کد مطلب: 183074
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۰۰:۴۳
نفخ یکی از مشکلات شایع گوارشی است که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند؛ نفخ و دل‌درد برای روزه‌داران آزاردهنده است اما با رعایت برخی نکات ساده تغذیه‌ای می‌توان از بروز این عارضه جلوگیری کرد.
 
به گزارش ایران خبر، نفخ و دل‌درد یکی از مشکلات شایع گوارشی است که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند؛ نفخ ناشی از تجمع گاز در معده و روده است که با اصلاح عادات غذایی برطرف می‌شود.
باتوجه به اینکه در ماه مبارک رمضان بروز نفخ و دل‌درد برای روزه‌داران آزاردهنده است؛ برای پیشگیری از بروز این عارضه به این توصیه‌های طب سنتی عمل کنید:
از مصرف مایعات بین غذا بپرهیزید.ماست و دوغ و سالاد را همراه وعده اصلی مصرف نکنید بلکه در میان‌وعده بین افطار تا سحر از این مواد غذایی استفاده کنید.سبزیجات خام باعث بروز نفخ می‌شوند بهتر است از سبزیجات پخته یا سبزی‌هایی مانند نعنا و ریحان در میان‌وعده خود استفاده کنید.بهتر است از غذاهای آبکی مانند آش و سوپ هنگام نفخ استفاده نشود.به‌جای پلوی سفید از پلوهای مخلوط مانند سبزی‌پلو، زیره‌پلو، شویدپلو و هویج‌پلو استفاده کنید.از درهم‌خوری پرهیز کنید و چند نوع غذای مختلف را در یک وعده غذایی مصرف نکنید.پرخوری نکنید و قبل از اینکه به‌طور کامل سیر شوید از غذا خوردن دست بکشید.مصرف زیره، آویشن، دارچین و زعفران همراه با غذا برای درمان نفخ سودمند است.دمنوش سیب و دارچین را کمی بعد از غذا مصرف کنید. برای تهیه این دمنوش، سیب را به چهار قسمت تقسیم و دانه‌هایش را خارج کنید؛ آن را به‌همراه یک چوب دو ـ سه سانتی‌متری دارچین داخل قوری پر از آب بیندازید و بگذارید تا زمان پخته شدن سیب دم بکشد.در مواقع نفخ شدید از دمنوش بابونه یا پونه استفاده کنید.
منبع : تسنیم