۱
 
شوخی ای که رنگ کابوس می گیرد؛

راز پیروزی دونالد ترامپ

کد مطلب: 60506
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۶
در باور اغلب ناظران سیاسی آمریکا حضور دونالد ترامپ میلیاردر نیویورکی در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری 2016 آمریکا بیشتر به معنای شوخی و ایجاد فضایی برای مضحکه و خنده بود.
راز پیروزی دونالد ترامپ
 
به گزارش ایران خبر،در باور اغلب ناظران سیاسی آمریکا حضور دونالد ترامپ میلیاردر نیویورکی در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری 2016 آمریکا بیشتر به معنای شوخی و ایجاد فضایی برای مضحکه و خنده بود. اما ترامپ توانست با پیروزی در یازده ایالت از پانزده ایالت در انتخابات سه شنبه بزرگ و پیروزی های بعد از آن به ویژه در ایالت ایندیانا فرضیه آن ناظران سیاسی را باطل کند و در نهایت رقیب هیلاری کلینتون در انتخابات نهایی ماه نوامبر باشد.در شرایطی که حضور ترامپ در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا بیشتر شوخی به نظر می رسید، این پرسش به میان می آید که راز پیشتازی در رقابت های مقدماتی چیست؟و چرا او توانست رقبای خود را یکی پس از دیگری پشت سر گذارد و پیروزی اش در حکم میخی باشد بر تابوت جمهوری خواهان؟

اولین دلیل پیشتازی دونالد ترامپ در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری 2016 آمریکا ریشه در ضعف و بی اطلاعی جامعه آمریکا در عرصه سیاست خارجی دارد.برای نمونه در طی یک نظر سنجی که در آوریل 2015 صورت گرفت،55 درصد از مردم آمریکا اذعان کرده بودند که اخبار توافق با ایران را از نزدیک دنبال نمی کنند.. و بر اساس نظر سنجی 2015 ماه جولای، 21 درصد از مردم آمریکا اظهار نموده اند که اصلا چیزی درباره این توافق نشنیده‌اند.

در همین راستا امر تعجب‌برانگیز دیگر در نظرسنجی‌های متعدد نشان داد که حتی بسیاری از اعضای کنگره هیچ ایده‌ای درباره تعداد سلاح های هسته‌ای که آمریکا در اختیار دارد، ندارند.ضمن آنکه همین اعضا درباره تعداد سلاح های هسته‌ای دیگر کشورها هم اطلاعی ندارند.وجود چنین جو و فضایی سبب شد که ترامپ بتواند با توجه به مواضع گهگاه مضحک خود حمایتهایی را در آمریکا به دست آورده و در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری به نسبت دیگر هم‌حزبی‌های خود، عملکرد بهتری داشته باشد.

دومین دلیل پیشتازی ترامپ ریشه در رویکرد های عوام فریبانه و پوپولیستی او دارد. در این زمینه ترامپ به خوبی توانست حمایت گروههای همگن رویکرد خود را جلب کند.

به واقع ترامپ با بهره گیری از اکثریت گرایی موجود در رویکرد های عوام فریبانه، خیلی خوب توانست نقش خود را در پاسخ به مطالبات و خواسته های مشروع و گاهی نامشروع جمعیت های موجود در رویکرد دماکوژی بازی کند.

ماهیت بسیار پیچیده قوانین انتخاب نمایندگان وکالتی برای شرکت در انتخابات کنوانسیون حزب جمهوری را باید سومین دلیل پیشتازی ترامپ در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری 2016 آمریکا دانست.در این باره گفته شده است که هر ایالتی روش خود را برای انتخاب نمایندگان وکالتی دارد.این نمایندگان وکالتی باید پس از حضور در کنوانسیون انتخاباتی حزب جمهوری خواه،حداقل در دور اول رای گیری از نامزدی حمایت کنند. بنا به شواهد و قرائن، قوانین انتخاب نمایندگان وکالتی بی انسجام و غیر منطقی تر از آن است که بتوان تصور کرد.

لذا وجود همین نظم گریزی سبب شده بود که مجمع نمایندگان وکالتی نتوانند بر روی گزینه های بهتری در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری 2016 تمرکز کنند.لذا حضور ترامپ را باید حاصل تغافل و برنامه هایلجام گسیخته مجمع نمایندگان وکالتی دانست.

در این راستا این نمایندگان وکالتی از همان ابتدای نامزدی ترامپ حمایت خود را اعلام و به او تعهد داده بودند که توازن آرای ایالتی را به نفع او تغییر دهند. دلیل پنجم پیشتازی ترامپ در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری 2016 آمریکا را باید در میزان مشارکت سیاسیدانست.

