کد مطلب: 177321
 
تاریخ انتشار : شنبه ۷ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۳۸
ایران آنلاین-امکان لو رفتن سؤالات امتحان نهایی وجود ندارد : : امتحانات نهایی پایه دوازدهم از اول خرداد ۱۴۰۱ آغاز شد که در ادامه آن اخبار ضدونقیض فروش سؤالات امتحان نهایی مطرح شد.
 
به گزارش ایران خبر، روزنامه ایران:  هر سال موضوع فروش سؤالات امتحان نهایی و حتی کنکور سراسری در فضای مجازی بویژه در تلگرام توسط حساب‌های کاربری ناشناس که بعد از فروش سؤالات سریعاً اقدام به حذف آن حساب و مسدود کردن مشتریان خود می‌کنند، رخ می‌دهد. از این‌رو روش الکترونیکی سؤالات رمز شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و همچنین مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی آموزش و پرورش اجرا شد.


محسن زارعی، رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی در گفت‌وگو با «ایران» در واکنش به لو رفتن سؤالات امتحان نهایی گفت: فرایند امتحانات نهایی هماهنگ سراسری کشور پایه دوازدهم تماماً تحت کنترل است و با اطمینان می‌گوییم که امنیت آزمون برقرار و امکان لو رفتن سؤالات منتفی است.
وی ادامه داد: اقدامی که برای این کار دیده شده این است که طراحان سؤالات آزمون تا پایان کار در فضای قرنطینه هستند و پس از طراحی سؤالات به‌صورت رمز شده برای استان‌ها در قالب فایل الکترونیکی ارسال می‌شود. تقریباً در روز امتحان، پنج دقیقه مانده به زمان برگزاری آزمون، رمز سؤالات برای رؤسای حوزه اجرای آزمون ارسال خواهد شد. همچنین فضای تکثیر هم در یک فضای قرنطینه، بدون دسترسی به گوشی موبایل و سایر امکانات الکترونیکی رخ خواهد داد.


زارعی گفت: پس از ارسال رمزها، سؤالات تکثیر شده و مجدداً پلمب می‌شوند. بعد در اختیار رئیس حوزه اجرایی قرار گرفته و رئیس حوزه در حضور ناظرین فک پلمب را انجام می‌دهد. با این رویه امکان لو رفتن سؤالات وجود ندارد و هرکسی چنین ادعایی دارد باید آن را ثابت کند.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی گفت: با ایجاد تردید، ذهن دانش‌آموزان و خانواده‌ها را مشوش می‌کنند، بعد از اجرای آزمون، ما حتماً از طریق معاونت حقوقی آموزش و پرورش اثبات این قضیه از سوی مدعیان را پیگیری خواهیم کرد.


وی در توصیه به دانش‌آموزان بیان کرد: یک‌سری شبکه سودجو کارشان ایجاد اخاذی و گل‌آلود کردن فضا است. آنها دانش‌آموزان را وسوسه می‌کنند تا برایشان پول بریزند. معمولاً هم مبنای کارشان این است که ما در دوره قبل سؤالات را منتشر کردیم. البته یک‌سری ترفند هم دارند؛ مثلاً در ساعت آزمون فایلی را ارسال می‌کنند که ربطی به سؤالات آزمون ندارد و می‌گویند بعداً رمز را می‌فرستیم و رمز را زمانی می‌گذارند که آزمون در حال برگزاری است. البته این فایل‌ها ویرایش شده است به همین خاطر دانش‌آموزان بدانند که لو رفتن سؤالات منتفی است. دانش‌آموزان باید تمرکز خود را روی درس و کتاب بگذارند. سؤالات پایه دوازدهم توسط دبیران طرح شده است و خارج از کتاب درسی نخواهد بود، لذا نباید واهمه‌ای در این باره داشت.


زارعی گفت: ما برای اینکه نظر دبیران سراسر کشور را داشته باشیم سامانه بانک سؤال را راه انداختیم تا همه دبیران سؤال طرح کنند و ما نظر همه دبیران را با نگاه متفاوت دریافت کرده و برای طراحان اصلی ارسال می‌کنیم. در این میان ممکن است که برای امنیت بالا یک‌سری تغییرات هم در سؤالات ایجاد شود.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی گفت: اتفاقی که در حال جریان است و ما سعی داریم این را به حد صفر برسانیم، موضوع انتشار سؤالات است. ما منکر انتشار سؤالات نیستیم و در دو آزمون این اتفاق افتاده و سؤالات انتشار یافته که تخلف است. منظور از انتشار سؤالات، در زمان اجرای آزمون است. که باز هم به حوزه‌های اجرایی آزمون تأکید کردیم نظارت دقیق‌تری نسبت به این مسأله داشته باشند. این موضوع ممکن است در دو حالت انجام شود؛ اول اینکه برگه امتحانات را قبل از پایان آزمون با ترفندهای مختلف بیرون ببرند و دوم اینکه با موبایل و وسایل الکترونیکی از آن عکس بگیرند و منتشر کنند. وی توضیح داد: در آزمون ریاضی دانش‌آموزی را داشتیم که از برگه اول سؤالات امتحان عکس گرفته و منتشر کرده بود اما بلافاصله برای عکس گرفتن از برگه دوم سؤالات، مراقب امتحان مانع او شده بود. ما پنج هزار و ۳۳ حوزه اجرای آزمون داریم که فقط در سه حوزه امتحانی تخلف رخ داده است. حتی یک مورد تخلف هم قابل توجیه نیست و نباید اتفاق بیفتد. در کنکور و در تمام آزمون‌ها این اتفاقات می‌افتد و ما هیچ آزمونی در کشور نداریم که مدعی شوند انتشار سؤالات را به صفر رسانده‌اند.


زارعی گفت: با حوزه اجرایی که تخلف در آن رخ داده و دانش‌آموزانی که تقلب کرده‌اند بر اساس قانون حتماً برخورد خواهد شد، اما اشکال کار این است که بعد از وقوع جرم برخورد صورت می‌گیرد. به همین خاطر تأکید ما این است، همه حوزه‌ها تمام توان خود را به کار گیرند تا این اتفاق‌ها نیفتد.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی در پایان گفت: ما بر اساس پیش‌بینی‌هایی که کردیم به محض انتشار متوجه می‌شویم، تخلف در چه حوزه‌ای بوده است و سریعاً به حوزه ابلاغ می‌کنیم و آنها سریعاً دانش‌آموزان را شناسایی می‌کنند. مثلاً در یکی از حوزه‌های عشایری تخلفی رخ داد که سریعاً دانش‌آموز شناسایی شد. در این موارد نمره صفر برای دانش‌آموز رد می‌شود و برخوردهای شدیدتری از جمله محرومیت در سایر دروس برای او در نظر گرفته خواهد شد، حتی با دست‌اندرکاران قانوناً برخورد خواهد شد.

 

 

 

منبع : ایران آنلاین