جایزه را به "ملت ایران" حواله ندهید؛

آیا جایزه سلطنتی (چتم هاوس) در شأن ملت ایران است؟

کد مطلب: 73273
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۵
موسسه سلطنتی امور بین المللی انگلیس وزرای خارجه ایران و آمریکا را برندگان امسال خود معرفی کرد.
آیا جایزه سلطنتی (چتم هاوس)  در شأن ملت ایران است؟
 
به گزارش ایران خبر، چتم هاوس، موسسه سلطنتی امور بین المللی انگلیس ،محمد جواد ظریف  وزیر خارجه ایران و جان کری همتای آمریکایی  او را برندگان جایزه امسال خود اعلام کرده است.
 
 
 
موسسه چتم هاوس در این باره  نوشت : جایزه امسال به پاس نقش اساسی این دو (  محمد جواد ظریف و جان کری)در سال ۲۰۱۵ در فرآیند مذاکرات برای رسیدن به توافقی در مورد برنامه اتمی ایران میان این کشور و گروه پنج به علاوه یک اعطا می شود.
 
به گفته چتم هاوس اختلاف بر سر برنامه اتمی ایران یکی از مهارنشدنی ترین رویارویی های دیپلماتیک در امور بین المللی در قرن ۲۱ بود.
 
در بیانیه این موسسه آمده است: "آن توافق را خیلی ها غیرممکن فرض می کردند. سکانداری و تعهد کری و ظریف برای فائق آمدن بر پیچیدگی های فنی، مخالفت های عمیق داخلی در آمریکا و ایران، و سه دهه خصومت شدید میان دو کشور، و همچنین حفظ و رساندن مذاکرات به نتیجه ای موفق نقش اساسی داشت."

جایزه چتم هاوس به نمایندگی از سوی ملکه الیزابت اعطا می شود.

 
 
 
 
بهرام قاسی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این خبر گفت: "محمد جواد ظریف وزیرامور خارجه کشورمان تعلق جایزه ویژه موسسه معتبر بین المللی چتم هاوس به خود را از آن ملت مقاوم ایران می داند."
 
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اضافه کرد: "وزیر امور خارجه این جایزه روابط بین المللی را به دلیل کمک به صلح جهانی دریافت می کند."
 
لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه از ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ ، کریستیان فیگرز دبیر اجرایی کنوانسیون چارچوب سازمان ملل در تغییرات اقلیمی و آتاهیرو محمدو جگا، رئیس کمیسون انتخابات ملی نیجریه دیگر نامزدهای امسال این جایزه بودند.
 


در این میان حمید بعیدی نژاد در پست اینستاگرامی خود در رابطه با اینکه وزاری خارجه ایران و آمریکا جایزه چتم هاوس را بردند نوشت: موسسه معتبر چتم هاوس امروز دکتر ظریف و جان کری را بعنوان موثرترین افرادی که به ارتقاء امنیت بین المللی در سال ۲۰۱۶ کمک کرده اند اعلام کردند.

این موسسه این تصمیم را بر اساس نظر و رأی اعضای هیات مدیره خود اتخاذ کرده است.

 فعالیتهای تحقیقاتی این موسسه با همکاری ۱۵۸ سازمان دولتی، آژانسها، بنیادهای خصوصی و شرکتهای اطراف دنیا انجام می شود. این موسسه در حال حاضر ۳۴۰۰ عضو فعال و ۳۶۰ عضو همکار دارد.

مجله این موسسه تحت عنوان جهان امروز، از جمله منابع معتبر برای تحلیل گران سیاست بین الملل به شماره می آید و همچنین کتابخانه آن از جمله مجموعه های غنی علمی محسوب می شود که به صورت دیجیتال قابل دسترسی و تحقیق برای عموم است.

چتم هاوس از جانب دانشگاه پنسیلوانیا برای هشت سال پیاپی به عنوان بهترین مرکز تحقیقاتی خارج از آمریکا شناخته شد و در سال ۲۰۱۶ از سوی مجله سیاست خارجی به عنوان بهترین موسسه در زمینه مطالعات سیاست خارجی و روابط بین الملل در دنیا یاد شده است.

