کد مطلب: 23724
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۷
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : سازمان بهینه سازی مصرف سوخت چه کاری برای کاهش مصرف خودرو ها انجام داده است که اکنون صحبت از احتمال کاهش سهمیه بنزین می شود.
با پایین آمدن قیمت جهانی نفت افزایش قیمت بنزین درکشور چندان منطقی نیست /وقتی خودروی کم مصرف نساختیم از مردم هم انتظار کاهش مصرف نداشته باشیم
 
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : سازمان بهینه سازی مصرف سوخت چه کاری برای کاهش مصرف خودرو ها انجام داده است که اکنون صحبت از احتمال کاهش سهمیه بنزین می شود.

ارسلان فتحی پور ، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درگفت و گو با ایران خبر تاکید کرد : این که با کاهش قیمت نفت ، درآمد دولت نیز کاهش یافته و شهروندان باید به دولت کمک کنند تا کاستی های موجود برطرف شود ، قابل درک است اما این موضوع نباید باعث به وجود آمدن عسروحرج برای مردم شود .
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : با کاهش قیمت نفت ، قیمت حاملهای انرژی نیز کاهش یافته است ، در چنین شرایطی افزایش قیمت بنزین در ایران بر خلاف رویه بین المللی و غیر منطقی خواهد بود.
وی همچنین درباره احتمال کاهش سهمیه بنزین در سال آینده گفت : یکی از برنامه هایی که در طول هدفمندی یارانه ها باید اجرایی می شد ، کم کردن مصرف خودروها بود ، اکنون این سوال وجود دارد که سازمان بهینه سازی مصرف سوخت چه تلاشی برای ورود خودرو های کم کصرف به بازار کرده است و آیا در این مدت خودروهای داخلی کم مصرف شده اند که از مردم انتظار داشته باشیم صرفه جویی بیشتری در مصرف بنزین داشته باشند .
فتحی پور یکی از راهکارهای اصلی کاهش هزینه های دولت را حذف خانوار پر درآمد از لیست یارانه بگیران دانست و گفت : البته برای مبنا قرار دادن سطح خاصی از درآمد ، باید یک مهندسی اقتصادی دقیق صورت گیرد، یعنی دهکهای مختلف به درستی شناسایی شوند و بر اساس تعداد آنها سقف درآمد برای یارانه بگیران در نظر گرفته شود .
وی در توضیح گفته هایش افزود : به عنوان مثال اگر در شناسایی دهک ها، برای دولت محرز شد که 10 میلیون خانوار با درآمد بالای سه و نیم میلیون تومان در کشور وجود دارد ، دیگر لازم نیست سقف دو و نیم میلیون را برای دریافت یارانه در نظر بگیریم و با معیار قرار دادن همان سه و نیم میلیون تومان می توانیم کاهش مورد نظر را در هزینه های دولت داشته باشیم .
نماینده مردم کلیبر و خداآفرین همچنین گفت : باید سطح زندگی افراد در شهرهای مختلف هم در نظر گرفته شود ، مثلا یک خانوار تهرانی ممکن است با همان سطح دریافتی دو نیم میلیون تومان ، بخش قابل توجهی از درآمد خود را به اجاره بها و تهیه مسکن اختصاص دهد .
فتحی پور در باره نحوه برخورد با کسانی که سطح درآمد و دارایی شان با هم تناسب ندارد نیز ، گفت : بعضی از افراد ممکن است ملک یا دارایی ارزشمندی داشته باشند که در حال حاضر روی درآمد آنها تاثیری ندارد اما برروی سطح زندگی و توانمندی اقتصادی شان تاثیرگذار است ، در چنین مواردی باید نظام مالیاتی قوی تر وارد شود و به جای اینکه این دارایی در دریافت یارانه موثر باشد ، موضوع مالیات بر ثروت نیز با جدیت بیشتری پی گیری شود تا این گونه افراد مالیات بیشتری بپردازند .