کد مطلب: 166303
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۱۸
ایران آنلاین-پروانه‌های زرین در تهران به پرواز درآمدند : سی و چهارمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان در ایستگاه پایانی : سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان شامگاه چهارشنبه 21 مهرماه با معرفی برگزیدگان این دوره به ایستگاه پایانی رسید. آیین اختتامیه این دوره از جشنواره برخلاف دوره‌های گذشته و مراسم افتتاحیه این بار نه در اصفهان، در تهران و در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
 
به گزارش ایران خبر، یادی از زنده‌یاد اویسی و لبخندی بر لبان کودکان
پس از پخش سرود ملی و تلاوت قرآن، آغازگر مراسم یادآور خاطرات زنده‌یاد فتحعلی اویسی بود. برش‌هایی از فیلم‌های خاطره‌انگیز سینمای کودک و نوجوان ایران که این بازیگر در آنها ایفای نقش داشته، پخش شد. در ادامه و بعد از پخش صحبت‌های ویدیویی پیام قاسم‌زاده؛ شهردار اصفهان، علیرضا تابش دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان و مدیرعامل فارابی سخنانی را مطرح کرد. او از تلاش تیم برگزاری جشنواره برای نشاندن لبخند بر لبان کودکان و جلب رضایت سینماگران این حوزه گفت و البته تأکید کرد که داستان درخت تنومند سینمای کودک و نوجوان ایران بلندتر از عمر مدیریت مدیران است. تابش در ادامه گفت: «می‌‌‏دانیم که ریشه‌‏های گسترده این درخت تنومند، با بطن فرهنگ ایران زمین نسبت دارد و از میراث فرهنگی ایرانی و اسلامی با قدمتی چندهزار ساله تغذیه می‌‏کند؛ چنین نهاد ریشه‏‌داری، هم پیش از عمر مدیریتی ما، زیست و بقا داشته و هم پس از ما به رشد و بالندگی خود ادامه خواهد داد. امیدوارم ثمرات این شجره طیبه، در سال‌های پیش رو، درخشان‌‏تر، به یادماندنی‌‏تر و موفق‌‏تر از تمام افتخارات و دستاوردهای این سال‌هایی باشد که وظیفه‏ حراست از آن بر دوش ما سنگینی می‌‏کرد.» پایان سخن تابش، امید پیشرفت و شکوفایی سینمای کودک و نوجوان در سال‌های آینده و این بیت از اقبال لاهوری بود: «گمان مبر که به پایان رسید کار مغان/ هزار باده‏‌ی ناخورده در رگ تاک است»
ادای دین به سیستان و بلوچستان و اهدای جایزه به علی لندی
در ادامه این مراسم با اهدای جوایز بخش‌های مختلف پیگیری شد و برخی از برگزیدگان و سینماگرانی که اهدای پروانه‌های زرین را بر عهده داشتند به صورت کوتاه صحبت‌هایی را مطرح کردند. افشین هاشمی برنده پروانه زرین بهترین فیلمنامه بخش بین‌الملل با اشاره به همزمانی کسب این جایزه با روز تولدش گفت: «خوشحالم که آغاز ۴۶ سالگی من با دریافت جایزه در جشنواره همراه بود و فکر می‌کنم این آغاز راهی نو برای من است و یاد زنده‌یاد «فرشته طائرپور» را گرامی می‌دارم. «رسول صدرعاملی که پروانه زرین بهترین کارگردانی بخش بین‌الملل را به مهدی جعفری برای فیلم «یدو» اهدا کرد گفت که اگر قرار است سهمی از بازار جهانی داشته باشیم یادمان باشد که مسیرمان از سینمای کودک می‌گذرد و دنیای خیال‌انگیز سینما است که به ما کمک خواهد کرد. او افزود: «خواهش می‌کنم که تمرکز بیشتری روی تولید محصولات سینمایی و سریال کودک داشته باشیم چرا که از کشورهای منطقه هم عقب مانده‌ایم.» حسین ریگی کارگردان «لیپار» که دیپلم افتخار بهترین فیلم در ارائه تصویری متفاوت از نوجوانان خطه سیستان و بلوچستان را دریافت کرد از بدهی 50 ساله سینما به