کد مطلب: 170338
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۰۹
ایسنا/مرکزی
 
به گزارش ایران خبر، مهدی زندیه وکیلی ۲۲ آذرماه ۱۴۰۰ در جلسه کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوای شهر اراک اظهار کرد: در نیمه ابتدای سال با ریزگردها روبرو بودیم که عامل آن خشکسالی ها و وزش باد بود و این امر تعداد روزهای ناسالم در سال ۱۴۰۰ را افزایش داد.

زندیه وکیلی با بیان اینکه در زمستان با بحث مازوت سوزی روبرو هستیم، افزود: روزهای قبل آلودگی هوا به این شکل خطرناک نبود چراکه با هوای سمی روبرو نبودیم، اما در زمستان به دلیل وارونگی هوا، نوع، اثرات و خطرات مازوت سوزی بیشتر است و در واقع تمام روزهای زمستان و سرد سال با وضعیت آلودگی روبرو هستیم. بر همین اساس جلسات و اطلاع رسانی بین مدیران و مسئولان امر از روز اول شروع آلودگی و مازوت سوزی برگزار شده است و تصمیمات و اقدامات لازم نیز ابلاغ شده است.

وی با اشاره به اقدامات مدنظر، گفت: اقدام اول این است که منابع آلاینده را کم کنیم که در حال حاضر کمتر می توان اینکار را انجام داد و اقدام دوم نیز اقدام مواجهه ای است که شامل رعایت موارد بهداشتی می شود و مسلما برای این اقدامات تکراری نیازی نیست که هر روز تشکیل جلسه بدهیم به همین دلیل یک بار اقدامات لازم ابلاغ شده است و باید اجرایی شود.

معاون استاندار مرکزی اظهار کرد: استاندار مرکزی برای اولین بار در تاریخ مواجهه اراک با آلودگی، سطح مقابله با آلودگی را به سطح وزیر رساند و با دستور وزیر نفت ۵ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه اختصاص داده اند هر چند که وضعیت کشور در تولید گاز و برق مشخص است.

وی انتظار مردم درخصوص رفع آلودگی هوا را به حق دانست و گفت: اما طرح این مطالبات در کارگروه کاهش آلودگی هوا باید انجام گیرد چراکه در کارگروه اضطرار صرفا باید اقدامات مواجهه ای مدنظر قرار گیرد.

زندیه وکیلی با بیان اینکه پیش بینی ۲۴ ساعت قبل دقیقتر از پیش بینی ۹۶ ساعت قبل است، افزود: شیوه نامه تعیین شده برای شهری مانند اراک که سال ها درگیر آلودگی است مصداق ندارد به همین دلیل اطلاع رسانی با دقت بالاتر ۲۴ ساعت قبل اعلام می شود، البته مقرر بود که اطلاع رسانی مناسبی شبانه از سوی هواشناسی و صداوسیما انجام گیرد، ولی ظاهرا این امر به خوبی انجام نشده است.

زندیه وکیلی تاکید کرد: طی دو ماه آینده باید هر شب اطلاع رسانی برای روز بعد در خصوص آلودگی هوا در صداوسیمای استان انجام گیرد.

وی افزود: در کمربندی جنوبی به دلیل تردد وسایل نقلیه سنگین آلودگی گازوئیل بالاست و نسبت به این امر واقفیم و می توان در شرایط کنونی این تردد را به کنار گذر اراک منتقل کرد چراکه در زمستان به دلیل وارونگی هوا این آلودگی مستقیما وارد هوای اراک می شود، حتی می توان در روزهای آلوده از ایرالکو خواست که آندسازی را متوقف کند و در واقع این اقداماتی است که می توان به انجام رساند، البته با همکاری نیروی انتظامی، خودروهای آلاینده فاقد معاینه فنی متوقف می شوند و حتی بنری زده می شود که خودرو به دلیل آلودگی توقیف شده است.

زندیه وکیلی خواستار توجه جدی به بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوا و نتیجه گیری و جمع بندی این طرح در اسرع وقت شد و گفت: قطعا بر مصوبات و اقدامات ممکنِ مدنظر با جدیت نظارت خواهیم داشت.

مازوت سوزی نیروگاه به یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر کاهش یافت

به گزارش ایران خبر، در این جلسه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، گفت: اراک از ابتدای سال جاری ۱۴۰ روز پاک، ۱۱۲ روز ناسالم، ۱۳ روز بسیار ناسالم و ۳ روز خطرناک داشته است که تعداد این روزهای آلوده نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ برابر افزایش یافته است.

رضا میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر ۵ میلیون مترمکعب گاز در اختیار نیروگاه قرار دارد، گفت: مصرف مازوت به کمتر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر رسیده است.

وی با بیان اینکه ایستگاه های سنجش آلودگی هوای مستقر در اراک جزو بهترین ایستگاه ها در کل کشور هستند و حدود ۵ پارامتر آلودگی نیز توسط آنها اندازه گیری می شود و ایستگاه ها دقیق هستند، گفت: در حال حاضر سه ایستگاه در دانشگاه اراک، دانشگاه علوم پزشکی و در دانشگاه تربیت معلم به مجموع ایستگاه ها اضافه شده است که هنوز وارد سامانه و اپلیکیشن نشده است ولی اطلاعات دقیقی ارائه می کنند که مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع مشکلی در ارزیابی پارامترها وجود ندارد.

میرزایی تصریح کرد: ۲۰ واحد آلاینده در حاشیه شهر اراک پلمب است و بدون تشکیل کارگروه اضطرار وظایف ما کاملا در حال انجام است و به دنبال این هستیم که این واحدهای آلاینده به سمت پل دوآب منتقل شوند.

منبع : خبرگزاری ايسنا