کد مطلب: 40332
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۸
​اثبات هویت زنانه نسبت به مردان، در بین برخی دختران باعث شده آنها سیگاری شوند و هرچه قدر که این حس تحسین و تشویق از سمت اطرافیان بیشتر باشد،انگیزه سیگار کشیدن برای آنان هم بیشتر خواهد بود. شخصیت اصلی این داستان را هم رسانه ها و سینما برای تابو شکنی به تصویر کشیده است.
 
ایران خبر- مدتی است که استفاده از دخانیات مثل سیگار و قلیان در جمع دختران رواج خاصی پیدا کرده است، برخی دختران جوان سیگار کشیدن را نوعی پرستیژ و کلاس اجتماعی می دانند و برای رسیدن به این کلاس می خواهند هرچه زودتر سیگار را بین انگشتان خود قرار دهند.

اکنون سیگار کشیدن دختران به امری عادی تبدیل شده است. سوار بر خودروی شخصی، در پارک و کوه، کافی شاپ و رستوران دختران به راحتی سیگار استعمال می کنند.

این جمله معروف برای همه ما آشنا است که می گویند :"همه چیز از کشیدن یک نخ سیگار شروع شد" . همین امر باعث شده تا کم کم جوانان از سیگار و قلیان به مصرف مواد مخدر برسند و روز به روز آمار استفاده از  مواد مخدر افزایش یابد.

دید افراد در جامعه به مرد سیگاری و قلیان به دست، نسبت به زن سیگاری متفاوت است. در ایران تا چند سال گذشته سیگار کشیدن دختران امری غیرعادی بود، اما امروزه این دید تغییر پیدا کرده و آن نگاه های سنگین و غیرعادی کمرنگ شده است. علت آن شاید پافشاری و تابوشکنی برخی دختران است که با سیگار کشیدن در مکان های عمومی نگاهها را به این معضل اجتماعی عادت دهند.
مسئله مهمی که مطرح است این است که دیگر دختران برای تفریح و تفّنن سیگار نمی کشند و این به عادتی روزانه برای آنها شده است. اما متاسفانه در بین دختران کسانی به چشم می خورند که دیگر به سیگار کشیدن بسنده نمی کنند و به انواع مواد مخدر روی می آورند، این افراد پس از گذشت مدت زمانی کوتاه از فردی  سیگار ی به فردی معتاد تبدیل می شوند.
 
چشم و هم چشمی عامل سیگاری شدن
عوامل سیگار کشیدن علاوه بر رفع خستگی های روحی و جسمی می تواند چشم و هم چشمی باشد و نوعی احساس هویت به برخی دختران دهد، چون با حضور در محفل هایی افرادی را می بینند که در برخی مسایل از آنها بالاتر هستند (به عنوان مثال تحصیلی یا مالی) و با نوعی احساس حقارت و عدم اعتماد به نفس در خود روبرو می شوند که این رویایی و دیدن تضادها باعث می شود با سیگار کشیدن خود را تخلیه روانی کنند. 

برخی از دختران هم با توجه به این امر که سیگار نماد دختر فراری یا زن روسپی است می خواهند نسبت به این قضیه هنجار شکنی کنند که فرقی بین دختر و پسر نباشد. اما این رفتار طوری نیست که کل جامعه قدرت درک آن را داشته باشند زیرا همچنان مردم دید و نگاه بدی نسبت به دختر و زن سیگاری دارند.
 
برخی از آشنایی ها و روابط بین دختر و پسر باعث می شود که دختران به سیگار روی آورند و به اصطلاح خودشان می خواهند " کنار پسر کم نیاره" و اینگونه خود را در مجالس و محافل پسرانه مطرح می کنند.
 
بی خبری دختران از آثار مخرب سیگار
متاسفانه برخی دختران برای احساس بزرگ شدن، حفظ پرستیژ و کلاس کاذب اجتماعی، تقلید، سهل انگاری خانواده، رقابت های غیراخلاقی با دوستان به سیگار کشیدن روی می آورند و از آثار مخرب آن غافل شده اند که چه آسیب هایی به سلامت روح و جسم شان وارد می کند به طوری که سیگار و قلیان کشیدن یک تفریح ثابت و مفرح در جمع دوستان مطرح است. این تفریح که به عادت تبدیل شده است اگر از بین برود دوستی ها هم در امتداد آن از بین می رود. یعنی وجود سیگار و قلیان تنها عامل در کنار هم بودن جوانان شده است.

استفاده و مصرف دخانیات برای همه افراد مضر و خطرناک است. بیماریهای روحی و جسمی زیادی از قیبل بیماری های ریوی، قلبی و عروق، پوسیدگی دندان، ریزش مو؛ تغییر رنگ لثه و دندان، چین و چروک پوست و در زنان سقط جنین به وجود می آورد.
 
گرایش به سیگار کشیدن چه برای دختر و چه پسر اثرات نامطلبوبی را به دنبال خواهد داشت. باید بتوان با آموزش های همگانی و روش های پیشگیری از طریق مطبوعات، رسانه ملی و خود مردم نسبت به این آسیب اجتماعی اقدام کرد تا دختران و پسران را از این معضل و مصیبت نجات دهیم.
 

گزارش از مه جبین محمدی - ایران خبر