ایران خبر بررسی می کند؛

15 اسفند روز درختکاری را فراموش نکنیم

15 اسفند 1394 ساعت 12:28

در ایران، روز 15 تا22 اسفند ماه به عنوان "هفته منابع طبیعی" نامگذاری شده است که نخستین روز این هفته یعنی 15 اسفند"روز ‌درختکاری‌" است.


ایران خبر-  این روز یکی از زیباترین روزهای تقویم است. بهتر است یک نهالی را در این روز بکارید و یا حداقل اگر چنین نمی کنید مواظب سلامتی درختان اطراف محل زندگی و کار خود باشید. به درختان و طبیعت احترام بگذارید.

 در ایران، روز 15 تا22 اسفند ماه به عنوان "هفته منابع طبیعی" نامگذاری شده است که نخستین روز این هفته یعنی 15 اسفند"روز ‌درختکاری‌" است.

روز درختکاری  ابتدا در سال 1872 و در ایالت نبراسکای آمریکا و در تاریخ 10 آوریل (21 فروردین)، توسط فردی به نام J.Sterling Morton برگزار شد و گفته می شود که در آن روز بیش از 1 میلیون درخت کاشته شده است اما بعد از مدتی این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت.

 امروزه بیشتر کشورهای دنیا برای روز درختکاری ارزش قائل می شوند و در این روز درخت ها و نهال های متفاوتی را می کارند. البته تاریخ این روز بستگی به آب وهوای هر کشوری متفاوت است و همگان سعی دارند زمانی مناسب از سال درختکاری را انجام دهند تا درخت بتواند رشد و نمو داشته باشد. برای مثال می توان به کشور هایی مانند آلمان، مصر، پاکستان، مکزیک اشاره کرد که روز درختکاری به ترتیب در روزهای 5 اردیبهشت، 26 بهمن، 27 مرداد و دومین پنجشنبه از ماه جولای است.

 
 در ایران درختکاری از علایق ملی و سنت تاریخی است، تاریخ نشان می ‌دهد که ایرانیان باستان، جشن های برگزار می کردند و در این جشن ها به درخت می کاشتند و با درختکاری به خاک و مزرعه احترام می گذاشتند.
روز درختکاری در کشور ما  15 اسفند هر سال برگزار می شود.  مردم با حضور پرشور خود در پارک ها، جنگل ها و منماطق مختلف شهر به کاشت نهال های جوان مشغول می شوند. ایرانی ها هر سال با این کار از بهار و سال نو استقبال می کنند . روز 15 اسفند در مقابل بیشتر پارک ها و فضاهای سبز و دیگر نقاط مختلف شهر نهال هایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرید.

پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم  در این باره می فرماید: «اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه ای را به زیر کشت ببرد و انسان ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند، این کار صدقه ای از طرف آن شخص شمرده می شود». نیز در روایتی معتبر از یکی معصومین (ع) منقول است که: “حتی اگر دیدید قیامت بر پا شد و شما مشغول کاشتن درختی بودید، ازاین عمل نیک خود دست برندارید”. و این نشانگر تاکید و توصیه اولیای اسلام به حفظ و حراست از درختان و اهمیت درختکاری است.
امروزه با صنعتي شدن زندگی درختان نقش مهم تري در زندگي افراد ايفا مي كنند، از سويي مقدمات پيشرفت بيشتر صنعت و فناوري را موجب مي شوند و منابع تامين كننده محصولاتي نظير وسايل چوبي، مبلمان، لوازم التحرير (كاغذ، انواع مدادهاي مختلف) ‌الوار و هزاران محصول ديگر محسوب مي شوند و از سو ي ديگر به منزله ريه هاي يك شهر محسوب می شوند و نقش مهمي در تامين سلامت اعضاي جامعه دارند که مورد آخر از موارد قبلی اهمیت بیشتری دارد. 

به دلیل فعاليت كارخانجات صنعتي و نيز افزایش وسايل نقليه عمومي و فعاليت روزانه آنها در سطح شهرهاي بزرگ  آلاينده ها و گازهاي مهلك و خطرناكي نظير دي اكسيد كربن در هواي شهرها فزوني يافته و سلامت افراد را تهديد مي كند. و افزايش هر چه بيشتر اين مواد آلاينده كاهش ميزان اكسيژن در هوا را سبب مي شود و اين وضع نامساعد گروههاي آسيب پذير نظير بيماران ريوي و قلبي، سالخوردگان و كودكان را بيشتر تهديد مي كند. در چنين شرايطي مساله درخت و درختكاري راه حلي مناسب براي مبارزه با آلودگيهاي مذكور به شمار مي آيد. ايجاد جنگلهاي مصنوعي و فضاي سبز در اطراف شهرهاي بزرگ به تاسيس كارخانجات توليد اكسيژن مي ماند.
 روز درختکاری یک بهانه ‌برای احترام گذاشتن به محیط زیست است؛ از این  طریق محیط زیست و طبیعت دوباره زنده می شود و باید برای نگهداری ازمحیط زیست درخت دقت بیشتری داشته باشیم. 


کد مطلب: 56071

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/report/56071/15-اسفند-روز-درختکاری-فراموش-نکنیم

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir