کد مطلب: 169488
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۰۶
ایران آنلاین-مردم واکسن را بموقع تزریق کنند : وزیر بهداشت با اشاره به احتمال ورود سویه جدید کرونا به داخل کشور، تأکید کرد : هشدارها درباره احتمال ورود سویه جدید کرونا یا همان اُمیکرون به کشور شدت گرفته است.
 
به گزارش ایران خبر، دو ویژگی قابلیت بالا و موتاسیون فراوان آن و همچنین فرار ویروس از ایمنی واکسن‌ها بر نگرانی کشورها افزوده است. گرچه گمانه‌زنی‌ها بر این نکته تأکید دارند که احتمال دارد به دلیل پروازهای غیرمستقیم از آفریقای جنوبی سویه جدید ویروس کرونا وارد کشور شود با این حال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته در همایش رهاورد ملی خدمت (۱۰۰ روز توفیق خدمت ۱۰۰ میلیون دوز تزریق سلامت) اعلام کرد که هنوز موردی از کرونای اُمیکرون در ایران گزارش نشده و در همین راستا ورود از 6 کشور به ایران ممنوع شده است. هم اینک طبق گزارش‌های وزارت بهداشت ایران به 85 درصد واکسیناسیون تک دوز و نیز75 درصد دو دوز تزریق واکسن رسیده است و به‌طور کلی حدود 105 میلیون واکسن تزریق شده است. هنوز به‌طور میانگین 15 درصد جمعیت و مشمول دریافت واکسن با احتساب 67 میلیونی جمعیت ایرانی بالای 12 سال و اتباع واکسن دریافت نکرده‌اند. موضوع واکسینه نشده‌ها مهم‌ترین نگرانی مسئولان وزارت بهداشت است. آن هم در شرایطی که وزیر بهداشت از احتمال ورود سویه جدید آفریقای جنوبی به کشور خبر می‌دهد. سویه جدید در حالی آفریقای جنوبی را درگیر کرده است که میزان واکسیناسیون در این کشور کمتر از 26 درصد گزارش شده و همین امر به انتشار سویه جدید ویروس منجر شده است. دکتر بهرام عین‌اللهی دیروز در این همایش از افراد واکسینه نشده خواست هر چه سریع‌تر برای واکسیناسیون مراجعه کنند. راهکار وزارت بهداشت برای تزریق واکسن کرونا به افراد باقی‌مانده، شناسایی این افراد به شکل خانه به خانه و تزریق واکسن کرونا است. نگرانی‌ها از واریانت اُمیکرون در سطح جهان و ایران و خطر بروز پیک‌هایی از بیماری، کشورها را وارد معرکه جدیدی کرده است. روز گذشته کمیته علمی کرونا جلسه اضطراری تشکیل داد. آن‌طور که دبیر کمیته علمی کشوری ستاد مقابله با کرونا خبر می‌دهد تزریق دوز بوستر (یادآور) واکسن کرونا برای سنین ۱۸ تا ۶۰ سال در ستاد علمی تصویب شد. معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز با اشاره به ۳۲ جهش در واریانت «اُمیکرون» کرونا و سرعت بیماری‌زایی آن، در عین حال بر لزوم واکسیناسیون علیه این بیماری در واکسن‌نزده‌ها تأکید کرد و گفت: اکنون همه انواع واکسن در کشور موجود است و ذخیره ۵۰ روز آینده را هم داریم.

گرچه رصد ویروس و پایش ژنتیکی ویروس جهش یافته در ایران در دستور کار قرار گرفته اما وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید دارد مراقبت‌های بهداشتی باید افزایش پیدا کند. به گفته عین‌اللهی؛ اثر واکسن‌ها بر سویه جدید اعلام نشده و هنوز برای اعلام آن زود است. توصیه ما این است مردمی که واکسن نزدند به سرعت اقدام کنند.

عین‌اللهی در ادامه بیان کرد: آنتی بادی بدن ۶ ماه بعد از تزریق دوز دوم کم می‌شود و کمیته علمی ما ۴ ماه بعد از دوز دوم، تزریق دوز سوم را توصیه کرده است که تاکنون نزدیک به یک میلیون دوز سوم واکسن تزریق شده است و از مردم درخواست داریم واکسن‌های خود را بموقع تزریق کنند و اگر کرونا ادامه پیدا کند واکسن کرونا مانند واکسن آنفلوانزا باید سالانه تزریق شود.

