ایران خبر بررسی می کند؛

این 250 هزار تومان هراس انگیز!

کد مطلب: 58357
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۵
زمزمه ها از وعده یارانه 250 هزار تومانی محمود احمدی نژاد که ظاهرا خود را برای رقابت های انتخاباتی در دوربعدی ریاست جمهوری با حسن روحانی آماده می کند،این روزها به گوش می رسد.وعده ای که شنیدنش خیلی هارا وسوسه می کند.
 
به گزاش ایران خبر، با خروج از فضای انتخابات مجلس دهم برخی گمانه زنی ها درباره اینکه کدامیک از سیاسیون خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری 96 آماده می کنند  پررنگ تر شده است.

در همین باره یکی از سایت های خبری اخیرا مطلبی را منتشر و در آن عنوان کرده که تيم انتخاباتی محمود احمدی نژاد فعاليت خود را برای حضور در رقابتهای دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوری اغاز كرده است.

دراین گزارش آمده است که مشاوران تبليغاتی رئیس دولت های نهم و دهم به وی توصيه كرده اند، تا تنور انتخابات داغ است فعاليتهای انتخاباتی خود را آغاز كند.

این گزارش می افزاید: اگرچه احمدی نژاد در زمان مجلس هشتم نتوانسته بود مجوز يارانه ٢٥٠ هزارتومانی را دريافت كند و تنها توانست ٤٥ هزار تومان يارانه بدهد اما به اعتقاد تيم احمدی نژاد، در صورت پيروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری 96 مجلس قادر به مخالفت با شعار اصلی او نخواهد بود.

البته منابع آگاه در دفتر احمدی نژاد این مسائل را شانتاژ خبری عنوان کرده و گفته اند: این مطالب بازی هایی است که برخی رسانه ها به آن دامن می زنند.
 
اما بر خی کارشناسان سیاسی  نگرانند این وعده نیز مانند وعده های پوپولیستی گذشته احمدی نژاد دستاویز جمع آوری  آرا از طبقه کم سواد یا کم بهره تر جامعه قرار گیرد و در نهایت پس از آنکه به قول معروف خری از پل گذشت تازه درباره دروغ بودن وعده ها  ااطلاع رسانی شود.
 


*یارگیری از مهره های سوخته
 
وقایع الاتفاقیه  هم در این باره نوشته است: محمود احمدی‌نژاد و یارانش که هشت سال سکان مدیریت دولت را در دست داشتند، در فضای سیاسی کشور از سال 92 با پاسخ قاطع و روشن مردم کنار گذاشته شدند. می‌توان گفت به نوعی از صحنه سیاست ایران خط خوردند ولی ایشان همچنان در تلاش است که بتواند براساس پشتوانه‌هایی ازجمله، اموالی که در آن سال‌ها جمع‌آوری شده - که یکی از حوزه‌های مصرفش در انتخابات اخیر بود - و همچنین با تکیه بر نوعی پوپولیسم و افراط‌‌گرایی و توسل به شعارهایی مانند پرداختن یارانه پنج برابری، دوباره به عرصه سیاست‌ بازگردد. حامیان محمود احمدی‌نژاد ازجمله در انتخابات سال 96 می‌خواهند ماهیت خودشان را دوباره به معرض آزمون بگذارند و تمام سعی و تلاش خود را می‌کنند تا بتواند به پاستور بازگردند.
 

در روزهای اخیر که احمدی‌نژاد عزم سفر به برخی شهرها کرده، نگرانی‌هایی اگرچه در قالب طنز در میان مردم دیده می‌شود که می‌توان گفت، علی‌القاعده جایی برای نگرانی مردم وجود ندارد. مردم از آقای احمدی‌نژاد و تیمش در سالیان اخیر شناخت لازم را پیدا کرده‌اند و کل اتفاقاتی که برای کشور افتاده و ضربه‌ای که کشور به‌خاطر حضور هشت‌ساله این مجموعه به کشور وارد شده، برای مردم فراموش شدنی نیست. به نظر من نظام سیاسی کاملا درباره ایشان اشراف کامل پیدا کرده است و تبلیغات حضورش نه‌تنها باعث بازگشت وی به قدرت نمی‌شود بلکه می‌تواند نتیجه عکس دهد. 

*احمدی نژاد امتحانش را پیش مردم و حاکمیت پس داد
 
علی‌القاعده نه مردم و نه حاکمیت، هیچ‌کدام فضا و فرصتی را برای بازگشت چنین اندیشه، تفکر و چهره‌هایی که امتحان خودشان را پس دادند، نخواهد داشت و من فکر می‌کنم احمدی‌نژاد یک مهره سوخته‌ای است و کسانی که ایشان را به حرکت درآوردند، می‌خواهند آخرین امکان استفاده‌ای که می‌شود از چنین مهره سوخته‌ای به کار بست را انجام دهند. به نظر می‌رسد که حضور ایشان در این عرصه به نوعی جاده صاف‌کن مسیری برای چهره‌های است که علی‌القاعده به این زودی‌ها روی صحنه قدرت نمی‌آید و براین‌اساس از فرصتی که احمدی‌نژاد و تیمش هموار می‌کنند، بهره لازم را می‌برند. 
 

