ارسلان فتحی پور:

سفرهای پارلمانی بین ایران و افغانستان از ضروریات است

24 آبان 1394 ساعت 18:01

اگر روابط پارلمانی نیز بین ایران و افغانستان گسترش یابد به نفع دو کشور همسایه است. ایران و افغانستان تحت هر شرایطی همانند برادر در کنار هم خواهند بود.


تحولات به وجود آمده در افغانستان و مواضع جمهوری اسلامی ایران

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مشترکات فراوانی از قبیل زبان، دین، فرهنگ و تاریخ بین مردم ایران و افغانستان وجود دارد. زمانی که افغانستان به اشغال شوروی در آمده بود جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم و دولت افغانستان بوده و از آنها حمایت کرده است.

وی افزود: روابط بین ایران با دولت کنونی افغانستان حسنه بوده ودر طول تاریخ روابط دو کشور بی نظیر بوده است. ایران همواره از صلح و امنیت در افغانستان حمایت کرده و برقرای صلح و امنیت را همانند حفظ صلح و امنیت در ایران می داند.امنیت در افغانستان از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست خصوصا اینکه این نامنی به مناطق شمالی آن که امن هست نیز سرایت کرده؛ البته بخش مهم آن مدیریت شده است.

 فتحی پور خاطر نشان ساخت: مناسب ترین گزینه مورد تصور برای دولت وحدت ملی می باشد و برای حمایت از آن اعتقاد بسیار جدی دارد و امیدوار است توافق سیاسی صورت گرفته بین سران دولت وحدت ملی به خوبی اجرا شود چرا که این امر به نفع صلح، امنیت و ثبات در افغانستان است.

نماینده کلیبر و خدا آفرین گفت: توافق هسته ای اخیرا با گروه 1+5 باعث شد تا علاوه برتامین منافع جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها بستر لازم را برای همکاری با کشورهای منطقه در مسایل و مشکلات افغانستان فراهم شود. زیا افغانستان شرایطی دارد که نسبت به گذشته نیاز بیشتری به تعامل و همکاری های مشترک دارد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به شرایط مناسب امنیتی و برخورداری از موقعیت ممتاز جغرافیایی و هم چنین زیر ساخت های جاده ای و ریلی که دارد اعلام آمادگی کرده تا به فعالیت ها و ظرفیت های ترانزیتی افغانستان و شکوفایی اقتصاد و تجارت این کشور کمک کند. مسلم است که با ایجاد همکاری موثر اقتصادی در منطقه ناامنی و مشکلات کاهش خواهند یافت. بندرچابهار در این خصوص شاخص خوبی برای همکاری ایران و افغانستان و دیگر کشوهای منطقه است.
 
فتحی پور گفت: اگر روابط پارلمانی نیز بین ایران و افغانستان گسترش یابد به نفع دو کشور همسایه است. ایران و افغانستان تحت هر شرایطی همانند برادر در کنار هم خواهند بود.

وی افزود:با گسترش و افزایش روابط پارلمانی و توسعه ارتباطات فرصت ها و ظرفیت های متعددی برای دو کشور به وجود خواهد آمد و ایران و افغانستان می توانند مناسبات برادرانه و دوستانه خود را در زمینه های مختلف افزایش دهند.. گسترش روابط و تعاملات پارلمانی به عنوان یک مکانیزیم در حل مشکلات منطقه ای و جهانی خواهد بود.

 نماینده مردم کلیبر خاطر نشان ساخت: برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان شورای ملی (ولسی جرگه) می توان گام موثر و مناسبی در جهت استحکام مردم سالاری در افغانستان باشد. با به سانجام رسیدن مسیر اصلاحات انتخابات امیدوار هستیم انتخابات مجلس نمایندگان (ولس جرگه) در آینده برگزار شود.

فتحی پور افزود: سفرهای پارلمانی بین ایران و افغانستان از ضروریات است. با ایجاد گروه دوستی بین این دو کشور امیدواریم اعضای گروه دوستی ایران و افغانستان به دیگر پایتخت ها نیز سفر کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه یادآور شد: آقای ابراهیمی رئیس مجلس شورای ملی در اجلاس بین المجالس کشورهای اسلامی که در بهمن ماه سال 92 در تهران برگزار شد حضور یافت و مذاکرات خوبی در آن زمان انجام شد. خوشبختانه روسای مجالس افغانستان به ایران سفر داشتند. ایران این آمادگی را دارد تا در فصتی مناسب رئیس مجلس شورای اسلامی ایران نیز سفری به کابل داشته باشد.

وی گفت: تبادل تجربیات قانونگذاری بین ایران و افغانستان موضوع خوبی می تواند برای ادامه همکاری ها باشد. یکی دیگر از محورهای همکاری بین دو کشور تبادل تجربه ها بین کمیسیون های تخصصی مجالس است که این موضوعی مناسبی برای همکاری پارلمانی بین ایران و افغانستان محسوب می شود.


کد مطلب: 46474

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/46474/سفرهای-پارلمانی-بین-ایران-افغانستان-ضروریات

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir