کد مطلب: 182685
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۰۵
نمونه معیار تولید جت آموزشی یاسین با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد و همزمان خط تولید انبوه این پرنده آموزشی نیز افتتاح شد.
 
- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار دفاعی تسنیم، فروند جدید حت آموزشی یاسین (نمونه معیار) صبح امروز (شنبه 20 اسفند) با حضور امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد.

در این مراسم همچنین خط تولید انبوه جت پیشرفته آموزشی یاسین نیز افتتاح شد.

بازدید وزیر دفاع از مراحل ساخت جت آموزشی یاسین

 

به گزارش ایران خبر، آموزش خلبانی از جمله آموزش های سطح بالا و پیچیده ای است که هر کشوری توان انجام آن را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران در حوزه های دانش و فناوری موفق به رسیدن به یافته‌های آموزش در سطح استانداردهای جهانی شده است و خلبانی به عنوان یک حوزه ی آموزشی ترکیبی از این قاعده مستثنی نیست.

ایران بعد از پایان جنگ تحمیلی فرصت یافت که به این موضوع مهم بپردازد. پس از پایان جنگ ضرورت آموختن این مهارت در دستور کار مسئولین نیروهای مسلح قرار گرفت و از همان زمان و با نظر استادان با تجربه و جنگ دیده دانشکده های خلبانی شکل گرفت.

از آنجایی که این مهارت ترکیبی از دانش و مهارت است نیازمند روش ها و ابزارهای ویژه ای است که هواپیمای آموزشی اساس آن را تشکیل می دهد.

* نقش "یاسین" در آموزش خلبانان ایرانی

آموزش خلبان هواپیمای جنگنده تفاوت های اساسی با خلبان غیر نظامی دارد. در آموزش خلبانی هواپیمای نظامی و جنگنده آموزش ها در سه مرحله انجام می شود:

1-آموزش مقدماتی برای یادگیری فن پرواز
2-آموزش پایه، مهارت های پروازی، مقررات و مانورها
3-آموزش پیشرفته و تکمیلی برای کسب توانایی پرواز تاکتیکی با جنگنده شکاری پیشرفته

یک ویژگی مهم جت آموزشی پیشرفته این است که خلبانان پایگاه‌های عملیاتی نیز همچنان از آن بهره برداری می‌کنند و خلبانان با تاکتیک‌ها و تکنیک‌های رزم هوایی و رزم هوا به زمین آشنا می شوند و کاربرد جنگ افزارهای گوناگون و چگونگی استفاده از آن ها را می آموزند.

همه این مزیت‌ها و ویژگی‌ها دلیل ضرورت نیاز نهاجا و ورود وزارت دفاع به طراحی و ساخت این هواپیما بوده است.

* آیا یاسین قابلیت رزمی دارد؟

از آنجا که آموزش های گردان شکاری رزمی در بسیاری از موارد با جنگ افزارهای واقعی و در محیط های شبیه سازی شده نبرد انجام می شود، طبیعی است جت یاسین دارای قابلیت آموزش ماموریت های رزمی نیز باشد.

از طرف دیگر این هواپیما درطرح توسعه قابلیت تبدیل به یک هواپیمای رزمی سبک و پشتیبانی نزدیک هوایی(cas) را نیز خواهد داشت.

* تفاوت فروند اول و دوم

فروند اول با پرواز خود طراحی آیرودینامیکی و معماری سازه ای و دستیابی به فناوری ساخت را محقق نمود و لیکن این فروند که امروز رونمایی شد در ابعاد تخصصی و تاکتیکی نسبت به نمونه قبلی توسعه و تکامل یافته و دستاوردهای مختلفی داشته است. بومی سازی زیر سامانه های عمده مانند صندلی پران، اویونیک کاملا بومی، موتور و ارابه های فرود بخشی از توانمندی های به دست آمده در این فروند می باشد.

در برخی اقلام دیگر مانند رادار هواشناسی نصب شده در دماغه هواپیما نیز از توان شرکت های دانش بنیان استفاده شده است.

تکنولوژی بال این هواپیما به تکنولوژی بال با تعبیه نصب مخازن سوخت در آن تغییر یافته است.مهم ترین فاکتور در بحث آموزش خلبانی در این فروند پایش دائمی و ثبت داده های پروازی حین و پس از پرواز(نمایش و تحلیل سه بعدی داده های سورتی و پروازی) می‌باشد که یک تحول در بحث آموزش خلبانی است.

از لحاظ تخصصی نیز بسیاری از سامانه ها، تست های استاندارد را طی کرده و آزمون های تعدادی از آن ها در این فروند تکمیل می شود. به این جهت این فروند معیار تولید بوده و این فرصت را فراهم کرد که خط تولید آن نیز آغاز به کار کند.

عکس خبر تزئینی و متعلق به نمونه اول است

منبع : تسنیم