کد مطلب: 38416
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۴
در هر دو انتخابات گذشته رأی سه ورزشکار شورای شهر شامل عباس جدیدی، هادی ساعی و حسین رضازاده تعیین‌کننده بوده‌اند، رأیی که یک‌بار به نام مسجدجامعی و دیگربار به نام چمران به داخل گوی شیشه‌ای شورای شهر ریخته شده‌اند .
 
به گزارش ایران خبر، شورای شهر تهران به روزهای پرالتهاب  انتخابات هیات رییسه  نزدیک می‌شود. چندروز دیگرسومین رویارویی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در جریان انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر کلید می‌خورد و برنده این رقابت بر صندلی قرمزرنگ ریاست شورا تکیه می‌زند.


*شاید دنیامالی!


قناعتی، عضو اصولگرای شورا در جمع خبرنگاران، چمران را به‌عنوان نامزد نهایی اصولگرایان در خیابان بهشت معرفی کرد. همه اینها در حالی است که در یکی، دوماه اخیر زمزمه‌ها در ساختمان هفت‌طبقه شورای شهر درباره انتخاب احمد دنیامالی به ریاست شورای چهارم روزبه‌روز افزایش یافته بود. دنیامالی گزینه‌ای است که هم رأی صددرصدی جناح قالیباف را در شورا دارد و هم همراهی و همسویی اصلاح‌طلبان را.

شرق در این باره نوشته است: دنیامالی با رد این گمانه‌زنی‌ها گفته است: از همه جناح‌های حاضر در شورا پیشنهاد نامزدی داشتم و این برای اولین‌بار هم نبوده است که چنین پیشنهادی به من شده، اما قصدی برای نامزدشدن ندارم.

او در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است در طول روزهای  آینده نظرش تغییر کند و نامزد شورای شهر شود، گفت: خیر، به هیچ‌وجه؛ چراکه باید قبل از هر چیز انگیزه داشته باشیم. من برای نامزدشدن انگیزه که ندارم هیچ، وقتم هم اجازه نمی‌دهد؛ چون در حوزه ورزش از قدیم فعال بودم و اکنون هم هستم و به جهت اینکه بخشی از فعالیت‌هایم در حوزه ورزش بین‌المللی است، لاجرم فردی باید برای ریاست شورا نامزد شود که بتواند وقت زیادی بگذارد؛ زیرا کار ریاست شورای شهر بسیار وقت‌گیر است و قطعا من چنین وقتی ندارم. وی در پاسخ به این سؤال که به‌طور قطع شما نامزد انتخابات ریاست شورای شهر نمی‌شوید، گفت: به‌طور قطع نامزد نمی‌شوم؛ چون اصلا در این‌باره فکر نمی‌کنم.

حالا به نظر می‌رسد برای سومین سال پیاپی دو گزینه مقابل اعضای شورا، احمد مسجدجامعی و مهدی چمران هستند.؛اولی در نخستین سال فعالیت شورای چهارم با فاصله یک رأی با چمران، رئیس شورای شهر تهران شد. دومی در دومین انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر تهران توانست با ١٨ رأی از مجموع ٣١ رأی نامزد اصلاح‌طلبان را پشت سر بگذارد و برای یازدهمین سال رئیس شورای شهر تهران شود؛ در انتخاباتی که حتی خوشبین‌ترین اصولگراها هم تصور کسب ١٨رأی برای چمران را نداشتند.

در هر دو انتخابات گذشته رأی سه ورزشکار شورای شهر شامل عباس جدیدی، هادی ساعی و حسین رضازاده تعیین‌کننده بوده‌اند، رأیی که یک‌بار به نام مسجدجامعی و دیگربار به نام چمران به داخل گوی شیشه‌ای شورای شهر ریخته شده‌اند .


*دبیر :ورزشکاران دو دوتای سیاسی می کنند


دور از ذهن نیست که این آرا امسال هم برای سومین سال پیاپی تا لحظات آخر سرگردان باشد و بازار لابی برای جلب آرای آنها گرم؛ هرچند شنیده‌هایی حکایت از دعوت ورزشکاران به جلسه هیأت دولت دارد. خبری که چندان هم بعید نیست؛ چراکه در طول یک‌سال فعالیت مسجدجامعی، رابطه شورای شهر تهران و دولت رابطه‌ای تنگاتنگ بود و شاهدش رفت‌وآمد وزرای دولت یازدهم به بهشت و حضور قالیباف پس از ٩ سال به‌عنوان شهردار تهران در جلسه هیأت دولت بود.

اتفاقی که اگر بیفتد احتمال ریزش آرای ورزشکاران به گوی اصلاح‌طلبان را افزایش می‌دهد، سال گذشته علیرضا دبیر دیگر عضو شورای شهر تهران درباره این آرا گفته بود: ورزشکاران شورا دودوتا چهارتای سیاسی می‌کنند. امسال حالا انگار آستین‌هایی از هیأت دولت برای رقم‌زدن نتیجه این دودوتا چهارتا در حوزه ورزش و به نفع اصلاح‌طلبان بالا زده شده است.

