کد مطلب: 99207
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۲:۴۴
مواد غذایی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا را بخوانید.
مواد غذایی که برای درمان سرماخوردگی مفید هستند
 
به گزارش ایران خبر، اگر به دنبال رژیم غذایی برای درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا بدون نیاز به داروهای شیمیایی هستید این مطلب را از دست ندهید.
رژیم غذایی برای درمان سرماخوردگی
 

 
بستنی یخی
بستنی یخی می‌تواند درد، تورم و خشکی گلو را تسکین دهد. همچنین بدن شما را هیدراته کرده که کلید مبارزه با سرماخوردگی است. نوشیدن مایعات کافی به مرطوب شدن و نرمی مخاط کمک می‌کند.
از بستنی یخی‌هایی استفاده کنید که 100% از آبمیوه‌های طبیعی درست شده است تا مطمئن شوید ارزش غذایی دارند و ترکیب آب و شکر نیستند. همچنین می‌توانید این بستنی یخی‌ها را خودتان در منزل درست کنید.

 
ساندویچ بوقلمون
این ساندویچ حاوی پروتئین، کلید درمان سرماخوردگی است. اگرچه امکان دارد حس خوبی نسبت به آن نداشته باشید اما خوردن آن شما را برای مبارزه با ویروس سرماخوردگی آماده می‌کند.

 
نوشیدنی سبزیجات
حتی اگر زمانی که سالم هستید سالاد نمی‌خورید، حتما در زمان سرماخوردگی یک لیوان نوشیدنی سبزیجات بنوشید. این کار باعث بالا بردن آنتی اکسیدان بدن، تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه مبارزه با ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود.

 
سوپ سبزیجات
از جمله غذای مناسب سرماخوردگی می توان به سوپ سبزیجات اشاره کرد. این غذا هم ارزش غذایی بالایی دارد و هم در رساندن مایعات به بدن کمک می‌کند. برخی تحقیقات نشان می دهد این غذا در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار موثر است.

 
سیر
سیر می‌تواند چاشنی خوبی برای غذاهایی مانند سوپ باشد. این ماده غذایی با تقویت سیستم ایمنی بدن به بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کرده و برای گرفتگی بدن مسکن خوبی به شمار می رود. 

 
زنجبیل
این ماده غذایی برای رفع معده درد و حالت تهوع در زمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید می‌باشد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که برای مقابله با التهاب نیز مناسب است. همچنین می‌توانید زنجبیل را به مواد غذایی دیگر به صورت رنده یا پودر شده اضافه کنید. نوشیدنی زنجبیل را نیز حتما امتحان کنید.

 
چای داغ
نوشیدن چای سبز یا چای سیاه برای به دست آوردن آنتی اکسیدان به عنوان درمان خانگی سرماخوردگی پیشنهاد می شود. تنفس در مجاورت بخار چای باعث باز شدن مجاری بینی می‌شود. برای تسکین گلو درد یک قاشق عسل و یک قطره لیمو نیز به آن اضافه کنید. اگر کافئین شما را اذیت می‌کند، گیاه چای را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 
موز
یک عدد موز را ببرید و خمیری کنید و یا حتی کامل بخورید. موز در معده به راحتی هضم می‌شود و می‌تواند درمان خوبی برای تهوع، استفراغ و اسهال باشند. بعد از رفع حالت تهوع دکترها خوردن موز را به بیماران توصیه می کنند.

 
نان تست
نان تست و کراکرها غذای مناسبی برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا هستند. این مواد غذایی با سوپ نودل و مرغ ترکیب بسیار خوبی را می‌سازند.

 
آبمیوه های طبیعی
اگر اشتهایتان برگشت حتما یکی از این نوشیدنی‌ها را امتحان کنید چرا که از نظر غذایی و میزان کالری مناسب هستند. دنبال نوشیدنی‌های بدون لاکتوز باشید که شکر کمی دارند و حداقل 6 گرم پروتئین در آن‌ها یافت می‌شود.

