله که می‌گوید کارشناس بهداشت است اما الان چند ماهه که مشغول به کار نیستم. من هم فازم! یعنی با جهان هستی و طبیعت در تضاد نیستم و ویروس کاری به من نداره! اما دستامو مرتب می شورم».
این شهروند می گوید که شغل آزاد دارد و با توجه به شرایط برای فروش عنبر نسا به بیرون از خانه آمده است.
سکینه (12 ساله) با برادرش که 9 سال سن دارد هر روز برای فروش آدامس به خیابان می آید و برادرش می گوید:« دستکش برای دست هام بزرگه. مادر آن ها در خانه خیاطی می کند و شغل پدرشان کشاورزی است.
نوجوانانی که برای سپری کردن اوقات خود به میدان نقش جهان آمده اند.
فروشنده می گوید: «زمانی که میخوام غذا به مشتری بدم از دستکش استفاده میکنم . 13 ساله این مغازه را دارم. این روز ها فروش ما خیلی بد شده».
بسیج و نیرو‌های جهادی هر حوزه در هر منطقه به طور مردمی و مستمر عملیات ضدعفونی معابر و ماشین ها را به صورت شبانه روز انجام می دهند.
میثم 35 ساله می گوید:« یک ساله تدریس می کنم در یک مدرسه دبستان و الان برای خرید دارو و برای آموزش مجازی به مدرسه رفتم. حدودا به 6 داروخانه سر زدم و ماسک پیدا نکردم و همینطور شنیدم خیلی نیاز نیست اما دستامو با ژل ضدعفونی می کنم».
پوستری که سازمان تاکسی رانی و شهرداری اصفهان برای اطلاع رسانی در خصوص شیوع کرونا در اختیار رانندگان تاکسی قرار داده است.
جواد 40 ساله می گوید:« دوتا بچه 4 و 10 ساله دارم و شغلم رانندگیه. ماسکم رو دیروز عوض کردم و هر دو سه روز یکبار عوض می کنم چون زیاد کثیف نمیشه! اما دست هامو مرتب می شورم و از ضد عفونی کننده استفاده می کنم».
مهدی( 21 ساله) می گوید:« 5 نفر در خانواده زندگی می کنیم و عادت ندارم از ماسک و دستکش استفاده کنم». آقا علی( 50 ساله) می گوید: «دست ها و پاهامو مرتب با آب و صابون می شورم».
منبع : خبرگزاری ايسنا