ایران خبر بررسی می‌کند:

از انتظارات تا مطالبات معلمان

کد مطلب: 27919
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۵
در چند ماه اخیر شماری از معلمان نقاط مختلف کشور در اعتراض به وضع معیشتی خود دست به تجمع و صدور بیانیه‌های مختلف زدند.
از انتظارات تا مطالبات معلمان
 
ایران خبر- اسفند ماه سال گذشته، دولت تدبیر و امید اعلام كرد: 35 درصد به فوق‌العاده شغل كاركنان ستادی دستگاه‌های دولتی اضافه می‌شود؛ در حالی كه حقوق فرهنگيان تنها 14درصد افزايش خواهد يافت. معلمان سراسر کشور نیز با تبعیض خواندن این رفتار دولت دست به اعتراض، امضای طومار و برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز در سطحی گسترده زدند.

ایران خبر به بهانه هفته معلم به بررسی پرونده مشکلات معلمان پرداخته است: 

در روز دوشنبه، 31 فروردین سال 94، مدیرکل دفتر وزارتی آموزش و پرورش از پرداخت معوقات حق‌التدریس فرهنگیان تا هفته معلم خبر داد.

پرداخت معوقات حق‌التدریس فرهنگیان تا هفته معلم
وی گفت: بنا بر این است که تا ایام هفته معلم حق‌التدریس و معوقات فرهنگیان پرداخت شود.


روزنامه «رسالت» نیز در سرمقاله‌ای که روز سه شنبه، 8 اردیبهشت‌ماه، با عنوان «تامین معیشت معلم، دشوارتر از فناوری هسته ای نیست!» به قلم محمود فرشیدی نوشت: 

تامین معیشت معلم، دشوارتر از فناوری هسته ای نیست!
در این سرمقاله می‌خوانید:مسئله معیشت معلم از فناوری هسته ای و صنایع موشکی، پیچیده تر نیست و همچنان که باور «ما می توانیم» موجب موفقیت و عزت و سربلندی ایران اسلامی شد، در این عرصه نیز پیش نیاز موفقیت، باور دولتمردان به واقعیت داشتن و ضرورت حل مشکلات معیشتی معلم است.

در مراسمی که به مناسبت بزرگداشت روز معلم برگزار شد، علی‌اصغر فانی ضمن حضور در این مراسم و پاسخ به سوالات خبرنگاران از پرداخت معوقات و مطالبات معلمان خبر داد.


فانی خبر داد:پرداخت مطالبات معلمان تا آخر هفته
وی ضمن اعلام اینکه بخش عمده مطالبات فرهنگیان تا آخر هفته معلم پرداخت می شود، اظهار کرد: مشکلات اعتباری وجود داشت اما درجلسه‌ای که با ریاست سازمان مدیریت داشتیم مقرر شد حق التدریس ها، حق الزحمه امتحانات، بخش عمده ای از پاداش پایان خدمت فرهنگیانی که بازنشسته شده اند و... پرداخت شود. اعتبار لازم تخصیص یافته و فردا به استان ها می رسد.


ایران خبر نیز به بهانه هفته معلم ضمن تشکیل پرونده ویژه‌ در زمینه انتظارات و مطالبات معلمان به بیان دیدگاه‌های معلمان و واکنش وزارت آموزش و پرورش پرداخت.


پرونده ویژه/ پاسخ وزیر آموزش و پرورش به اعتراض چندماهه معلمان
در حالی که در چند ماه اخیر معلمان سراسر کشور نسبت به وضعیت معیشتی و رتبه بندی خود دست به اعتراض و تجمع مسالمت آمیز زدند؛ امروز یک‌شنبه 13 اردیبهشت ماه، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش از پرداخت مطالبات معلمان تا پایان هفته معلم خبر داد.

هفته نامه «فروردین امروز» در آستانه روز معلم و در آخرین شماره خود به قلم سعید الهی، برجسته ترین تیتر صفحه اول خود را به واکاوی مطالبات فرهنگیان اختصاص داده است.


«ما از فرق می نالیم، نه از فقر»
در این سرمقاله می‌خوانید: یک معلم نه کارانه ماهیانه دارد نه اضافه کار، نه حق مسکن دارد و نه حق ایاب و ذهاب، نه حق ماموریت دارد و نه حق شیفت، نه بن خرید کالا دارد و نه کمک های غیرنقدی ماهیانه، نه پاداش آخر سال دارد و نه مانند شرکت های دولتی پاداش بستن حساب ها، نه مانند برخی از کارکنان، وام های چند ده میلیونی با درصدهای پایین جهت خرید خودرو و آپارتمان دارد.


حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، دوشنبه 14 اردیبهشت در سی‎ویکمین آیین بزرگداشت مقام معلم با اشاره به مقام معلم به اعتراضات انان اشاره کرد.

حق اعتراض معلمان را به رسمیت می‌شناسیم/ آموزش را خرید خدمت کنیم
دکتر روحانی گفت: ما حق اعتراض را برای تمام اقشار و اصناف به رسمیت می‌شناسیم. 

وی تصریح کرد: شما برای اولین بار دیدید که کارگران راهپیمایی کردند. با من هم مشورت کردند و گفتند که بیایند. ما باید تحمل کنیم. من برای معلمین هم حق اعتراض را محترم می‌شمارم.


ایران خبر در گزارشی میدانی به گفت‌وگو با چند معلم پرداخته و از نگاه آنان، دغدغه‌های امروز معلم ایرانی را به نظاره نشسته است.

چشم امید معلمان به آخر هفته دوخته شده
یکی از معلمان معترض در مصاحبه‌ای به ایران خبر گفت: بزرگترين مشكل فرهنگيان ديدگاه مسئولين نسبت به خروجی آن است. حداقل خروجی آموزش و پرورش بعد از 12 سال است؛ به همین دلیل اين ارگان به چشم مصرف كننده صرف ديده می‌شود. 

در این گزارش آمده است: با گذشت یک ماه و نیم از آغاز سال جدید و محقق نشدن وعده‌های گذشته، اینک معلمان به انتظار پایان هفته معلم و تحقق وعده‌های روز گذشته وزیر هستند.

بهار نیوز نیز با عنوان حاجي: «معلمان نيازمند شغل دوم هستند» نوشت:
مشكلات معيشتي معلمان هر روز سر خط خبرهاست. واقعيت اين است كه معلمي كه در فرهنگ ما جايگاه ويژه‌اي دارد از جایگاه واقعی خود نسبتاً فاصله گرفته است؛ چرا كه در بسياري موارد يك فرد نمي‌تواند تنها به معلمي مشغول باشد و مجبور است كارهاي ديگري هم انجام دهد. روز و هفته گراميداشت مقام معلم همواره فرصتي بوده است كه مسائل اين قشر تاثيرگذار بررسي شود