کد مطلب: 122284
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۳
قیمت نفت در آخرین روز کاری بازار جهانی نفت خام به کمترین میزان دو ماه اخیر یعنی 72 دلار برای هر بشکه رسید. این اتفاق خلاف پیش‌بینی‌ها برای 4 نوامبر یعنی امروز بود. روزی که رسماً تحریم‌های نفتی امریکا علیه ایران اجرا می‌شود.
 
به گزارش ایران خبر، علت اینکه چرا قیمت نفت خام همزمان با روز اجرای تحریم‌های امریکا علیه نفت ایران 72 دلار برای هر بشکه است، را باید در عوامل مختلفی جست‌و‌جو کرد. نخست؛ معافیت هشت کشور خریدار نفت ایران از تحریم‌های امریکا که در روزهای اخیر بارها اخبار مربوط به آن منتشر شده است.
در این باره نرسی قربان، کارشناس بین‌الملل انرژی به بررسی عوامل این امر پرداخت و در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار کرد: «اینکه امریکا موافقت کرد به هشت کشور از جمله چین، ژاپن، هند و کره جنوبی اجازه دهد تا به خرید نفت ایران پس از اعمال تحریم‌ها ادامه دهند، بی‌تأثیر بر روند قیمت نفت در روزهای اخیر نبود. معافیت خریداران نفت ایران به این معنی است که همچنان ایران می‌تواند به صادرات نفت خود ادامه دهد و عرضه نفت خام در بازارهای جهانی فعلاً محدود نخواهد شد.»
او ادامه داد: «عامل دوم جو روانی حاکم بر بازار است. فعالان بازار برای معاملات آتی خود به تصویر شفاف تری از عرضه نفت طی ماه‌های آتی دست یافتند.»
قربان با اشاره به ادعای کشورهایی نظیر عربستان و روسیه در مورد برقراری توازن در بازار با استفاده از ظرفیت مازاد تولید خود و افزایش تولید این کشورها در ماه‌های اخیر، اذعان کرد: «در حالی که رسانه‌ها از صادرات 1.5 تا 2 میلیون بشکه نفت خام ایران در روز خبر می‌دهند، کشورهایی نظیر عربستان، امارات، کویت، عراق و روسیه نیز در ماه‌های اخیر تولید نفت خام خود را افزایش داده‌اند که بزودی در گزارش‌های سازمان اوپک خودنمایی خواهد کرد. این موضوع باعث شده که بازار نسبت به مازاد عرضه نفت خام احساس خطر کند.»
این کارشناس بین‌الملل انرژی در ادامه با اشاره به اینکه هیچ گاه صادرات نفت خام ایران صفر نخواهد شد، تصریح کرد: «البته نباید از وضع موجود رضایت داشت و تلاش‌ها را متوقف کرد، چراکه این معافیت‌های اعطا شده از سوی امریکا به کشورهای خریدار نفت ایران موقتی است و در ماه‌های آتی احتمال کاهش صادرات نفت ایران وجود دارد.»
او جنگ تجاری امریکا با کشورهای مصرف‌کننده انرژی را عامل دیگری دانست و گفت: «احتمالاً این موضوع کاهش تقاضا برای نفت خام و سایر فرآورده‌ها را به‌دنبال خواهد داشت و بازار از حالا به این موضوع اندیشیده است.»
چهارمین کاهش هفتگی قیمت نفت
این چهارمین کاهش هفتگی متوالی بهای معاملات نفت خام است و رسانه‌های خارجی نیز علت اصلی ورود نفت خام به کانال 72 دلار برای هر بشکه را معافیت‌های امریکا به هشت کشور خریدار نفت ایران برمی‌شمارند، اما برخی  رسانه‌ها به بررسی بیشتر این موضوع از نگاه فعالان بازار نیز پرداخته‌اند.
برایان یونگ برگ، تحلیلگر انرژی در شرکت «ادوارد جونز» به مارکت واچ گفت: در حال حاضر عوامل متعددی شامل کندی رشد تقاضای جهانی، تعهد عربستان برای حفظ عرضه مناسب، ادامه رشد تولید شیل و ونزوئلا وجود دارد و ابهامات در بازارهای نفت بیشتر از حد معمول است.
به‌گفته مارشال گیتلر، استراتژیست ارشد در «ACLS Global»، نفت همچنان تحت تأثیر نگرانی‌های عرضه کاهش قیمت پیدا کرده است. دو دلیل برای کاهش قیمت نفت وجود دارد که دلیل خوب، عرضه فزاینده و دلیل بد، کندی تقاضا است. به نظر می‌رسد کاهش قیمت نفت به‌دلیل خوب باشد زیرا روسیه درست پیش از اینکه امریکا اعلام کند به برخی خریداران نفت ایران معافیت خواهد داد، تولیدش را به رکورد بالایی رسانده است. همچنین ذخایر نفت امریکا برای ششمین هفته متوالی افزایش پیدا کرده است.
همچنین طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی امریکا، تولید نفت این کشور در اوت به ۱۱.۳ میلیون بشکه در روز رسید و برای نخستین بار تولید ماهانه امریکا به بالای مرز ۱۱ میلیون بشکه در روز رسید و این کشور را به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل کرد.
اما آمار شرکت خدمات انرژی «بیکرهیوز» کندی احتمالی روند رشد تولید را نشان داد. این شرکت اعلام کرد شمار دکل‌های حفاری نفت امریکا پس از سه هفته رشد متوالی، در هفته گذشته یک حلقه کاهش یافته و به ۸۷۴ حلقه رسیده است.
 

منبع : ایران آنلاین