نظر به آنکه اساساً مشارکت در انتخابات مقدماتی بسیار اندک است،این خود می تواند برای نامزد هایی که با شعار پوپولیستی وارد کارزار شده اند، فرصت ایجاد کند.در این زمینه برای ترامپ که حضورش و حرف هایش در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری بیشتر چیزی جز طنز و فکاهی نبود،متضمن بیشترین فرصت گردید. قرائن نشان می دهد که اگر میزان مشارکت در انتخابات ماه نوامبر بالا باشد و همچنین اگر ترامپ نتواند مواضعش را تعدیل کند، شاید فرصت به وجود آمده برای ترامپ به تهدید تبدیل شود.

ششمین دلیل پیشتازی ترامپ در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری با نوع مواضع و رویکرد های انتخاباتی اش
ارتباط می یابد.به نظر می رسد که این دلیل به عنوان اصلی ترین دلیل برای پیشتازی او در رقابت های مقدماتی ریاست
جمهوری نقش داشته است.در این راستا،ترامپ بار ها و به کرات در اغلب سخنرانی های خود از کشیدن دیوار در مرز مکزیک و آمریکا،اخراج مهاجران،جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا،مقابله با چین و ایران و همچنین لغو توافق اتمی به عنوان اولویت برنامه های خود سخن گفته است.

در همین راستا اغلب کارزارهای ترامپ بر پایه زن ستیزی،بیگانه هراسی و نژاد پرستی بنا شده است. به همین سان، پیروزی ترامپ تا حد زیادی ناشی از ناتوانی حزب جمهوری‌خواه برای ارائه بدیل جذاب‌تر از حزب دموکرات برای طرفدارانش است.گویا آن‌ها بخشی از جماعتی از افراد کهنه‌کار و مشابهی‌اند که تنها یک فردی بیرونی می‌تواند این جماعت یک دست و متحد را چند‌‌پارچه سازد.

در عین حال نباید فراموش کرد که ترامپ از رشد افراطیت و شوک رویداد‌های تروریستی در فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا نفع برده است. ترامپ در راستای رویکرد های پوپولیستی خود وعده احیای ارزش‌های از دست رفته را به مردم آمریکا داده است.اعلام این شعارها و اتخاذ مواضع این چنینی سبب محبوبیت ترامپ در نزد اعضای گروه کو کلاکس کلان شده بود.از منظر تبار شناسی،کو کلاکس کلان ها در جامعه آمریکا به گروهی اطلاق می شود که به برتری نژاد سفید اعتقاد دارند و سخت با دیگر نژاد ها،تبار ها و اقوام مخالف اند.به این ترتیب،پیشتازی و پیروزیترامپ پیش از آن‌که ناشی از واکنش غریزی رای‌دهندگان به مشکلات‌شان باشد،رابطه نزدیک با بی‌کفایتی رهبری سیاسی جامعه دارد.

بدون شک اعلام این مواضع برای جامعه آمریکا،جامعه ای که ترامپ آن را جامعه عوام زده و پوپولیستی می پندارد، سبب شده است که ترامپ بتواند توجه و نظر ها را برای نزدیک شدن و مآلاًً جلوس به کرسی صدارت در کاخ سفید جلب کند.

به این ترتیب با عمده دلایلی که برای پیشتازی ترامپ اقامه شده است، بسیاری از دیپلمات های خارجی و سیاستمداران دیگر کشور ها،به مقام های آمریکایی در باره سخنان ترامپ هشدار داده اند و یا ابراز نگرانی کرده اند،اما واقعیتی غیر قابل انکار که جامعه امریکا با ظهور پدیده ای چون ترامپ مواجه شده است و ترامپیسم واقعیت حال حاضر جامعه آمریکاست.تمهید این شرایط سبب شده است که رهبران کمیته ملی حزب جمهوری‌خواه به دنبال تدابیری باشند که پیروزی او در انتخابات نهایی ماه نوامبر بتواند تکرار شود. در این راستا هنری باربر یکی از رهبران کمیته ملی حزب گفته است:

اگر می خواهیم که در انتخابات نهایی ماه نوامبر پیروز شویم،باید حزب را یکپارچه کنیم.در نگاه باربر،ترامپ کلید این یکپارچگی را در دست دارد، لذا او کسی است که مجبور است جمهوری خواهان را متحد کند.اکنون این فرصت با پیروزی قاطع او در ایالت ایندیانا و کنارگیری اصلی ترین رقیبش یعنی تد کروز از کارزار انتخاباتی ایجاد شده و رای دهندگان او را انتخاب کرده اند،هرچند که متحد کردن رهبران و اعضا و مقامات ارشد حزب،چالش سختی خواهد بود که این میلیارد نیویورکی با آن روبروست. از دیگر سو،رینس پیرباس رییس کمیته ملی جمهوریخواهان، از دونالد ترامپ به عنوان نامزد احتمالی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یاد کرده و گفته است: اکنون ما می‌بایست متحد شده و تلاش‌های خود را برای شکست هیلاری کلینتون متمرکز کنیم.

