کد مطلب: 181324
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۱۹
رئیس سازمان حج و زیارت از انصراف ۴۰ هزار زائر عتبات از سفر به دلیل نوسانات ارزی خبر داد.
 

به گزارش ایران خبر، نشست صمیمی رئیس سازمان حج و زیارت با کارگزاران منتخب سراسر کشور ظهر امروز در ساختمان مرکزی سازمان حج و زیارت برگزار شد.

سیدصادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت در این نشست خطاب به کارگزاران زیارتی گفت: شما نماینده ۲۶۰۰ کارگزاری در سراسر کشور هستید؛ هدف از برگزاری این جلسه هم بررسی عملکردها است. باید چالش‌ها و نقاط ضعف بررسی شود تا بتوانیم مشکلات موجود را برطرف و روی نقاط قوت متمرکز و آنها را حفظ کنیم.

حسینی با اشاره به طرح جدید عتبات گفت: در این طرح تا کنون ۲۴۲ هزار نفر به عتبات عالیات امسال راهی شدند. در همین ماه حدود نود هزار نفر به عتبات عالیات اعزام شدند و این به خاطر تلاش‌های کارگزاران در این زمینه است.

وی با اشاره به نوسانات ارزی گفت: این موضوع باعث شد ۴۰ هزار نفر از اعزام منصرف شوند. دلیل ریزش زائران همین است و ما نیازمند هزینه کرد و توجه مسئولان هستیم تا مجدداً شاهد انصراف مردم از سفر به عتبات عالیات نباشیم.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: ما از مسئولان بانکی درخواست یک خط اعتباری کردیم تا هر فصل یک بسته و حجم مشخص ارزی به ما داده شود تا ما به کارگزاری‌ها اعلام کنیم و بر اساس آن اقدام به ثبت نام از زائران نمائیم.

وی با اشاره به فداکاری کاروان‌های حج و زیارت گفت: اگر هزینه اعزام زائر از تهران حدود پانزده و نیم میلیون تومان برای هر فرد باشد؛ کاروان‌های ما در تهران با دوازده میلیون فعلاً این سفر را انجام می‌دهند؛ امیدوارم این بسته‌های کمکی ارزی بتواند این حمایت و اقدامات کارگزاری‌ها را تداوم بخشد.

در بخش دیگری از این نشست صمیمی برخی از کارگزاران به ایراد سخن پرداختند.

یکی از مسئولان کارگزاران عتبات با اشاره به اینکه در نجف به ذائقه زائران توجه نمی‌شود؛ گفت: برای این منظور هر وعده غذایی را از چهار و نیم دلار به ۶ دلار تغییر دادیم اما فرقی در وضع غذا ایجاد نشده است.

یکی دیگر از کارگزاران در این جلسه بر عدم تطابق قیمت‌های هتل‌داران اشاره کرد و گفت: لازم است سازمان حج و زیارت نرخ واقعی را تعیین کند و نرخ دستوری با نرخ واقعی تفاوت فاحشی نداشته باشد.

همچنین موضوع دیگری که به آن اشاره شد این است که سود برخی کاروان‌ها در پخت جداگانه غذا برای زائران شأن است و تهیه غذا از آشپزخانه مرکزی نه زائران را راضی می‌کند و نه به لحاظ اقتصادی برای کاروان و زائر به صرفه است.

منبع : خبرگزاری مهر