*سردرگرمی اصولگرایان در مواجهه با معضل احمدی نژاد!

می‌توان گفت اصول‌گرایان درباره احمدی‌نژاد تقریبا به دو گرایش متفاوت تقسیم شدند. یک بخشی که بر مبانی اصول‌گرایان بر عقیده خود پا برجا هستند و سعی کردند از سال پنجم یا ششم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد از او فاصله بگیرند. به نوعی حساب خودشان را از ایشان و مجموعه حامیانشان جدا کردند. بخشی هم به نظر می‌رسد خیلی دغدغه اصول‌گرایی ندارند و به نوعی در چارچوب‌های خودشان سودای قدرت دارند و ملاحظاتی نه در چهارچوب تفکر اصول‌گرایی و نه در قاعده منافع ملی در سر می‌پرورانند و  فکر می‌کنند آقای احمدی‌نژاد می‌تواند جاده‌صاف‌کن مناسبی برای بازگشت دوباره آنها به قدرت باشد؛ اتفاقی که می‌تواند تسلطی دوباره برای آنها بر منابع مالی و سیاسی و اجتماعی کشور به‌وجود آورد و دوره سیاه فساد را که در آن سال‌ها شکل گرفت و رقم‌های هزارمیلیاردی را در تاریخ فسادهای ایران و جهان جاودانه کرد، دوباره احیا کنند که تا به امروز فضای جامعه خلاف تصوراتشان را نشان داده است و نه مردم و نه حاکمیت چنین اجازه‌ای را به وی نمی‌دهند.
 
آنهایی که قرار است از طریق گرفتن امتیازاتی فضا را برای حضور دوباره این افراد مهیا کنند و این مجموعه دوباره سرکار بیاید می‌خواهند، دوباره بتوانند زمینه‌ای برای تسلط بر فضایی داشته باشند که رقم‌های چند هزار میلیاردی در اختیارشان قرار گیرد.
 
فضایی که اختلاس در آن راحت‌تر باشد، چهره‌هایی مانند بابک زنجانی، خاوری، رضا ضراب، رحیمی، بقایی و ده‌ها چهره‌ دیگر را که امروز یا در زندان یا فراری هستند را به‌وجود می‌آورد. حالا این جریان که از نردبان وعده‌های 45 هزارتومانی  به چنین جایگاهی رسیدند، حالا با وعده‌های 250 هزار تومانی می‌خواهند مردم را به پای صندوق‌ها بیاورند.

*احمدی نژاد در بهترین شرایط اقتصاد کشور را تحویل گرفت

خبرآنلاین نیز در این باره نوشته است: سال 84 درست بعد از شرایط اقتصادی طلایی اقتصاد در دولت اصلاحات که به گواه آمارها بهترین شرایط اقتصادی به لحاظ ثبت نرخ تورم پایین و رشد اقتصادی بالا محسوب می شود، پدیده دولت پوپولیست احمدی نژاد در سیاست ظهور کرد.محمود احمدی نژاد با شعار برابری درآمد و عدالت اجتماعی روی نقطه ای دست گذاشته که دولت های رشد،به استناداین تئوری که رشد اقتصادی بالا برابری اقتصادی را به دنبال دارد، کمتر توجهی به این موضوع داشتند.او طبقات پایین درآمدی از جمله گروه هایی که پس انداز کمتری داشتند، مورد هدف قرار داد و به سرعت توانست دور اول و دوم ریاست جمهوری خود را با وعده عدالت اجتماعی و پرداخت یارانه نقدی تثبیت کند.هرچند که شاخص های اقتصادی در دو دولت او به شدت بهم ریخت،اما پرداخت های نقدی رضایت عمومی ایجاد کرده بود.



در اواخر دولت دهم،احمدی نژاد رسما عنان اقتصاد از دستش خارج شد.تورم بیش از 40 درصدی و بار سنگین یارانه نقدی سبب شد تا بارها دست به جیب بانک مرکزی کند تا به تعهدات خود درباره یارانه نقدی پاسخ بدهد.

حسن روحانی،با همین شرایط دولت را تحویل گرفت؛دولتی بدهکار با تعهداتی سنگین در اقتصاد که در حوزه بین الملل هم گرفتار تحریم های اقتصادی بود.با این حال دو سال و نیم بعد از روی کار آمدن دولت روحانی،مهمترین تهدید بیرونی اقتصاد یعنی تحریم ها برداشته شد.اگرچه  رفع کامل آنها نیازمند صرف زمان بیشتری است اما فعلا این تهدید ها کمتر شده است.