 

چتم هاوس چیست؟

چتم هاوس ( Chatham House) مؤسسه سلطنتی روابط بین‌المللی (Royal Institute of International Affairs  ) است و در واقع یک سازمان غیردولتی و مرکز پژوهشی در شهر لندن است که به تحلیل چالش‌های استراتژیک می‌پردازد، از چاتم هاوس به عنوان اندیشگاه سیاست خارجی انگلیس  یاد می‌شود.
 
 
خاستگاه چتم هاوس

«چتم‌هاوس» که در ابتدا عنوان «مؤسسه سلطنتی امور بین‌الملل» را داشت در پنجم ژوئیه سال ۱۹۲۰ میلادی در لندن تأسیس شد. بعدها و در سال ۲۰۰۴ میلادی این نهاد به «چتم هاوس» که برگرفته از نام ساختمان مقر این مؤسسه در میدان سنت جیمز لندن می‌باشد، تغییر یافت.
 
 نهاد مذکور یک مؤسسه غیرانتفاعی و غیردولتی با هدف تحلیل افزایش درک نسبت به موضوعات بین‌المللی و تحولات جاری است.
 
تأسیس چتم هاوس به توافق نخبگان دو کشور انگلیس و آمریکا پس از جنگ جهانی اول برای تأسیس مؤسسه امور بین‌المللی با دو شاخه انگلیسی و آمریکایی، برمی‌گردد و ماحصل یک سری نشست‌های غیررسمی در سال ۱۹۱۹ میلادی در پاریس است.

جایزه چاتم‌هاوس چیست؟
این جایزه سالانه به شخص، اشخاص یا سازمان هایی اعطا می شود که اعضای چتم هاوس آنها را موثرترین افراد در بهبود روابط بین‌المللی در سال پیش تشخیص دهند.

برندگان چتم هاوس  
 
 
فهرست برندگان

سال         نام                                                                                  کشور
۲۰۰۵     رئیس‌جمهور اوکراین ویکتور یوشچنکو                                            اوکراین
۲۰۰۶     رئیس‌جمهور ژواکیم چیسانو                                                      موزامبیک
۲۰۰۷     موزه بنت ناصر                                                                        قطر
۲۰۰۸     رئیس‌جمهور جان کوفور                                                             غنا
۲۰۰۹     رئیس‌جمهور برزیل لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا                                برزیل
۲۰۱۰     رئیس‌جمهور ترکیه عبدالله گل                                                     ترکیه
۲۰۱۱     فعال سیاسی، مدافع حقوق بشر میانمار آنگ سان سو چی               میانمار
۲۰۱۲     رئیس‌جمهور منصف المرزوقی و راشد غنوشی                                    تونس
۲۰۱۳     وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا هیلاری کیلینتون                    ایالات متحده آمریکا
۲۰۱۴     بنیاد بیل و ملیندا گیتس ملیندا گیتس                                     ایالات متحده آمریکا
۲۰۱۵     پزشکان بدون مرز                                                                  سوئیس
۲۰۱۶     جان کری، محمدجواد ظریف                                              ایالات متحده آمریکا و ایران
 
 
موسسه چتم هاوس سالانه بیش از ۳۰۰ کنفرانس، میزگرد و کارگاه آموزشی با حضور شخصیت های سیاسی دولتی، علمی و تحقیقاتی جهانی برگزار می کند. تنوع موضوعات و پروژه های تحقیقاتی انجام شده، وجود بیش از سه هزار محقق و پژوهشگر در جدول همکاران موسسه، در اختیار داشتن آکادمی اختصاصی که به برگزاری دوره های دوازده ماهه برای محققین مبادرت دارد و کتابخانه تخصصی از جمله مزیت های این موسسه به شمار می آیند.
 
 
"چتم هاوس"  عزت نمی‌آورد

 "جواد کریمی قدوسی" با اشاره به برنده شدن ظریف و کری در جایزه سال چتم هاوس انگلیس اظهار داشت:  برداشت من این است که این جایزه برای ما عزت نمی‌آورد.این مدال‌ها و برنامه‌هایی که نظام سلطه به ویژه دولت خبیث انگلیس پای کار آن هستند همگی با هدف نفوذ صورت می‌گیرد که برای به مالکیت درآوردن چهره‌های ملی کشورهای مختلف است.
منبع : باشگاه خبرنگاران