کد مطلب: 183353
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۳۷
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: رویکرد در نوسازی بافت فرسوده همراهی و مشارکت توأمان مردم و حمایت و فراهم کردن بسترهای نوسازی بافت فرسوده توسط دولت و شهرداری‌هاست.
 

به گزارش ایران خبر، به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بخشی از برنامه‌های آن شرکت را برای سال جدید در حوزه‌های مسئولیتی تشریح کرد.

نوسازی ۲۰۰ هزار واحد بافت فرسوده با حمایت دولت و همراهی شهرداری‌ها

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری موضوعی چند وجهی است برنامه‌های پیش‌رو را در چهار محور تشریح کرد و گفت: در محور نخست نوسازی بافت فرسوده و تولید مسکن در این بافت‌ها با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم ملاک‌عمل است. در برنامه است تا طی سال‌جاری ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌فرسوده توسط سازندگان بخش خصوصی و تعاونی‌ها و مشارکت مالکان واحدهای فرسوده با حمایت دولت و شهرداری‌ها در قالب اجرای بسته‌های تشویقی نوسازی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: رویکرد در نوسازی بافت فرسوده همراهی و مشارکت توأمان مردم و حمایت و فراهم کردن بسترهای نوسازی بافت فرسوده توسط دولت و شهرداری‌هاست. به همین منظور بسته‌های تشویقی نوسازی در سال جاری نیز تکمیل می‌شوند تا این کار سرعت بگیرد.

تدوین برنامه عملیاتی تسریع نوسازی در ۸ محور طی سال جاری

به گفته وی، شرکت بازآفرینی شهری ایران برنامه‌ای در ۸ محور برای نوسازی بافت فرسوده تدوین نموده که تسریع‌کننده اجرای سیاست دولت در نوسازی بافت‌های فرسوده است.‌
آئینی بر همراهی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات نوسازی تاکید کرد و از معین شدن میزان مشارکت سال جاری بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات نوسازی به تفکیک استان و شهرستان خبر داد.

‌اعتبار ۴ هزار میلیاردتومانی برای تأمین خدمات در بافت‌های ناکارآمد
معاون وزیر راه و شهرسازی محور دوم بازآفرینی شهری را تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی در بافت‌ها عنوان کرد و توضیح داد: بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های حاشیه‌ای و غیررسمی دچار کمبود خدمات زیربنایی و روبنایی هستند. کمبود سرانه‌های آموزشی، بهداشتی، درمانی، انتظامی، ورزشی و نظایر آن بخشی از مشکلات موجود است.

وی افزود: در این بخش متناسب با اعتباراتی که در اختیار شرکت بازآفرینی شهری ایران از طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای به علاوه اقدام مشترکی که توسط سایر اعضای ستاد بازآفرینی شهری استان‌ها و شهرستانها قرار می‌گیرد کار پیش می‌رود. اعتباری که امسال از این محل پیش بینی شده نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان است.

به گفته آئینی سال گذشته ۳ هزار و ۸۵۰ پروژه زیربنایی و روبنایی توسط سایر دستگاه‌ها اجرایی و عملیاتی شد و شرکت بازآفرینی نیز طی سال گذشته ۵۸۵ پروژه را تکمیل کرد.

وی برنامه سال‌جاری شرکت را تکمیل ۶۶۰ پروژه عنوان کرد.

ساماندهی معابر خاکی با سرمایه‌گذاری ۳۳۰۰ میلیاردتومانی

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران محور سوم فعالیت‌های شرکت را ساماندهی معابر خاکی بافت‌های ناکارآمد دانست.

وی گفت: برای محرومیت‌زدایی و حذف معابر خاکی نیاز است تا هر سال حدود سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در این معابر ساماندهی بخشی از معابر انجام شود.

آئینی یادآور شد: در سال گذشته شرکت بازآفرینی شهری ایران، یکهزار و ۶۰ میلیارد تومان قیر در ۳۷۶ شهر توزیع کرد.

آئینی محور چهارم فعالیت شرکت بازآفرینی شهری ایران را توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی ساکنان بافت‌های ناکارآمد عنوان کرد.

آئینی گفت: موضوع تأمین مالکیت و واگذاری اراضی تصرفی تحت مالکیت دولت در سکونتگاه‌های غیررسمی کلیدی ترین برنامه شرکت برای توانمندسازی ساکنان این مناطق است که در قالب بند م تبصره ۱۱ بودجه سال جاری به شدت پیگیری و به اجرا خواهد رسید.

وی تاکید کرد: طی سال جاری عمده تمرکز بر موضوع توانمندسازی و آموزش مدیران شهری و کارشناسان فعال در این بخش و آموزش اشتغال برای ساکنان بافت‌ها است.

آئینی گفت: در سال گذشته از محل درآمدهای شرکت بازآفرینی شهری ۲۷۳ دوره برگزار شده که نزدیک به ۹ هزار نفر در این دوره‌ها آموزش دیدند. در سال جاری در برنامه است تا ۱۵۰ دوره آموزشی برگزار شود.

‌آموزش و ترغیب مردم به نوسازی با یکهزار حلقه میانی در قالب گروه‌های جهادی

وی ادامه داد: در موضوع توانمندسازی همچنین برنامه‌ریزی شده تا یکهزار حلقه میانی کار اطلاع‌رسانی، آموزش و ترغیب مردم به نوسازی را انجام بدهند.

منبع : خبرگزاری مهر