وی درخصـــــوص پیـش‌خریــــد واکسن‌های داخلی کرونا نیز بیان کرد: با توجه به نامشخص بودن شرایط کرونا، تولید داخل این اطمینان را به ما می‌دهد که در آینده با چالش مواجه نشویم و مقرر شده است که واکسن‌های داخلی را پیش خرید کنیم. ستاد کرونا مجوز صادرات ٢٠ درصد تولید داخل را به واکسن‌سازان داخلی داده است و هیچ‌کدام از واکسن‌سازان داخلی که به تأیید رسیدند به ما اعلام نکرده‌اند که تولید را متوقف کرده‌اند و ما حمایت خواهیم کرد. وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این همایش در پاسخ به «ایران» درباره برنامه وزارت بهداشت برای تأمین داروهای مشمول یارانه با ارز دولتی نیز گفت: تاکنون ٢ میلیارد ارز ترجیحی برای دارو گرفته‌ایم و پیگیریم که مابقی ارز را تخصیص دهیم و نظر ما این است که ما مجبور به استفاده از ارز ترجیحی هستیم در غیر این صورت قیمت داروها افزایش پیدا خواهد کرد.

تقدیر نماینده سازمان بهداشت جهانی از دولت در زمینه واکسن

در ادامه این همایش سید جعفر حسین، نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران تزریق یک و نیم میلیون واکسن در روز را یک توانمندی مهم دولت ایران عنوان کرد و گفت: مردم ایران بدانند با حمایت دولت و وزیر بهداشت تاکنون ۱۶۰ میلیون واکسن در کشور وجود دارد و به فراخور استفاده خواهد شد.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران ادامه داد: دستاورد بزرگ دیگر نظام سلامت فراهم کردن واکسن برای مهاجران از جمله مهاجران افغان است. گرچه ما 1.6 میلیون دوز واکسن از سبد کووکس برای این جمعیت وارد کردیم اما نظام سلامت برای تمامی مهاجران افغان از منابع خودش واکسن تأمین می‌کند و مهاجران فارغ از ملیت و وضعیت اقامت‌شان در ایران واکسن دریافت می‌کنند.

جعفرحسین گفت: ما با همکاری وزارت بهداشت به‌زودی مطالعه اثربخشی واکسن‌ها از جمله سینوفارم و آسترازنکا و برکت را انجام خواهیم داد تا بدانیم این واکسن‌ها در ایران چقدر مؤثر بوده‌اند. ما در حال تلاش برای کمک به تولید‌کنندگان داخلی از جمله برکت و پاستور هستیم تا پس از بررسی‌ها گواهی سازمان بهداشت جهانی را دریافت کنند که به صادرات این واکسن‌ها به کشورهای کم‌درآمد کمک کند.

ایران جزو ۶ کشور بزرگ دنیا در تولید واکسن کرونا است

حســـینعلی شــهریاری رئیــس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در همایش رهاورد خدمت افزود: در دولت قبل رئیس جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به نظرات کارشناسان هیچ توجهی نداشت.

وی ادامه داد: ۲ بار مقام معظم رهبری به ستاد کرونای قبلی تذکر دادند و  فوتی های  موج پنجم به علت تعلل آقای رئیس جمهور سابق بود و ۲ بار علیه ایشان به قوه قضائیه نیز شکایت کردیم و منتظر نتایج آن هستیم.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در ستاد فعلی مقابله با کرونا نماینده‌ای از مجلس و نظام پزشکی حضور دارند و این یک نقطه قوت است، اما در ستاد قبلی ما را دعوت نمی‌کردند و آقای رئیسی با سعه صدر نظرات را می‌شنود و پیگیری می‌کند.

شهریاری گفت: تزریق ۱۰۰ میلیون واکسن کرونا در ۱۰۰ روز کار بسیار بزرگی است، اما مردم فکر نکنند چون واکسن زدند کرونا تمام شده است، سویه جدید برای کسانی که واکسن زده‌اند هم خطرناک است و رعایت‌ها باید جدی گرفته شود.

وی افزود: ما باید به واکسیناسیون ۱۰۰ درصدی جامعه برسیم و ما جزو ۶ کشور بزرگ دنیا در تولید واکسن هستیم باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم. گفتنی است در همایش رهاورد ملی خدمت (۱۰۰ روز توفیق خدمت ۱۰۰ میلیون دوز تزریق سلامت) از فریبا خان‌احمدی خبرنگار حوزه سلامت روزنامه ایران به عنوان خبرنگار برتر حوزه مقابله با کرونا و گزارش‌نویس فعال تزریق واکسن تقدیر شد.

منبع : ایران آنلاین