در حوزه داخلی ،تمرکز دولت بر کاهش تورم شکل گرفت.اما رکود به جای مانده از دولت قبل،بار کجی است که هنوز هم با وجود گذشت نزدیک به سه سال از عمر دولت یازدهم،به منزل نرسیده است.تمام بسته ها و محرک هایی که دولت ارایه می کند،تنها می تواند به صورت کوتاه مدت رونق نسبی ایجاد کند و اقتصاد ایران در گرداب رکود فرو رفته است.در کنار این اتفاق باید یادآور شد که از بخت بد،نفت هم بر گرفتاری های دولت افزوده است.دولت های نهم و دهم محمود احمدی نژاد قیمت نفت روزهای طلایی یکصد سال اخیر را تجربه کردند و درآمدهای نفتی ایران با تمام سالهای فروش نفت برابری می کرد،اما آن درآمدها که خرج شد و از دست رفت و بدهی های ناشی از هزینه بیش از درآمد بر روی دست دولت یازدهم گذاشت.حالا دولت یازدهم با برداشته شدن تحریم ها ناچار است که نفت بیشتری بفروشد تا بتواند تعهد یارانه نقدی را بپردازد.

*تهدید بزرگ

زمزمه ها از وعده یارانه 250 هزار تومانی محمود احمدی نژاد که ظاهرا خود را برای رقابت های انتخاباتی در دوربعدی ریاست جمهوری با حسن روحانی آماده می کند،این روزها به گوش می رسد.وعده ای که شنیدنش خیلی هارا وسوسه می کند. اما واقعیت این است که این رقم ها قابل تحقق نیست.نه چنین پولی وجود دارد و نه آینده بازار نفت،چنین رویاپردازی را می تواند به واقعیت تبدیل کند.شاید این وعده برای یک یا دوماه با استقراض از بانک مرکزی بتواند به حقیقت بپیوندد اما تبعات چنین وعده خطرناکی قطعا آنچنان وحشتناک است که اقتصاد ایران را به ورشکستگی خواهد کشاند.

محمود احمدی نژاد استاد وعده های بزرگ است؛برای پاسخ به وعده هایش از هیچ کوششی فروگذار نیست.اما هرگز به تبعات تصمیمی که می گیرد،فکر نمی کند.این ادعا را می توان به استناد تمام تصمیم هایی که در 8 سال دوران ریاست جمهوری اش گرفت، ثابت کرد.

*آنتی ویروس یارانه

اقتصاددانان می گویند، تورم بالا در جهت نابرابرترشدن توزیع درآمد عمل می‌کند.تصمیم درستی که تیم اقتصادی دولت یازدهم گرفت و براجرای آن اهتمام ورزید، به عدالت اجتماعی کمک بزرگی کرده که در سالهای بعدی می توان نتایج آن را ملموس تر دید،البته به شرط آنکه این رویه ادامه داشته باشد.

دولت باید توجه ویژه اش را در سال آخرانتخابات ریاست جمهوری به رشد اقتصادی معطوف کند. زیرا تجربه کشورهایی که رشد اقتصادی بالا دارند،نشان می دهد که توزیع درآمد با رشد اقتصاد بهبود پیدا می‌کند.چون تعداد افرادی که می توانند فرصت شغلی پیدا کنند مشاغل جدیدی به دست بیاورند و این موضوع علاوه بر رشد اقتصادی درآمد سرانه کشور را بالا می برد و تعداد بیشتری از زیر خط فقر بالا می آیند. در نتیجه تمرکز بر این هدف می تواند آنتی ویروسی برای وعده یارانه 250 هزار تومانی محمود احمدی نژاد باشد.


آمارها نشان می دهد که توزیع یارانه نقدی بر ٣٠  درصد جامعه شهری و ٧٠  درصد جامعه روستایی اثر مثبتی داشته است؛ یعنی درآمد در شهر و روستا را بهبود بخشیده است با این حال چون میزان یارانه ثابت مانده در نتیجه مقدار واقعی یارانه نسبت به تورم کاهش پیدا کرده  هنوز این خطر که نابرابری بیشتر اتفاق بیفتد،وجود دارد. نکته مهم دیگر که می توان از تحلیل آمارهای موجود بدست آورد این است که  خانوارهای ایرانی از سال ٨٦ تا ٩٢ کاهش سطح درآمد را تجربه کرده‌اند. در نتیجه به گفته کارشناسان اقتصادی وقتی درآمد خانوارها به‌طور میانگین کاهش پیدا می‌کند، نابرابری افزایش پیدا می‌کند که این موضوع هم باید مورد توجه تیم اقتصادی دولت برای یکسال پایانی عمر دولت یازدهم قرار بگیرد.

