کد مطلب: 52169
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۰
امروزه در هر محفل و مجلسی شنیده می شود که کودکان امروز با دیروز خیلی متفاوت هستند و همه درباره این مسئله بحث می کنند. تغییر الگوهای رفتاری، ارزش ها، آداب و رسوم باعث تفاوت هایی بین کودکان امروز و دیروز شده است.
ایران خبر - تغییرات و تفاوت هایی که در دهه های بین کودکان مختلف ایجاد می شود. با این تضاد ها و تفاوت ها حال روحی برخی از کودکان نسل جدید خوب نیست. حال باید دید چه کسانی در قبال حال بد کودکان مسئول هستند و چرا حال کودکانمان خوش نیست؟

امروزه در هر محفل و مجلسی شنیده می شود که کودکان امروز با دیروز خیلی متفاوت هستند و همه درباره این مسئله بحث می کنند. تغییر الگوهای رفتاری، ارزش ها، آداب و رسوم باعث تفاوت هایی بین کودکان امروز و دیروز شده است.
برخی از بزرگ تر ها و پدر و مادرها احساس می کنند که کودکان شان نسبت به کودکان دهه های قبل باهوش تر و زرنگ تر هستند. برخی دیگر نیز اذعان دارند کودکان امروز با دیروزی های تفاوت های از زمین تا آسمان دارند، به طوریکه که امروزی ها را قبول ندارند زیرا ادب و احترام کودکان قدیم در آنها دیده نمی شود.

مسئله این است که بدانیم منبع و ریشه این تغییرات نسل ها در کجاست؟ چه کسانی در این تغییر و تحول نقش دارند و آیا این تغییرات به نفع کودکان امروزی است؟

تربیت کودک روش های مختلفی دارد. هر پدر و مادری فرزندش را با توجه به الگوهای رفتاری و ارزش های خاصی تربیت می کند و این روش ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند زیرا تربیت نقش مهمی در سرنوشت هر کودک دارند و این وظیفه مهم و خطیر والدین است که به بهترین نوع و از مناسب ترین الگوهای تربیتی استفاده کنند.

برخی از پدر و مادرها در تربیت فرزند خود نهایت سعی و کوشش را انجام می دهند و برای اینکه کودک با مشکلات اساسی زندگی آشنا شود ازهمان کودکی وی را در انجام کاری سخت مورد آزمایش قرار می دهند اما در مقابل برخی والدین هم هستند که حاضر نیستند فرزندشان کوچکترین سختی  را تحمل کند و با در اختیار گذاشتن کلیه امکانان از همان دوران کودکی وی را بی مسئولیت و متوقع تربیت می کنند.

پدر و مادرها باید توجه داشته باشند که کودک صرفا نیاز به مادیات ندارد. درست است که خوراک، پوشاک، وسائی بازی تامین کننده برخی نیازهای کودک است و باید فراهم شود اما رسیدگی به روح کودک نیز از مسائل واجب و مهم است. زیرا در آینده هر کودکی با کسب شغل می تواند نیازهای مادی خود  را تامین کند اما روح آزرده و بیمار را چگونه باید درمان کند؟

برخی پدر و مادرهای امروزی روش های تربیتی سنتی را به طور کامل فراموش کرده اند و اعتقاد دارند کودک امروزی باید مدرن باشد اما به چه قیمتی؟ درست است که هر فردی با پیشرفت های روز باید رشد و ترقی کند اما در برخی موارد شاید استفاده از تکنولوژی جواب مثبتی به انسان ندهد.
 
به عنوان مثال پدر و مادرهای مدرن و امروزی به جای اینکه وقتی صرف تربیت کودک خود کنند وی را با ابزارهای جدید تکنولوژی آشنا می کنند و زمانی را که باید به تربیت و یا گفتگو با کودک خود بگذراندند به امورات معمولی خود سپری می کنند.

متاسفانه استفاده از وسایل نوین ارتباطی مثل موبایل، تبلت، لپ تاپ و ... پدر و مادرها را از کودک خود دور کرده است. برخی از والدین تصور می کنند اگر موبایل برای کودک خردسال خود تهیه کنند لطف بسیار بزرگی در حق وی انجام داده اند اما نمی دانند بزرگ ترین خیانت را در حق کودک خود کرده اند.
اگر پدر و مادرها بدانند که با توجه به سن کودک و نیازهایی که وی دارند امکانات رفاهی را در اختیار کودک خود بگذارند آن کودک در آینده دچار بی هویتی شخصیت نمی شود. وقتی کودک از همان ابتدا تمامی امکانات رفاهی را در اختیار داشته باشد در آینده هم توقع و خواسته هایش بالا می رود هم خودش هیچ تلاشی برای بدست آوردن نیازهایش انجام نمی دهد.

برخی از والدین که کودکان خود را باهوش و زرنگ تصور می کنند سخت در اشتباه هستند چرا که با در اختیار قرار دادن یک وسیله ارتباطی مثل موبایل هوش کودک را افزایش نمی دهد آن کودک در سن پایین نیاز به تقویت استعداد دارد. به جای در اختیار گذاشتن موبایل و سلب مسئولیت از تربیت فرزند می توانند از وسایل آموزشی مثل پازن برای سرگرم کردن کودک خود استفاده کنند.

برخی از کودکان امروزی با تربیت غلط رشد می کنند و زمانی که بزرگ می شوند هیچ گونه هویت و شخصیت درستی از خود در ذهن ندارند. زیرا زمانی که نیاز به حمایت روحی والدین خود داشته اند تنها ماندند و یا با امکانات و رزق و برق زندگی مدرن به سکوت دعوت شده اند. همه این عوامل و سطحی نگریستن در تربیت کودک باعث می شود وی درآینده و در اجتماع فردی سرخورده و افسره باشد و قدرت تصمیم گیری درست را نداشته باشد زیرا کسی وقتی برای وی صرف نکرده تا آموزش های لازم و کافی را ببیند.
پدر و مادرها باید توجه داشته باشند که شخصیت کودک شان با کوچک ترین رفتار آنها شکل می گیرد و باید نهایت دقت را در تربیت صحیح کودک داشته باشند. چرا که از ذهن خالی تربیت مناسب پدید نمی آید. مهربانی و دوست داشتن، حس نوع دوستی، احترام گذاشتن، رعایت آداب و رسوم اجتماعی، مشاکت های اجتماعی از جمله وظایف و الگوهای رفتاری است که والدین باید در تربیت کودک خود رعایت کنند و به وی آموزش دهند.