هم اینک پیشتازی ترامپ در رقابت های مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا سبب شده است که طبقات حاکم سیاسی در دو سوی اقیانوس اطلس در شوک به سر برند.به واقع پیشتازی ترامپ سبب شده است که فضای امریکا را زنندگی مخوفی به تسخیر خود در آورد. گویا با پیروزی ترامپ حفره‌های سیاه زهرآگین در فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا خلق شده است و حزب جمهوری‌خواه نمی‌داند که چگونه ترامپ را متوقف کند؟ ترامپ هر قدر تحریک‌آمیز و زننده رفتار می‌کند،به همان اندازه در نظرسنجی افکار عامه میزان محبوبیتش افزایش می‌یابد.

به رغم اینکه ترامپ در باور اغلب طبقات حاکم آمریکا،دیپلمات های خارجی و سیاستمداران دیگر کشور ها تبدیل به تهدید اخلاقی و ارزشی نسبت به حزب جمهوری‌خواه و ارزش های آمریکایی شده است، اما او در روی صحنه حاضر است و حرف‌های خود را می‌زند و دیگران برایش فریاد شوق سر می دهند.ضمن آنکه چالش او برای نظم قدیمی‌ و مسلط سیاسی جامعه امریکا هم‌چنان بر جای خواهد ماند. به این ترتیب اگر جریان اصلی سیاسی جامعه آمریکا در برابر ترامپ قد علم نکند،غیر منتظره نیست که نابخردی های ترامپ بتواند سرنوشتی شوم را برای جامعه آمریکا و جهانیان رقم زند.

در پی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات درون حزبی جمهوری خواهان در ایالت ایندیانا، رقیب اصلی‌اش ،تد کروز، از ادامه مبارزات کنار کشید.به نظر می‌رسد با کنار کشیدن تد کروز و با پیروزی سه‌شنبه شب ترامپ، این تاجر نیویورکی، به احتمال زیاد نامزد حزبش می شود.از سوی دیگر، «جان کاسیچ» فرماندار اوهایو و نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، از حضور در ادامه رقابت‌های انتخاباتی انصراف داد.به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری کنگره آمریکا، کناره‌گیری «جان کاسیچ» از رقابت‌های انتخاباتی آمریکا، بعد از اعلام نتایج رای‌گیری مقدماتی در ایالت «ایندیانا» اعلام شد. کاسیچ در این رای‌گیری رتبه سوم را کسب کرد.«دونالد ترامپ» با کسب بیش از ۵۳ درصد آرا پیروز قاطع این رای‌گیری بود. از سوی دیگر، رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا به کناره گیری نامزدهای رقیب دونالد ترامپ از انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داد.

 پل رایان گفت: هنوز برای اعلام نامزدی دونالد ترامپ به عنوان نماینده حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مقابل حزب دموکرات آمادگی وجود ندارد.رایان تصریح کرد: در زمان کنونی به عنوان رئیس نمایندگان کنگره نمی توانم از ترامپ به عنوان نماینده جمهوری خواهانحمایت کنم.

رئیس مجلس نمایندگان کنگره افزود: با وجود مخالفت های عمومیدرباره ترامپ اعضای حزب جمهوری خواه باید در مورد نامزدی ترامپ به توافق برسند.

قرار است نامزدی نهایی ترامپ در جلسه جمهوری خواهان در ماه جولای در ایالت اوهایو بررسی شود.رئیس مجلس نمایندگان آمریکا می گوید در صورتی احزاب جمهوری خواه به ترامپ رای مثبت خواهد داد که شرایط مناسب باشد.
منبع : آفتاب یزد
 
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۹ ۰۷:۴۶:۵۴
مآلاًً جلوس یعنی چی؟من لیسانس صنایع دارم تا حالا همچین کلمه ای ندیدم بابا عربی برای ما ننگه آخه شما تا کی میخاین این چرت و پرتارو بنویسین؟