این مشاغل بنا بر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا موظف شدند برای بازگشایی پروتکل هایی را رعایت کرده و طبق گفته رییس اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف سرویس های تهران، رستورانها بایستی ضمن ثبت نام در سامانه اصناف و صنایع وزارت بهداشت، دریافت کد رهگیری و نصب این کد بر در رستورانها، نکات بهداشتی از جمله کاهش تعداد صندلیها به منظور رعایت فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
اگرچه متخصصان و کارشناسان امور همواره تاکید کردند که این بازگشاییها به منظور پایان یافتن کووید-۱۹ نیست و مردم بایستی همچنان نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند تا شاهد موج دوم و سوم این بیماری در کشور نباشیم، اما چیزی که این روزها در برخی از رستورانها، کافهها و اغذیه فروشیها دیده میشود نشان می دهد که گویا این گفتهها در نزد بسیاری از افراد به فراموشی سپرده شده است و برخی از این واحدها نیز تنها به فکر جبران خسارتهای چندماهه خود هستند!
درحالی که بسیاری از این واحدها خود را موظف به رعایت پروتکل های بهداشتی در این پاندمی میدانند و بهداشت جمعی و فردی را رعایت میکنند، اما در مراجعه خبرنگار ایسنا به تعدادی از کافهها و رستورانهای شهر تهران مشخص شد که برخی از واحدها به دلیل هجوم مردم و کاهش نیروی انسانی نه تنها هیچ یک از پروتکلها را رعایت نمیکنند بلکه حتی بهداشت آنها ضعیفتر از قبل پاندمی هم شده است و نکاتی همچون تراکم جمعیت، عدم فاصله گذاری، عدم استفاده پرسنل از ماسک و دستکش، عدم رعایت بهداشت محیط در این واحدها به چشم میخورد. نکاتی که اگر به آن توجه نشود و اصلاح رویهای در خصوص آنها صورت نگیرد مجددا سلامتی جامعه را به خطر میاندازد.
آن چیزی که باید در این شرایط به یاد داشته باشیم این است که همه افراد جامعه در برابر پاندمی مسئولیت دارند و بیتوجهی به آن میتواند خسارتهای زیادی به کشور وارد کند؛ بنابراین بایستی اصنافی که مستقیما با سلامت مردم سروکار دارند رعایت پروتکلهای بهداشتی را در اولویت کاری خود قرار دهند و نهادهای نظارتی نیز بایستی حساسیتهای خود را بیشتر کرده تا سلامت جامعه تهدید نشود و اصناف نیز بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و بیش از این دچار ضرر و زیان و خسارت نشوند.