چرا ارز ترجیحی همچنان پابرجاست؟ تحلیل دلایل اقتصادی و سیاسی تداوم این سیاست
«حمید کاویان» مدیر عامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون در خصوص روند جمعآوری آلودگی خط انتقال پساب چاه ۳۶۵ این شرکت به «ایران» گفت: بیش از ۸۰ درصد فرایند پاکسازی آلودگی اطراف خط انتقال پساب نمکزدایی چاه ۳۶۵ تحت راهبری این شرکت که متأسفانه به عمد توسط عوامل انسانی دچار شکستگی و نشت شده انجام شده است.
وی افزود: باوجود صعب العبور بودن منطقه و عدم امکان تردد خودروهای ویژه پاکسازی، مقدار اندکی از آلاینده باقی مانده بهصورت دستی جمعآوری میشود اما این اتفاق هیچ گونه آسیب زیستمحیطی وارد نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: تیم فنی- عملیاتی شرکت مشغول رفع اشکالات پیش آمده در سیستم تزریق پساب هستند.
کاویان توضیح داد: متأسفانه تنها طی یک هفته، بیش از ۲۰ مرتبه تجهیزات نشتبندی که تیم تعمیرات شرکت روی محلهای آسیب دیده خط نصب کرده بود، توسط افراد ناشناس به سرقت رفته است که این موضوع باعث شد تا فرایند جمعآوری آلاینده دچار تأخیر شود اما با تلاش صورت گرفته کار در حال اتمام است.
وی به لزوم صیانت از داراییهای مردم اشاره و اظهار داشت: بیش از ۹۸ درصد کارکنان غیر رسمی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون از جوانان بومی هستند و همواره تلاش کردهایم تا در حد توان به مردم شریف منطقه خدمات عمرانی، فرهنگی و آموزشی ارائه دهیم. بنابراین انتظار میرود تا مسئولان محلی همکاری بیشتری در راستای صیانت از اموال مردم با کارکنان شرکت داشته باشند، چراکه در صورت تداوم این مسأله، ریسک آسیبهای بزرگتر، جامعه روستایی اطراف تأسیسات را تهدید خواهد کرد.
بهگفته وی محل نشت در مجاورت روستای سودان از توابع بخش غیزانیه است و هم اکنون بسیج، نیروی انتظامی و حراست شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون، منطقه آلوده را حفاظت میکنند؛ دستگاههای ذیربط نیز بررسی علل و عوامل این اقدام را در دستور کار قرار دادهاند.
محیطزیست روستاییان تهدید نمیشود
در همین حال «محمد جواد اشرفی» مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان به «ایران» گفت: هر چند ماده نشتی از داخل این خط لوله از پساب نمکی آغشته به هیدرو کربن است و محل نشتی هم تنها 1700 متر با روستای سودان غیزانیه فاصله دارد اما خوشبختانه میزان آلودگی زیاد نبود و مخاطره زیست محیطی را برای مردم این روستا به همراه نخواهد داشت و مردم نباید نگران باشند.
وی تأکید کرد: بهدنبال این اتفاق نیروهای ما هم در منطقه حضور پیدا کرداند و کار پاکسازی آلودگیها با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی انجام میشود.
وی گفت: امیدواریم مسئولان با رفع فرسودگی خطوط انتقال در این منطقه جلوی اتفاقات این چنینی را در آینده بگیرند.
مشکل آب غیزانیه تا 95 درصد حل شد
در همین حال «رسول ساکی» بخشدار غیزانیه در گفتوگو با «ایران» در خصوص نشتی این خط لوله گفت: هرچند با هماهنگیهای صورت گرفته، شرکت نفت و گاز مارون در حال پاکسازی منطقه است و کارشناسان اداره کل محیط زیست هم به منطقه سرکشی میکنند اما باز مردم نگران آلودگی هستند.
وی افزود: البته کارکنان شرکت مارون میگویند جای نگرانی نیست زیرا داخل خط لوله فقط آب و نمک بوده اما همین دیروز صبح (جمعه) که برای سرکشی به منطقه رفته بودم وجود مواد نفتی در نشتی منطقه کاملاً مشخص بود.
وی تأکید کرد: روستاییان در کنار این مشکلات که هرازگاهی دامنگیرشان میشود انتظار برخی توجهات به مشکلاتشان را هم دارند که خواسته بر حقی است. خوشبختانه با توجه ویژه نظام به حل مشکلات آب شرب مردم غیزانیه در حال حاضر مشکل 95 درصد روستاها حل شده اما باز هم چندین روستا داریم که دو روز در هفته آب دارند.
ساکی گفت: پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، استاندار جدید اعلام کرد که دولت بنا دارد طرحهای عام المنفعه را در روستاهای واقع در مناطق نفت خیز اجرایی کند و متعاقباً از ما بهعنوان بخشی که در منطقه نفت خیز واقع شده طرحهای پیشنهادی و اولویت آنها را خواستند که ما از طریق فرماندار پیشنهادات خود را به استانداری فرستادهایم.
وی توضیح داد: برای هر روستا طرح متناسب با مشکل خودش را ارائه دادهایم فرضاً برای یک روستا تثبیت آبرسانی را خواستهایم و برای روستای دیگر اجرای طرحهای اشتغالزایی را و حالا انتظارمان از دولت تصویب طرحهایی است که تعریف کردهایم. این مسأله میتواند علاوه بر دلگرم کردن مردم منطقه، برخی مشکلات 85 روستای غیزانیه را کاهش و زمینه اشتغال جوانان را فراهم کند.