کد مطلب: 161533
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۵۶
ایسنا/خراسان رضوی
 
به گزارش ایران خبر، به نقل از نیوز، گروه تحقیقاتی دانشگاه ادیث کوان استرالیا (Edith Cowan) گفت: مصرف روزانه یک فنجان سبزیجات خام می‌تواند ۲۶ درصد احتمال بیماری قلبی را کاهش دهد. غذاهای غنی از نیترات شامل اسفناج، کلم بروکلی، کاهو، کلم و کلم پیچ است.

محققان سوابق بیش از ۵۰هزار نفر در دانمارک را که در مطالعه رژیم غذایی، سرطان و سلامت دانمارک شرکت داشتند را مورد بررسی قرار دادند. این تحقیق به مدت ۲۳ سال سوابق سلامت و رژیم‌های غذایی هر شرکت‌کننده را ردیابی می‌کرد.

نتایج نشان داد، افرادی که بیشترین سبزیجات غنی از نیترات را مصرف می‌کنند، فشار خون سیستولیک خود را ۲.۵ میلی‌متر جیوه کاهش می‌دهند. این عدد بالاترین میزان فشار خون است که  به دیواره شریان آسیب وارد می‌کند. علاوه بر این، محققان کشف کردند، در افرادی که بیشترین برگ‌های سبز را مصرف می‌کنند بین ۱۲ تا ۲۶ درصد احتمال بیماری قلبی عروقی کمتر است.

دکتر کاترین بوندونو می‌گوید: «نتایج تحقیق ما نشان داده است که افراد با صرف روزانه یک فنجان سبزیجات غنی از نیترات خام (یا نصف فنجان سبزی پخته)، به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهند.»

بیشترین کاهش خطر مربوط به بیماری شریان محیطی (۲۶ درصد) بود، نوعی بیماری قلبی که با تنگ شدن رگ‌های خونی در پاها مشخص می‌شود، همچنین متوجه شدیم که چه افرادی در معرض خطر حملات قلبی، مغزی و نارسایی قلبی قرار دارند.»

مصرف مکمل‌ ضروری نیست

اگرچه بازار مکمل‌های غذایی ممکن است در بسیاری از کشورها از جمله ایالات‌متحده تجارت بزرگی باشد، محققان می‌گویند: شما با سبزیجات برگ‌دار به آنها احتیاج ندارید.

نتایج این مطالعه نشان داد که یک فنجان سبزیجات غنی از نیترات، مقدار ایده‌آلی در مصرف روزانه سبزیجات است. محققان هیچ فواید اضافی در مصرف بیش از حد آن در مورد سلامت قلب پیدا نکردند.

دکتر بوندونو توضیح می‌دهد: «مردم برای افزایش سطح نیترات خود نیازی به مصرف مکمل ندارند زیرا این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه یک فنجان سبزیجات برگ‌دار سبز برای استفاده از بیماری‌های قلبی کافی است. ما مزایای بیشتری در افرادی که مقادیر بیشتری سبزیجات غنی از نیترات مصرف می‌کنند، مشاهده نکردیم.»

اسموتی سبز

اگر خوردن سبزیجات خام مورد علاقه شما نیست، راه‌های دیگری برای دریافت این مواد مغذی وجود دارد. محققان پیشنهاد می‌کنند که یک فنجان سبزیجات مانند اسفناج را در یک اسموتی میوه قرار دهید.

وی تاکید کرد: «ترکیب سبزیجات برگ‌دار سبز خوب است، اما آنها را آبگیری نکنید چون پالپ و فیبر آنها از بین می‌رود.»

این یافته‌ها آخرین تحقیق دانشگاه Edith Cowan است که مزایای سبزیجات برگ‌دار سبز را برجسته می‌کند. محققان این دانشگاه قبلا در مورد فواید اسفناج و سایر سبزیجات برگ‌دار برای سلامت ماهیچه‌ها گزارش کرده بودند. این مطالعه نشان داد، نیترات، ماده مغذی اصلی است که عملکرد عضلات را به ویژه در زنان مسن بهبود می‌بخشد.

این مطالعه در مجله اروپایی اپیدمیولوژی منتشرشده است.

منبع : خبرگزاری ايسنا