این منطقه جغرافیایی گفت: «سینما ۵۰ سال را به سیستان و بلوچستان بدهکار بود و من این فیلم را از بابت ادای دین به این خطه ساختم. این فیلم را به شهید نوجوان «علی لندی» تقدیم می‌کنم.» در بخش دیگر این مراسم، ریگی دیپلم افتخار و پروانه زرین بخش کارگردانی را هم دریافت کرد و از بازیگران فیلم دعوت کرد که روی صحنه بیایند. بازیگران نوجوان که لباس محلی سیستان و بلوچستان برتن داشتند روی صحنه آمدند و مورد تشویق حضار قرار گرفتند. متین رکن کارگردان فیلم «منم سمیرا» و برنده پروانه زرین بهترین فیلم‌ داستانی کوتاه جایزه خود را به «ملاله یوسف زهی» که مورد استبداد طالبان قرار گرفت و «شبنم تیموری» بازیگر فیلم که فوت کرد و همه دختران فارسی‌زبان که در نهایت پیروز خواهند بود، اهدا کرد. محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی هم که برای اهدای جایزه روی سن آمده بود با این عبارات از دبیر و تیم برگزارکنندگان جشنواره قدردانی کرد: «از آقای تابش و همکارنشان تشکر می‌کنم که در شرایط سختی تلاش کردند که چراغ این جشنواره روشن بماند. نقدهایی که رسانه‌ها از ایشان کردند به نظر من موقعیت آقای تابش را ارزیابی نکردند چرا که برگزاری جشنواره در چنین شرایط سختی کاری بسیار هنرمندانه بود. شرایط تولید، کمبود پول و نبود اعتبار کافی شرایط این جشنواره را سخت کرد. جای آقای انتظامی خالی است زیرا این جشنواره حاصل مدیریت او است. باید گفت که سینمای کودک احیا شده و امیدوارم بیشتر احیا شود.»
امید را رها نکرد
نکوداشت یاد و خاطره زنده‌یاد محمد ابوالحسنی و فرشته طائرپور از دیگر بخش‌های جنبی مراسم افتتاحیه بود. حسین شیخ‌الاسلامی از کارشناسان سینمای کودک در وصف خصوصیات زنده‌یاد ابوالحسنی گفت: «او راه تبدیل خیال به آرزو و آرزو به رؤیا و رؤیا به محصول را بلد بود و ما توانستیم جریان وب‌سری را به رسمیت بشناسیم. او تا لحظه آخر رؤیای خود را دنبال می‌کرد و به همه توصیه داشت که رؤیای خود را فراموش نکنید. او از نفرت فراری بود، گاهی با موانع مواجه شد اما امید را رها نکرد.» در ادامه علیرضا تابش به پاس فعالیت‌های محمد ابوالحسنی در عرصه انیمیشن و هنرهای تصویری، لوح سپاس این نکوداشت را تقدیم خانواده این هنرمند فقید کرد.
هیچ چیز جای فرشته را نمی‌گیرد
در بخش نکوداشت زنده‌یاد فرشته طائرپور تهیه‌کننده و کارگردان فقید سینمای ایران پس از پخش ویدیویی در یادبود این هنرمند عرصه سینمای کودک، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما روی صحنه آمد و گفت: «سرمایه‌های ما در جامعه در حال فراموشی هستند و جز فعالان عرصه فرهنگ و هنر، کسی نمی‌تواند راه نجاتی برای آن پیدا کنند. بچه‌های سینما روزهای سختی را طی می‌کنند و ما هیچ نداریم، جز اینکه به همه آنها بگوییم این سرزمین پل فیروزه‌ای است که محل عبور فرهنگ و تمدن و عشق و صمیمیت است. آنقدر به خودمان بد نکنیم.» شاهسواری در ادامه افزود: «هیچ چیز جای فرشته را نمی‌گیرد. او به پاس قدمی که در راه فرهنگ برداشت، به یاد خواهد ماند» علی شاکری پس از دریافت لوح سپاس این نکوداشت با صدای گره خورده به بغض با این عبارات از مادرش فرشته طائرپور یاد کرد: «مادرم برای فرهنگ این سرزمین زحمت کشید و مطمئن هستم که جاودانه خواهد بود و امیدوارم همه ما برای آینده کودکان سرزمینم و تمام دنیا به نیکی و درستی قدم برداریم‌.»

منبع : ایران آنلاین