کد مطلب: 96993
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۲۲
اگر نمیتوانید آخرین باری که اسفنج ظرفشویی آشپزخانه را عوض کردهاید، به خاطر آورید، نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد زمان دور انداختن اسفنج قدیمیتان فرا رسیده است.
به گزارش
ایران خبر، پژوهشگران میگویند اسفنجهای آشپزخانه از هر جایی در خانه از جمله توالتها میکروب بیشتری دارند.
آشپزخانه محیط مطلوبی برای رشد میکروبهاست، هم به این دلیل که غذا در آن آماده میشود، هم اینکه رفت و آمد زیادی در آن انجام میشود. خود اسفنجها هم محیط خوبی برای رشد میکروبها هستند چرا که اغلب گرم و مرطوب هستند و باقیماندههای غذا روی آنها باقی میماند.
پژوهشگران آلمانی برای این بررسی که نتایج آن در مجله Scientific Reports منتشرشده، ۲۸ نمونه از ۱۴ اسفنج مورد استفاده متفاوت را بررسی کردند و دریافتند ۳۶۲ باکتری متفاوت در آنها وجود دارد.
به گفته این پژوهشگران، نتایج بررسی نشان میدهد اسفنجهای آشپزخانه دارای باکتریهای گوناگون بیشتر از آن حدی است که تصور میشد. پژوهشگران دریافتند 5 نوع از شایعترین نوع ۱۰ باکتری یافتهشده در اسفنجها بالقوه برای انسانها بیماریزا هستند.
به علاوه، این بررسی نشان داد پاک کردن اسفنجها نسبت به آنچه تصور میشد، تاثیربخشی کمتری دارد. از طرفی، داغ کردن اسفنجها در مایکروویو یا جوشاندن آنها باکتریهایشان را تا ۶۰ درصد کاهش میدهد، اما این نتایج مربوط به شرایط آزمایشگاهی است، نه اسفنجهای مستعمل آشپزخانه.
این پژوهشگران همچنین اسفنجهای آشپزخانه تازهخریدهشده را آزمایش کردند و دریافتند حاوی هیچ باکتریای نیستند، بنابراین آنها توصیه میکنند اسفنجهای آشپزخانه به طور هفتگی تعویض شوند.
کارشناسان معتقدند وضعیت بد بهداشت آشپزخانه، بهخصوص در موارد آماده کردن مواد غذایی نپخته مانند سالاد یا گوشت خام میتواند باعث انتقال عفونتها شود.
بیشترین باکتری که در اسفنجها پیدا شدند باکتریهای خانواده موراکسلا بودند که روی پوست انسان هم زندگی میکنند. این باکتریها فقط در افرادی که دستگاه ایمنی ضعیفی دارند، عفونت ایجاد میکنند. اما معلوم نیست خطر تجمع این باکتریها در اسفنجهای آشپزخانه برای انسانهای عادی چقدر باشد.