کد مطلب: 172519
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۲۳
ایران آنلاین-نکته جدید درباره ویروس کرونا : : آخرین مطالعه محققان دانشگاه بریستول انگلیس نشان میدهد که ویروس کرونا 90 درصد توانایی خود را در عرض 20 دقیقه پس از انتقال در هوا از دست می دهد.
 

به گزارش ایران خبر، به نقل از گاردین،‌ در مطالعه جدید نشان میدهد که ویروس کرونا در عرض 20 دقیقه توانایی خود را پس از انتقال به هوا از دست می دهد و موثرترین راه برای مقابله با آن تهویه مناسب،‌فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.


یافته‌ها بر اهمیت انتقال کووید در برد کوتاه تأکید می‌کند
پروفسور "جاناتان رید"‌ از مرکز تحقیقات دانشگاه بریستول در این باره گفت:‌« تحقیقات ما نشان داده که هنوز هم بیشترین خطر مواجهه با بیماری کرونا زمانی است که شما به کسی نزدیک هستید وقتی دورتر می‌شوید، نه تنها آئروسل رقیق می‌شود، بلکه ویروس عفونی کمتری نیز وجود دارد، زیرا ویروس [در نتیجه زمان] قابلیت عفونت‌پذیری خود را از دست داده است.»


تا به حال، فرضیات ما در مورد مدت زمان زنده ماندن ویروس در قطرات ریز معلق در هوا بر اساس مطالعاتی بوده است که شامل اسپری کردن ویروس در ظروف مهر و موم شده ای به نام درام گلدبرگ است که برای حفظ قطرات در هوا می چرخد. با استفاده از این روش، محققان آمریکایی دریافتند که ویروس عفونی همچنان پس از سه ساعت قابل شناسایی است. با این حال، چنین آزمایش‌هایی دقیقاً آنچه را که هنگام سرفه یا نفس کشیدن اتفاق می‌افتد تکرار نمی‌کنند.


در عوض، محققان دانشگاه بریستول دستگاهی ساختند که به آنها اجازه می داد هر تعداد ذرات ریز حاوی ویروس را تولید کنند و به آرامی آنها را بین دو حلقه الکتریکی بین پنج ثانیه تا 20 دقیقه معلق کنند، در حالی که به شدت دما، رطوبت و UV را کنترل می کنند. این اولین بار است که کسی می‌تواند واقعاً اتفاقاتی را که در طی فرآیند بازدم برای آئروسل می‌افتد شبیه‌سازی کند.


این مطالعه که هنوز توسط همتایان مورد بررسی قرار نگرفته است، نشان می دهد که از آنجایی که ذرات ویروسی شرایط نسبتا مرطوب و غنی از دی اکسید کربن ریه ها را ترک می کنند، به سرعت آب را از دست می دهند و خشک می شوند . هر دوی این عوامل توانایی ویروس برای آلوده کردن سلول های انسانی را مختل می کنند، اما سرعت خشک شدن ذرات بسته به رطوبت نسبی هوای اطراف متفاوت است.


زمانی که این میزان کمتر از 50 درصد بود – مشابه هوای نسبتاً خشکی که در بسیاری از ادارات یافت می‌شود – ویروس تقریباً نیمی از قابلیت عفونی خود را در عرض 5 ثانیه از دست داده بود، اما در اتاق بخار یا دوش - کاهش عفونت تدریجی تر بود، به طوری که 52٪ از ذرات بعد از 5 دقیقه عفونی باقی می ماندند، پس از 20 دقیقه به حدود 10٪ کاهش می یابد، پس از آن این تفاوت بین ذرات وجود نداشت.


با این حال، دمای هوا هیچ تفاوتی با عفونت ویروسی ایجاد نکرد، که با این باور رایج که انتقال ویروس در دماهای بالا کمتر است، در تضاد است.
وی افزود: این روند به این معناست که اگر امروز برای ناهار در یک رستوران با دوستانم ملاقات کنم، [خطر] اولیه احتمالاً انتقال آن به دوستانم یا دوستانم انتقال آن به من است، نه اینکه از کسی در رستوارن و طرف دیگر اتاق منتقل شود. این امر اهمیت پوشیدن ماسک را در شرایطی که افراد از نظر فیزیکی نمی توانند فاصله بگیرند، برجسته می کند.


دکتر "جولیان تانگ"، ویروس شناس بالینی در دانشگاه لستر، گفت: یافته ها از آنچه اپیدمیولوژیست ها روی زمین مشاهده کرده اند، پشتیبانی می کند و افزود که «ماسک ها و همچنین فاصله گذاری اجتماعی بسیار مؤثر هستند. تهویه بهبود یافته نیز کمک خواهد کرد  به خصوص اگر نزدیک به منبع بیماری باشید.


دکتر "استفان گریفین"، دانشیار ویروس شناسی در دانشگاه لیدز، بر اهمیت تهویه تاکید کرد و گفت: "آئروسل ها در غیاب تهویه مناسب به سرعت فضاهای داخلی را پر می کنند، بنابراین با فرض اینکه فرد آلوده در اتاق باقی بماند، تهویه بسیار موثر است.


اثرات یکسانی در هر سه نوع Sars-CoV-2 که تیم تاکنون آزمایش کرده است، از جمله آلفا مشاهده شده است. آنها امیدوارند در هفته های آینده آزمایش هایی را با نوع Omicron آغاز کنند.

"آئروسل چیست؟" ذرات بیولوژیکی هوا-برد و یا به اختصار،  بیوآئروسل، سیستم‌های کلوئیدی (مایع یا جامد) معلق در گاز (معمولا هوا) هستند که گاهاً می توانند ناقل آلودگی ها باشند.

منبع : ایران آنلاین