چرا ارز ترجیحی همچنان پابرجاست؟ تحلیل دلایل اقتصادی و سیاسی تداوم این سیاست
به گزارش ایران خبر، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ امروز (سه شنبه) کمیسیون تلفیق را در جمع خبرنگاران تشریح کرد و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تاکنون رقم دقیق یارانه سال آینده بیان نشده است؟، توضیح داد: این موضوع در تبصره ۱۴ بررسی میشود، لذا هنوز بررسی آن آغاز نشده است. ضمن آنکه کمیسیون تلفیق بودجه تاکنون هیچ مصوبهای به غیر از آنچه که در لایحه دولت درباره میزان یارانه معیشتی و نقدی آمده، نداشته است البته شاید برخی همکاران نظرات و محاسبات شخصی خود را بیان کرده باشند اما به محض تصمیمگیری در این خصوص نتیجه را اعلام میکنیم.
زارع بیان کرد: مقرر شد کمیتهای میان دولت و مجلس درخصوص ارز ترجیحی، چه برای حذف و چه برای ابقای آن، تشکیل شود که نتیجه نهایی را به محض رسیدن به مصوبهای در کمیسیون تلفیق به اطلاع مردم خواهیم رساند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه درخصوص نحوه اجرای حذف ارز ترجیحی، گفت: روز گذشته پس از برگزاری نشست خبری، دو اصلاحیه درخصوص اوراق مالی اسلامی که براساس آن به شهرداریها و سازمانهای تابعه آن اجازه داده خواهد شد با تأیید وزارت کشور مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی منتشر کنند و همچنین به شرکتهای دولتی اجازه داده شد ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی منتشر کنند. پیش از این، رقم مذکور ۸ همت بود.
وی افزود: همچنین درباره تأمین آب و برق روستایی و مناطق محروم، دولت مکلف شد ۲ همت اوراق مالی اسلامی منتشر کند و برای مقاومسازی، بهسازی و نوسازی مدارس، مبلغ ۳ همت اوراق تصویب شد. همچنین مصوب شد برای مقاومسازی دانشگاهها و تأمین تجهیزات آنها ۲ همت اوراق مالی اسلامی منتشر شود.
زارع عنوان کرد: سازمان امور مالیاتی نیز مکلف شد که پرونده مالیاتی مراکز درمانی مربوط به عملکرد سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ را تا پایان ۱۴۰۱ رسیدگی و درآمد ناشی از آن را به حساب خزانه واریز کند. همچنین از آنجا که دولت به تأمین اجتماعی بدهکار است، مکلف شد در اجرای قانون برنامه ششم توسعه، مبلغ ۹۰ همت سهام شرکتهای بورسی و غیربورسی خود را بابت پرداخت بدهی به سازمان تأمین اجتماعی و تأمین اجتماعی نیروهای مسلح واگذار کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ در رابطه با حقالامتیاز و حقالسهم دولت از کاربرهای ارائه دهنده مخابراتی، گفت: این حقالامتیاز مخابراتی به میزان ۲ درصد افزایش پیدا کرد که درآمد آن به حوزههای فرهنگی اختصاص پیدا خواهد کرد.
پروژههای مناطق کم برخوردار روستایی و شهری از مالیات و عوارض معاف شدند
زارع بیان کرد: تمامی پروژهها و طرحهای زودبازده و عامالمنفعه که توسط گروههای جهادی و بسیج سازندگی در مناطق کم برخوردار روستایی و شهری اجرایی میشود، از پرداخت هرگونه مالیات و عوارض معاف شدند و واردات آمبولانس و مواردی که در قانون بودجه آمده از پرداخت حقوق ورودی و گمرکی معاف شد.