کد مطلب: 23724
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۷
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : سازمان بهینه سازی مصرف سوخت چه کاری برای کاهش مصرف خودرو ها انجام داده است که اکنون صحبت از احتمال کاهش سهمیه بنزین می شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : سازمان بهینه سازی مصرف سوخت چه کاری برای کاهش مصرف خودرو ها انجام داده است که اکنون صحبت از احتمال کاهش سهمیه بنزین می شود.ارسلان فتحی پور ، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درگفت و گو با
ایران خبر تاکید کرد : این که با کاهش قیمت نفت ، درآمد دولت نیز کاهش یافته و شهروندان باید به دولت کمک کنند تا کاستی های موجود برطرف شود ، قابل درک است اما این موضوع نباید باعث به وجود آمدن عسروحرج برای مردم شود .
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : با کاهش قیمت نفت ، قیمت حاملهای انرژی نیز کاهش یافته است ، در چنین شرایطی افزایش قیمت بنزین در ایران بر خلاف رویه بین المللی و غیر منطقی خواهد بود.
وی همچنین درباره احتمال کاهش سهمیه بنزین در سال آینده گفت : یکی از برنامه هایی که در طول هدفمندی یارانه ها باید اجرایی می شد ، کم کردن مصرف خودروها بود ، اکنون این سوال وجود دارد که سازمان بهینه سازی مصرف سوخت چه تلاشی برای ورود خودرو های کم کصرف به بازار کرده است و آیا در این مدت خودروهای داخلی کم مصرف شده اند که از مردم انتظار داشته باشیم صرفه جویی بیشتری در مصرف بنزین داشته باشند .
فتحی پور یکی از راهکارهای اصلی کاهش هزینه های دولت را حذف خانوار پر درآمد از لیست یارانه بگیران دانست و گفت : البته برای مبنا قرار دادن سطح خاصی از درآمد ، باید یک مهندسی اقتصادی دقیق صورت گیرد، یعنی دهکهای مختلف به درستی شناسایی شوند و بر اساس تعداد آنها سقف درآمد برای یارانه بگیران در نظر گرفته شود .
وی در توضیح گفته هایش افزود : به عنوان مثال اگر در شناسایی دهک ها، برای دولت محرز شد که 10 میلیون خانوار با درآمد بالای سه و نیم میلیون تومان در کشور وجود دارد ، دیگر لازم نیست سقف دو و نیم میلیون را برای دریافت یارانه در نظر بگیریم و با معیار قرار دادن همان سه و نیم میلیون تومان می توانیم کاهش مورد نظر را در هزینه های دولت داشته باشیم .
نماینده مردم کلیبر و خداآفرین همچنین گفت : باید سطح زندگی افراد در شهرهای مختلف هم در نظر گرفته شود ، مثلا یک خانوار تهرانی ممکن است با همان سطح دریافتی دو نیم میلیون تومان ، بخش قابل توجهی از درآمد خود را به اجاره بها و تهیه مسکن اختصاص دهد .
فتحی پور در باره نحوه برخورد با کسانی که سطح درآمد و دارایی شان با هم تناسب ندارد نیز ، گفت : بعضی از افراد ممکن است ملک یا دارایی ارزشمندی داشته باشند که در حال حاضر روی درآمد آنها تاثیری ندارد اما برروی سطح زندگی و توانمندی اقتصادی شان تاثیرگذار است ، در چنین مواردی باید نظام مالیاتی قوی تر وارد شود و به جای اینکه این دارایی در دریافت یارانه موثر باشد ، موضوع مالیات بر ثروت نیز با جدیت بیشتری پی گیری شود تا این گونه افراد مالیات بیشتری بپردازند .