چرا ارز ترجیحی همچنان پابرجاست؟ تحلیل دلایل اقتصادی و سیاسی تداوم این سیاست
دکتر مشهود تقی لو در گفت و گو با ایران آنلاین افزود: در زمان حاضر 93.1 دهم درصد افراد بالای ۱۸ سال دز اول و 85.5 درصد نیز دز دوم واکسن خود را دریافت کردند که توصیه می شود افراد باقیمانده به این مهم توجه جدی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه اومیکرون تنها با ۲ دز واکسن قابل پیشگیری نیست، اضافه کرد: با توجه به بروز موارد اومیکرون در مبتلا جدید کرونا در سطح کشور و اهمیت تزریق نوبت سوم یا یادآوری واکسن کرونا در جلوگیری ظهور علائم شدید بیماری اهمیت صد چندانی می یابد.
این مقام مسوول ادامه داد: تزریق نوبت سوم واکسن کرونا برای پیشگیری مطلوب از بیماری کووید- ۱۹ به خصوص ابتلا به سویه اومیکرون بسیار حائز اهمیت است، حتی پس از تزریق نوبت سوم نیز باید مدت زمان حدود ۲ هفته سپری شود، تا ایمنی زایی ناشی از تزریق واکسن به بالاترین میزان برسد و تاخیر در تزریق واکسن بخصوص در نوبت سوم، اثر بخشی واکسن را کمتر خواهد کرد.
وی تاکید کرد: نوبت سوم واکسن کرونا برای افراد بالای ۱۸ سال که واکسن های سینوفارم، برکت، اسپوتینک، آسترازنکا و بهارات را دریافت کرده اند، با فاصله ۳ ماه از نویت دوم قابل تزریق است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان تصریح کرد: افرادی که واکسن پاستوکووک را انتخاب کرده اند، هر سه نوبت واکسن را به فاصله یکماه دریافت می کنند. ---
وی اضافه کرد: افرادی که به هر دلیل فقط یک نوبت واکسن دریافت کرده اند، برای تکمیل واکسیناسیون به مراکز تجمعی واکسن مراجعه کنند و افراد مبتلا به بیماری بیمارهای مزمن، کبدی، کلیوی، فشار خون بالا و آسم نیز دریافت نوبت سوم واکسن خود را به تاخیر نیندازند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در ادامه بیان داشت: واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ ساله این استان همزمان با کشور از روز شنبه مورخ 8 بهمن به تعداد جامعه هدف ۵۳ هزار و ۵۰۰ نفر آغاز شده که میزان تزریق و فاصله بین ۲ نوبت طبق معمول و مشابه سایر گروههای سنی است.
وی اضافه کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سینوفارم و پاستو کووک واکسنهای مورد تائید برای این گروه سنی بوده که والدین می توانند نسبت به این کار مبادرت کنند.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، واکسیناسیون گروههای سنی ۵ تا ۹ سال نیز بزودی آغاز خواهد شد.
این مسوول با بیان اینکه مسافرین خارج از کشور ابتدا باید برای بررسی و معرفینامه به همراه مدارک به مرکز بهداشت شهرستان واقع در چهارراه امیرکبیر، قزلارباغی مراجعه کنند، ادامه داد:پایگاه واکسن برق واقع در خیابان اول شهرک، پایگاه واکسن پیام در بلوار ۲۲ بهمن و پایگاه امام علی واقع در سهراه امجدیه و واکسیناسیون پردیس علوم پزشکی واقع در جاده گاوازنگ بالاتر از بیمارستان موسوی آماده ارائه خدمات در این نوع واکسن است.
وی افزود:طبق آخرین رنگبندی، شهرستان ابهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است و شهرستانهای زنجان، خدابنده و خرمدره به رنگ نارنجی و شهرستانهای ایجرود، سلطانیه، طارم و ماهنشان هم در شرایط زرد هستند
دکتر مشهود تقیلو با اشاره به شیوع اُمیکرون در استان افزود: طی روزهای اخیر افزایش ۲۰ برابری مراجعات سرپایی و رشد 5 تا ۶ برابری بستریها و بیماران تحت مراقبت در بخش آی سی یو را در استان شاهد هستیم
وی اضافه کرد: بر این اساس از ۱۵۰ بیماری که در بیمارستان های استان بستری هستند، ۴۷ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته به این تعداد اضافه شده است و در این میان رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک، اجتناب از تجمعات و تزریق دُز سوم واکسن می تواند در کاهش روند بیماری اثرگذار باشد در غیر اینصورت، روند همچنان این نمودار صعودی خواهد بود.
وی تاکید کرد: هم استانیها باید توجه داشته باشند که رنگبندی کرونایی استان ها متغیر است، هرگونه عادی انگاری و بی توجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی می تواند وضعیت نامطلوب و گاه بحرانی را رقم بزند.
تقی لو درپایان گفت : سامانه تلفنی ۳۳۰۱۹۰ ستاد هدایت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان آمده پاسخگویی در خصوص سوالات مردم به واکسن بوده و در صورتی که افراد به دلیل کهولت سن با مشکلات حرکتی مایل به دریافت واکسیناسیون سایر هستند، با سامانه تلفنی یاد شده تماس حاصل کنند.