ایران خبر بررسی می کند؛

راه فرار آل سعود را باز نکنیم!

کد مطلب: 50651
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۹
قطعا عربستان پیش از اعدام شیخ نمر تمام جوانب این کار را سنجیده و خود را آماده موج اعتراضها نسبت به این جنایت کرده است، ای بسا بنا بر تحلیل بخش قابل توجهی از کارشناسان عامدانه و برای تحریک ایران شیخ نمر را قربانی کرده است.
 
به گزارش ایران خبر،اعدام شیخ نمر، روحانی مبارزی که هیچ گاه مشی مسلحانه نداشته است و تنها از طریق سخنرانی به انتقاد علیه سیاستهای آل سعود پرداخته است چهره ضد حقوق بشری آل سعود را بیش از پیش نمایان کرد ، انسانهای بی طرف را متاثر نمود و قلب شیعه را جریحه دار کرد.

بالافاصله بعد از اعلام شهادت شیخ نمر، بالافاصله این خبر، تیتریک رسانه های جهان شد و محافل مختلف بین المللی آن را محکوم کردند یا دست کم منتقد نسنجیده بودن چنین اقدامی شدند.

فشارها بر حکومت سعودی زیاد شد ، در بحرین و عربستان و چند کشور دیگر حرکتهای اعتراضی شیعیان نسبت به این اقدام صورت گرفت ، موگرینی در پیامی از سوی اتحادیه اروپا اعلام کرد: اعدام «شیخ نمر باقر النمر» ، نگرانی های جدی درباره آزادی بیان و احترام به حقوق سیاسی وشهروندی ایجاد کرده است.

موگرینی ابراز نگرانی کرده که این اقدام باعث شعله ور شدن بالقوه تنش های فرقه ای شود که پیشتر ویرانی های زیادی را در منطقه به همراه داشته است.
 
سازمان عفو بین الملل نیز با صدور بیانیه اعدام شیخ نمر باقر النمر توسط رژیم سعودی را محکوم و تاکید کرد که اقدام دولت ریاض بکارگیری اعدام برای مقابله با مسائل سیاسی است.
 
وزارت خارجه آمریکا هم به اعدام شیخ النمر و 46 نفر دیگر در عربستان واکنش نشان داد. 
جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای بامداد یکشنبه خاطرنشان کرد: «ما نگرانی‌هایمان را درباره روندهای قانونی در عربستان سعودی را به بالاترین سطوح حکومت این کشور ابراز کرده‌ایم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد که واشنگتن بار دیگر عربستان سعودی را به احترام به موازین حقوق بشر و اطمینان از رسیدگی‌های شفاف و منصفانه به پرونده‌های قضایی دعوت می‌کند. 
جان کربی اضافه کرده است: «ما به طور ویژه از این نگرانیم که اعدام روحانی برجسته و فعال سیاسی نمر النمر، به تنش‌های فرقی در زمانی که نیاز مبرم به کاستن آنهاست، دامن بزند. 

 
در این میان رفتار عده ای که تسلیم خشم و احساسات خود می شوند ، کار را برای عربستان آسان خواهد کرد و با دستاویز قرار دادن این واکنشها سیبل محکومیت های بین المللی را از سوی عربستان متوجه اقدام ایران خواهد کرد.

حتی یکی از سایتهای خبری نیز در این باره نوشت: آتش سوزی در سفارت عربستان در تهران کار عوامل وابسته به سفارت سعودی در داخل سفارتخانه بوده و آتش به صورت خودجوش شعله ور شده است، برخی از عوامل نفوذی سعودی در بین مردم نفوذ و مردم را تشویق به حمله به سفارت عربستان و پرتاب سنگ و آتش به سوی ساختمان آن کردند.
 
در شرایط پس از امضای برجام شاهد تحرک های وسیعی از طرف عربستان سعودی — اسرائیل  بودیم که قبل از شروع اجرای برجام بتوانند آن را برهم زنند. از تلاش های لابی های اسرائیلی در کنگره آمریکا و دور زدن تحریم های برجام با تحریم های جدید گرفته تا تحریک ایران به درگیری با عربستان سعودی بر اثر حوادثی همچون حادثه منا و یا ترور شخصیت ها و افسران عالیرتبه ایرانی و مقاومت  همه در یک راستا بودند و هستند.
 
با تحلیلی که اسرائیلی ها و عربستانی ها از شرایط جامعه بین المللی دارند می دانند که چون رسانه های قدر بین المللی و سیاست مداران کشورهای غربی را در چنته دارند هیچ جایی مجبور به پاسخ گویی بابت عملکرد خود نیستند و چه بسا در برخی شرایط حتی با استفاده از ابزار زر و زور و تزویر شواهد و دلایل را بگونه ای به نفع خود تغییر دهند که آنها طلبکار باشند. در این راستا می توان به تاثیر این لابی ها بر تلاش اخیر کشور هلند برای تصویب یک قطعنامه در کمسیون بین المللی حقوق بشر بر علیه عربستان اشاره کرد که نه فقط منجر به پس گرفتن قطعنامه شد بلکه عربستان سعودی هم در راس این کمسیون قرار گرفت.یا کمسیون های حقوق بشر سازمان ملل اشاره کرد که برای خالی نبودن عریضه گذرا از عملکرد عربستان در مورد حقوق بشر و حقوق زنان و حقوق اقلیت ها و صدها مورد دیگر عبور می کنند در حالی که با تمام توان کشورهای دیگر را برای مواردی بسیار جزئی تر مورد حمله و انتقال و تحریم قرار می دهند.

 

در نهایت می توان گفت از حمله به سفارت عربستان و دیگر سفارت ها گرفته تا واکنش های انفعالی واحساسی دیگر عملا امروزه به خواسته ای تبدیل شده که دشمنان ایرانی ها همه به فکر آن می باشند تا با استفاده از آن در مجامع بین المللی ایران را محکوم کنند و متاسفانه ما این دست آویز را به آنها می دهیم و دیدگاه ها را از هدف اصلی منحرف می کنیم. این مقامات دیپلماسی خارجی ما هستند که باید به فکر باشند که اقداماتی را در پیش بگیرند که کار به اینجا نکشد و مردم مجبور نباشند واکنش های انفعالی نشان دهند تا آنها را در کار انجام شده قرار دهند، کاری که برگشت از آن فوق العاده سخت است و پیشگیری از آن با همه سختی هایش راحت تر.