۱
 
کد مطلب: 59333
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۷
علی رغم آنکه قوانین عربستان رانندگی را برای زنان ممنوع کرده است، برخی دختران ماجراجو دست به اقدامی فراتر از رانندگی زده و به عملیات نمایشی خطرناک با خودرو روی آورده اند!
 
به گزارش ایران خبر، ویدیوهایی که این پدیده را به نمایش می گذارند، بازدیدکنندگان بسیاری به خود اختصاص داده و شگفتی و درعین حال محکومیت گسترده ای در جامعه به همراه داشته است.
لایی کشیدن وعملیات نمایشی با خودرو موسوم به (تفحیط) بنا به قوانین عربستان سعودی ممنوع است.

پوشیدن چفیه و لباس مبدل برای لایی کشی!
"هافینگتون پست عربی" با یکی از دخترانی که اقدام به لایی کشی می کند، دیدار کرده است؛ "ام علی" می گوید که در کنار یکی از خویشاوندانم که با خودرو در خیابانهای جده لایی کشی می کرد، می نشستم، ابتدا از او رانندگی و سپس "لایی کشی" را یاد گرفتم. برای آنکه کسی متوجه نشود دخترهستم، چفیه و لباس مبدل می پوشیدم و دوبار دست به لایی کشی با خودروزدم اما اینک بخاطر ازدواج و بچه داری، دیگر این سرگرمی را کنار گذاشته ام.
ام علی می گوید که ممنوعیتی که دختر سعودی از آن رنج می کشد، یکی از مهمترین عللی است که وی را وادار به انجام چنین کارهای خطرناکی می کند، و این با توجه به نبود باشگاه های ورزشی و مراکزی که می توانند استعدادهای دخترانه را شکوفا کند.
"نوره دوسری" طراح لباس نیز با اینکه این امر را امتحان نکرده است، تاکید کرد که این مساله بسیار لذت بخش و ماجراجویی زیبایی است. دوسری اذعان کرد که این سرگرمی به همراه دیگر ورزشهای سنگین، وی را به شدت جذب می کند.
وی افزود: جامعه ما برخی مسایل سنتی را بر ما تحمیل کرده است که اغلب ما را جذب نمی کنند مانند اشپزی و غیره. جامعه حتی به ما حق انتخاب برخی سرگرمی هایی که آنها را به مردان محدود کرده است، نمی دهد مانند لایی کشیدن با ماشین و کاراته. 
 
 
 سرکشی و نافرمانی از جامعه
دکتر مهدی عنزی مشاور روانشناس در گفتگو با "هافینگتون پست عربی" درباره مهمترین علل روی آوردن دختران به این سرگرمی، می گوید: "اغلب رفتارهای دختران با هدف مخالفت با محدودیت ها ، سرکشی و نافرمانی از برخی ارزشهای جامعه و اثبات وجود مانند پسران است که گمان می کنند "لایی کشی با ماشین" نوعی اثبات مردانگی و برتری در زندگی است".
عنزی افزود: بهترین راه درمان این اقدام های غیرمسئولانه، اعطای حقوق از دست رفته زنان سعودی مانند حق آزادی بیان و حق انتخاب و فراهم کردن زمینه های جدیدی برای زنان سعودی مانند تمام زنان جهان است ، تا بتوانند خود را در جامعه اثبات کنند.
تفحیط ( خسته کردن اتومبیل ) تفریحی خاص با اتومبیل به شمار می آید که دردهه های اخیر درميان جوانان سعودي رایج شده است. 
این کار به طور معمول مخصوص افرادي است كه با پول هاي باد آورده نفتي در كشور فقر زده سعودي زندگي مي كنند و هزينه كلان خريد و تخريب خودروهاي گران قيمت خارجي براي آنان اهميتي ندارد.
در این بازی رانندگان خودروها را با آخرین سرعت در مکان های شلوغ به حرکت در می آورند و با کشیدن ترمز دستی و دنده معکوس و حرکت های مارپیچ تلاش می کنند که مهارت خود را در کنترل و به اصطلاح لایی کشیدن از میان خودروها به نمایش بگذارند.
به گفته منابع عربستاني در موارد بسیاری خارج شدن ناگهاني خودروهايي كه براي نمايش اين بازي وارد ميدان شده اند از كنترل راننده و ورود آن به ميان تماشاچيان موجب کشته و مجروح شدن دسته جمعي زنان و مردان در سنين مختلف شده است.
 
لباس مبدل و گریم مردانه برای رانندگی
 
"بازي مرگ" و "بازي انفجار" از ديگر نام هايي است كه در عربستان به اين پديده نهاده شده و در گوشه و كنار شهرهاي مختلف و به خصوص رياض پايتخت اين كشور همه هفته عده زيادي را براي تماشا به سمت خود مي كشاند.
مقام هاي سعودي تاكنون از حل ريشه اي اين معضل اجتماعي عاجز مانده اند.
 
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۱۹:۳۶:۳۹
مرگ بر ال سعود