تردیدی نیست که مهمترین تصمیم دولت در سال 95 باید تمرکز بر رونق اقتصادی و اهتمام بر رشد بیشتر اقتصادی باشد که می تواند به ایجاد فرصت های شغلی منجر شود.اگر دولت بتواند رشد اقتصادی توام با کاهش نرخ بیکاری در پایان سال جاری ایجاد کند،افزایش درآمد سرانه وعده 250 هزارتومانی را سرآب خواهد کرد.
 
*احمدی نژاد به دلیل قهر 11 روزه صلاحیت ندارد

در عین حال برخی حتی از لزوم رد صلاحیت احمدی نژاد  سخن می گویند.

به عنوان مثال سید رضا اکرمی ، محمود احمدی نژاد را به دلیل «مردم فریبی»، «هدر دادن ۷۰۰ میلیارد درآمد نفتی»، «قانون شکنی» و «بی اخلاقی» واجد صلاحیت شرکت در انتخابات آینده ریاست جمهوری ندانسته داست.
 
یک عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، محمود احمدی نژاد را به دلیل «مردم فریبی»، «هدر دادن ۷۰۰ میلیارد درآمد نفتی»، «قانون شکنی» و «بی اخلاقی» واجد صلاحیت شرکت در انتخابات آینده ریاست جمهوری ندانست.

حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی در گفتگو با پایش در پاسخ به این سوال که «آیا صلاحیت احمدی نژاد توسط شورای نگهبان تایید خواهد شد؟» گفت: من از نظر شورای نگهبان نسبت به وی اطلاعی ندارم اما به دلایل مختلفی وی را واجد شرایط کاندیداتوری ریاست جمهوری نمی دانم.

نماینده پنج دوره مجلس شورای اسلامی گفت: احمدی نژاد به دلیل قانون شکنی، عدم رعایت اخلاق و بیان برخی اظهاراتی که در داخل و خارج کشور ضررهایی به همراه داشت، نباید کاندیدا شود. او هزینه های زیادی برای سیاست خارجی کشور ایجاد کرد و قطعنامه های صادر شده علیه ایران را کاغذ پاره می دانست.

*چرا احمدی نژاد؟

وی به موضوع قهر و خانه نشینی ۱۱ روزه احمدی نژاد اشاره کرد و گفت که او به دلیل ایستادن در برابر فرمان رهبری واجد صلاحیت نیست. او فکر می کرد با قهرش، صداهایی در کشور بلند می شود اما دیدیم که هیچ کس اعتنایی نکرد تا اینکه خود به سرکار برگشت.

اکرمی با اشاره به دعواهای مکرر او با روسای دیگر قوای کشور گفت: احمدی نژاد از ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد درآمد نفتی استفاده درستی نکرد و ما شاهد بودیم که دوران ریاست جمهوری اش با قرض و بدهکاری به وزارتخانه ها و سازمانها و پیمانکاران به پایان رسید و روحانی دولت را با خزانه ای خالی و با بدهی تحویل گرفت.


وی احمدی نژاد را عوامفریب توصیف کرد و افزود: وی مرتب وعده می داد که با مافیا مقابله می کند اما در عمل هیچ اقدامی نکرد.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به این سوال که اگر احمدی نژاد کاندیدا شود، میزان موفقیت وی چقدر است، گفت: در حال حاضر نمی توان در این زمینه پیش بینی کرد چرا که زود است.

اکرمی افزود: باید زمان انتخابات فرا رسد و داوطلبان مشخص شوند تا معلوم شود مردم برای ریاست جمهوری به چه کسانی میل و رغبت دارند.

وی در عین حال گفت: عرف جامعه ما تاکنون این بوده که هر رئیس جمهوری حداکثر دو دوره مورد اقبال قرار می گیرد و ما تاکنون رئیس جمهوری نداشتیم که سه دوره و یا بیشتر رئیس جمهور شود.

وی گفت: مثلا آقای هاشمی رفسنجانی بعد از دو دوره ریاست جمهوری برای ریاست جمهوری دوره نهم داوطلب شد که رای نیاورد. اگر روسای جمهور گذشته هم کاندیدا شوند، زمینه عرفی برای رای آوردن آنها وجود ندارد.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به عملکرد احمدی نژاد بخصوص در چهار ساله دوم ریاست جمهوری گفت: کارنامه وی مخصوصا در دولت دهم خوب نبود و کمکی به کاندیدا شدن مجدد وی نمی کند.
 
 
اکنون بیش از 14 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری 96 باقی است و باز هم سیب انتخابات ریاست جمهوری به آسمان اپرتاب شده و کسی چه می داند تا این سیب کال در خرداد 96  به زمین بیفتد به کدام سمت و سو چرخیده است.