 
انگور کولی (Elderberry)
استفاده از انگور کولی برای درمان خانگی سرماخوردگی پیشنهاد می شود. این میوه دارای مواد مغذی به نام آنتی اکسیدان است و همچنین می تواند با التهاب و درد در زمان سرماخوردگی و آنفولانزا مبارزه کند. در بعضی از آزمایشگاه‌های پزشکی عصاره‌هایی از انواع توت‌ها برای مقابله با ویروس آنفولانزا آزمایش شدند. اما دانشمندان معتقدند که به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است. همچنین پیشنهاد ما این است که هر سال واکسن آنفولانزا بزنید.

 
قارچ
قارچ‌ شامل ماده معدنی به نام سلنیوم، انواع ویتامین‌های گروه B، ریبوفلاوین و نیاسین هستند. موادی که به بدن در بسیاری از زمینه‌ها کمک می‌کند. به طور مثال اگر سلنیوم بدن کم باشد، احتمال ابتلا به ویروس آنفولانزا بیشتر می‌شود. و همچنین کمبود آن باعث ابتلا به آنفولانزای شدیدتر می شود. ریبوفلاوین و نیاسین هم نقش مهمی در سلامت سیستم ایمنی بدن دارند.

 
توت آسای (acai berry)
رنگ تیره این میوه به خاطره موادی بنام آنتوسیانین‌ها است. به طور کلی آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه راه حلی برای داشتن زندگی سالم و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها از جمل سرماخوردگی و آنفولانزا است. این نوع توت را می توان در انواع آبمیوه‌ها و اسموتی‌ها مخلوط کرده و از آن لذت ببرید یا خشک شده آن را با غلات صبحانه مخلوط کنید.

 
صدف
صدف‌ها دارای زینک (روی) هستند که قدرت مبارزه با ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا را به بدن می‌دهد. زینک به تولید و فعالیت گلبول های سفید خون و در نتیجه افزایش ایمنی بدن کمک می‌کند. همچنین به سیستم‌ ایمنی بدن برای بهبود زخم کمک می‌کند.

 
هندوانه 
خوردن هندوانه صرفا برای ایجاد طراوت نیست! هندوانه رسیده شامل آنتی اکسیدانی به نام گلوتاتیون است. این ماده می‌تواند به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با انواع عفونت، سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. برای اینکه گلوتاتیون بیشتری به بدن خود برسانید، قسمت گوشتی قرمز رنگ هندوانه که به پوست سفیدآن نزدیک‌تر است را میل کنید.

 
جوانه گندم
جوانه گندم بخشی از گندم است که سرشار از زینک، آنتی اکسیدان و ویتامین B می باشد. جوانه گندم ترکیب خوبی از فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم است. اگر دوست داشتید می‌توانید آرد جوانه گندم را نیز به جای خود جوانه گندم استفاده کنید.

 
ماست کم چرب
پروبیوتیک موجود در ماست کم چرب و سایر محصولات ممکن است از شدت سرماخوردگی و آنفولانزا بکاهد. مطالعات اخیر نشان می دهد احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا در افرادی که ویتامین D کمتری دارند، بیشتر است.

 
اسفناج
اسفناج داروی سرماخوردگی است چرا که سرشار از اسید فولیک می باشد. اسید فولیک به بدن کمک می‌کند تا سلول‌های جدیدی تولید کرده و DNA را ترمیم می‌کند. همچنین دارای فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین C است. اسفناج خام یا کمی پخته شده فواید بیشتری برای مصرف کننده دارد.

 
سیب زمینی شیرین
مانند هویج، سیب زمینی شیرین هم دارای بتاکاروتن است. در بدن این مواد به ویتامین A تبدیل می‌شود. این ماده رادیکال‌های آزاد موجود در بدن را از بین می‌برد، برای سیستم ایمنی بدن مفید بوده و در کاهش روند پیری تاثیر مثبتی دارد. به همین دلیل برای درمان سرماخوردگی و آنفولازا به بیماران توصیه می شود.

 
کلم بروکلی
این کلم که به راحتی در هر میوه فروشی پیدا می‌شود سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، از بدن محافظت می‌کند و شامل ویتامین A وC  است. آنتی اکسیدان گلوتاتیون دارد. سعی کنید از بروکلی در اکثر غذاهای خود استفاده کنید