چرا ارز ترجیحی همچنان پابرجاست؟ تحلیل دلایل اقتصادی و سیاسی تداوم این سیاست
به گزارش ایران خبر، ، نادر محمدی معاون گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین در این ارتباط به خبرنگار "ایران" گفت: "این پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری است. رویدادی که هر ساله در زمان مشخصی برگزار می شود و ما در چند سال اخیر با حضور ادارات استانها و بخش خصوصی استان قزوین امسال نیز یک غرفه ۲۰۸ متری داریم و ۴ تشکل حرفه ای از جمله دفاتر خدمات مسافرتی، واحد های اقامتی، واحدهای پذیرایی و راهنمایان هر کدام فضایی برای معرفی ظرفیت های شان در اختیار دارند. اقامتگاه های بوم گردی،بخش صنایع دستی، خانه های سنتی قزوین، بیمارستان پاستور (در بحث گردشگری سلامت) هر کدام فضایی برای معرفی و ارائه محصولات در اختیار دارند. اتاق بازرگانی، شهرداری و شرکت شهرک های صنعتی هم برای ارائه شیرینی های سنتی فعال هستند. این نمایشگاه با نگاه معرفی ظرفیت های گردشگری استان ها برگزار می شود و ما نیز به نمایندگی استان قزوین هم فرصت جذب سرمایه گذاری و هم ظرفیت های گردشگری در مناطق مختلف استان از جمله الموت، آوج و ... در برنامه های مان داریم. حضور تشکل ها و بخش خصوصی نیز کمک حال ما برای معرفی هدفمند ظرفیت های گردشگری استان هستند." ---
وی درباره نوروز ۱۴۰۱ و این که آیا برنامه و تمهیداتی در این ارتباط اندیشیده شده است، اظهار داشت: "تاکنون دو جلسه در ستاد خدمات سفر استان برگزار کرده ایم. نگاه ما به این سمت است که بیماری سویه جدید اومیکرون مهار و آمادگی لازم را داشته باشیم. در همین ارتباط تمامی ۱۱ کمیته گردشگری از جمله حمل و نقل، ترافیک، اسکان و ... تشکیل شده اند. تصور بر این است که اگر محدویتی هم وجود داشته باشد به شدت سال های گذشته نباشد، مگر این که ویروس جهش دوباره ای داشته باشد. با این وجود ما موظف هستیم آمادگی داشته باشیم به همین دلیل تاسیسات و بحث های نظارتی را از ۲۰ روز پیش شروع کرده ایم و تا ایام عید ۳ بازدید از واحدها انجام و در طول نوروز هم این نظارت ها بیشتر خواهد شد."
معاون گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین در ادامه یادآور شد: "آماده سازی بناهای تاریخی و موزه ها از جمله موضوعاتی است که باید پیش از نوروز به آن پرداخته شود تا مشکلی وجود نداشته باشد."
**
سال گذشته با وجود ممنوعیت سفر چیزی در حدود ۱۰۰ هزار گردشگر وارد استان قزوین شدند، محمدی در این ارتباط نیز گفت: اما پارسال برگزاری جلسات ستاد خدمات سفر ممنوع بود و تصمیم بر این بود که تشویق به سفر هم انجام نشود، حتی اکثر بناهای تاریخی، موزه ها، هتل ها و اقامتگاهها نیز به همین دلیل بسته بودند و نتوانستیم خدمات مناسبی ارائه کنیم اما امسال هنوز چیزی اعلام نشده و ما نیز در حال انجامکارهای تبلیغاتی و آماده کردن بستر و شرایط میزبانی مناسب از گردشگران هستیم." ---
***
استان قزوین با دارا بودن جاذبه های تاریخی و طبیعی زیاد آنچنان که متناسب با ظرفیت هایش است که در جذب گردشگر موفق نبوده است،محمدی در این ارتباط خاطر نشان کرد: "گردشگری یک فرایند زمانبر است و نمی توانیم تصور کنیم چون پتانسیل بالقوه داریم می توانیم گردشگر جذب کنیم. ما در چند سال اخیر (جدای از ایام همه گیری کرونا) هم از لحاظ تعداد گردشگر و هم از نظر سرمایه گذاری روند خیلی رو به رشدی را داشته ایم و جزو ۱۰ استان برتر در خیلی زمینه ها از جمله ورود گردشگر و ایجاد زیرساخت ها بوده ایم اما میپذیرم که باید برای بالفعل درآوردن این پتانسیل شتاب این روند را بیشتر کنیم. سازمان میراث فرهنگی به عنوان دبیرخانه ستاد، تمامی ادارات و مدیریت ارشد استان در تلاش هستند این امر سریع تر تحقق پیدا کند. اگر این اعتقاد وجود دارد که استان قزوین ظرفیت های بالایی دارد…