البته انتخابات هیأت رئیسه تنها محدود به رئیس شورا نیست، شورا یک معاون، سخنگو و دو منشی هم دارد. شورای شهر تهران سال گذشته شورایی یکدست اصولگرا بود و بهشت، بهشت اصولگرایان؛ از منشی‌ها و نایب رئیس گرفته تا سخنگو، این در حالی بود که در زمان انتخابات مسجدجامعی به کسوت ریاست شورا، اصلاح‌طلبان شورا، قدرت را با اصولگرایان تقسیم کردند و با هدف مشارکت‌دادن اصولگرایان در مناصب مدیریتی شورا، در انتخاب نایب‌رئیس به مرتضی طلایی رأی دادند. حالا باید منتظر ماند و دید امسال بازار لابی و گمانه‌زنی کدام سمت رونق و قدرت بیشتری دارد.
 
 
 
* سالاری: اصلاح طلبان برنامه‌ای برای جذب رای ورزشکاران ندارند



 
البته رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ضمن مهم دانستن رای مستقلها و ورزشکاران در شورا  می گوید: اعضای فراکسیون متبوع او در شورای شهر برای کسب رای احمد مسجدجامعی در هیات رئیسه شورای شهر دنبال رای گرفتن از ورزشکاران نیستند.

محمد سالاری گفت: اعضای اصلاح طلب شورا دنبال رای ورزشکاران و اعضای مستقل شورای شهر نمی روند. رای اعضای مستقل شورای شهر و ورزشکاران به دلیل هموزن بودن اصولگرایان و اصلاح طلبان در شورای شهر، اهمیت زیادی دارد و این رای در دو سال اخیر، برای هیات رئیسه تعیین کننده بوده است.

از همین رو رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران درباره انتخابات آینده هیات رئیسه شورای شهر تهران، اظهار نظر کرد و با انتقاد از مهدی چمران، درباره ضعف در سیستم نظارت و حسابرسی مالی شورای شهر و شهرداری تهران، انتقاد کرد.

او گفت: ما که نباید فکری  برای ورزشکاران و مستقلان شورا داشته باشیم. آن دوستان خودشان تصمیم می گیرند و برای خودشان معیارها و شاخصهایی دارند که به معیارهای آنها احترام می گدذارم. فراکسیون اصلاح طلب شورای شهر در این زمینه هیچ اقدامی انجام ندادیم و قرار هم نیست اقدامی کنیم. ورزشکاران شورا با توجه به جایگاه خود در کشور و تهران، خودشان به درستی تشخیص می دهند در این حوزه چگونه عمل کنند. ما هیچ گونه برنامه ای برای رایزنی در این زمینه نداریم.

سالاری گفت: تنها کاندیدای ما آقای مسجدجامعی است و کس دیگری را در فراکسیون اصلاح طلبان برای کاندیداتوری نداریم.
البته این گفته ها در حالی مطرح می شود که احتمال حضور برخی از نامزدهای اصولگرا در انتخابات هیات رئیسه به جز مهدی چمران وجود دارد. مرتضی طلایی و رحمت الله حافظی از چهره هایی هستند که آمادگی حضور در قامت نامزد رئیس شورا در انتخابات ۸ شهریورماه را دارند.

 
 *حقانی: سمت‌وسوی چرخش قهرمانانه‌ ورزشکاران فعلا معلوم نیست


 
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر گفت: تکلیف ریاست شورای شهر تهران را سه ورزشکار حاضر در شورا یعنی هادی ساعی،‌ عباس جدیدی و حسین رضازاده مشخص می‌کنند.

محمد حقانی درباره انتخابات ریاست شورای شهر تهران می گوید: اصلاح‌طلبان در خصوص کاندیداتوری مسجد جامعی برای حضور در انتخابات هیات رئیسه شورای شهر تهران به توافق رسیده‌اند.

وی با بیان این مطلب افزود: علت این موضوع عملکرد خوب وی در شورای اول بوده است همچنین با توجه به تفاهم و تعاملی که با دولت داشتند و اینکه در زمان وی کمیسیون‌های تخصصی تشکیل و از آن زمان مسائل به‌صورت کارشناسی‌تر مورد بررسی قرار گرفت، گزینه مناسبی برای ریاست شورا است.

رئیس کمیته محیط زیست شهر تهران با تاکیدبراینکه تکلیف ریاست شورای شهر تهران را سه ورزشکار حاضر در شورا یعنی هادی ساعی،‌ عباس جدیدی و حسین رضازاده مشخص می‌کنند، یادآور شد: در دوره اول این افراد به مسجد جامعی رای دادند و ایشان ریاست شورا را برعهده گرفت و درسال دوم نیز به چمران رای دادند که ریاست شورا به وی محول شد.

حقانی ادامه داد: باید در این دور از انتخابات دید که چرخش قهرمانانه این افراد به چه صورتی است، زیرا هنوز این سه نفر موضع خود را به صورت دقیق اعلام نکرده‌اند.

اگرچه اصولگرایان و اصلاح‌طلبان شورا هرکدام گزینه خود را دارند، اما این سه نفر تاثیرگذاری نهایی را در انتخاب رئیس شورای شهر دارند و به پفته حقانی باید دید که تا آخرین لحظات رای آنها به کدام سبد ریخته می شود.