کد مطلب: 139099
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۱۰
رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را به سال رونق تولید نامگذاری کرده اند. این نامگذاری در ادامه روند نام گذاری سال‌های قبل در جهت حمایت از تولید داخلی، خودکفایی و قطع وابستگی بوده است.
اقداماتی در مسیر تحقق رونق تولید
 
ایران خبر؛ ایشان علت نام‌گذاری امسال به نام «رونق تولید» را توجه به پیش‌بینی‌ها درباره‌ی افزایش کارشکنی‌های بیگانگان دانسته و بهترین مقابله با این دشمنی‌ها را رونق تولید معرفی کرده است.
البته به فضل الهی در این زمینه حرکتی در بخشهای مختلف دیده می شود که به نوبه‌ی خود نشان‌دهنده‌ی ظرفیت‌های بالقوه در سراسر کشور است، بنابراین مسئولان باید تولید داخلی را اساس کار قرار دهند.
در این راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با تدوین 35 برنامه راهبردی در قالب هفت محور، برنامه‌ها و اقدامات لازم را برای تحقق این مهم آغاز کرده است.
تعمیق ساخت داخل در مسیر خودکفایی و قطع وابستگی از مهمترین محورهای گنجانده شده در این هفت محور است.
مقام معظم رهبری با تحسین اقدامات انجام شده وزارت صمت در خصوص بهبود وضعیت رونق تولید فرموده اند که خبرهای خوبی هم در زمینه‌های گوناگون تولید و رونق تولید می رسد؛ حالا ان‌شاءالله اثراتش را بعداً مردم خواهند دید. کارهای خوبی دارد انجام می گیرد؛ غفلتهایی شده است، کوتاهی‌هایی شده، امّا حالا حرکتها، بحمدالله حرکتهای به سمت اهداف مطلوب است؛ اینها ان‌شاءالله دارد انجام می گیرد.
باید توجه داشت که تولید داخلی کلید اصلی حل مشکلات اقتصادی است، البته به دست آوردن و چرخاندن این کلید در قفل مشکلات اقتصادی آسان نیست اما باید این کار را انجام داد.
در زمینه‌ی رونق تولید، برخی بخش‌های اقتصادی دارای قدرت تحریک و فعال کردن بخشهای دیگر هستند و باید به بخشهای پیشران نظیر مسکن، کشاورزی، خودرو، لوازم خانگی و همچنین اقتصاد دانش‌بنیان توجه ویژه کرد چراکه فعال شدن هر کدام از اینها می‌تواند بخشهای مختلف دیگر را به حرکت وا دارد و حرکت عمومی اقتصادی کشور را بکلی متحول کند.
تغییر نگاه مجموعه‌ی دولت، مسئولان و دستگاه‌ها به تولیدکنندگان ضروری است. به عبارتی به قول رضا رحمانی«وزیر صنعت، معدن و تجارت» باید نوع نگاهمان به تولیدکنندگان تغییر کند و همگان باید به این باور برسند و این نگاه در آنها شکل بگیرد که راه نجات کشور در رونق همه جانبه تولید است. رحمانی خود همواره بر این نکته تاکید دارند که تولیدکنندگان، رزمندگان جنگ اقتصادی با دشمنان هستند و باید با این چشم به آنها نگاه کرد.
اما باید در این راه مشکلات و موانع نیز برطرف بشود. گاهی برای فعالیت یک واحد تولیدی باید نه از ۷ خوان بلکه از ۷۰ خوان عبور کرد که مسئولان باید این مشکل جدی را حل کنند و مقررات زائد و موانع تولید را رفع کرد.
تفویض اختیار در برخی مسئولیت‌های ستادی وزارت صمت به سازمان‍‌های صمت استانی برای تسریع در فرآیندهای انجام کارها در همین راستا بوده است.
تلاش وزارت صمت البته در جهت الکترونیکی کردن کارها که در راه اندازی سامانه ها نمود خود را پیدا کرده است نیز گام دیگری در جهت تسریع روند و کم کردن مناسبات اداری برای انجام کارها بوده است.
اما توجه به بنگاه های کوچک و متوسط یا همان SME در جهت رونق تولید نیز ضروری است. این بنگاه ها با ایجاد اشتغال به خصوص در مناطق کمتر برخوردار به ایجاد رونق تولید کمک شایانی می کند. البته نگاه ویژه‌ دولت به بنگاه‌های متوسط و کوچک، رکن اصلی در اقتصاد مقاومتی است که همه‌ی مسئولان آن را پسندیده‌اند و قول اجرا داده‌اند که البته کارهایی هم شده است.
در این میان نقش شرکت های دانش بنیان نیز که از فناوری‌های نوین و تکنولوژی روز نیز بهره برده اند، نیز حایز اهمیت است.
تسهیلات ویژه و معافیت ها و تشویق های متعددی نیز برای این شرکت‌ها پیش بینی و برنامه ریزی شده است. از جمله آنها تسهیل در استقرار این گونه شرکت‌ها در نواحی و شهرک‌های صنعتی است.
البته در ماه‌های اخیر چون واردات برخی کالاها دشوار شده، برخی مسئولان به شرکتهای دانش‌بنیان مراجعه کرده‌اند و مقداری از ظرفیتهای جوانان، شرکتهای دانش‌بنیان، جهاد دانشگاهی و مجموعه‌های تولیدی به کار گرفته شده است.
به فرموده رهبر معظم انقلاب، رونق تولید نیازمند چهار نهاده «نیروی انسانی»، «سرمایه»، «فناوری» و «مدیریت اقتصادی» است.
شکل‌گیری نوعی تحرک در سال جاری در زمینه‌های تولید صنعتی، کشاورزی، انرژی، پتروشیمی و لوازم خانگی امری مبارک است و این واقعیت نشان میدهد کسانی که از بن‌بست در کشور حرف میزنند، کاملاً اشتباه می‌کنند.
اما در اجرای این برنامه ها نقش جوانان به عنوان سرمایه های انسانی قابل توجه است. ما امروز از لحاظ علمی حرکت کرده‌ایم، پیشرفت کرده‌ایم؛ این پیشرفت ناشی از همّت بخشی از جامعه‌ی ما است، همّت جوانان ما است؛ در زمینه‌های فنّاوری همین جور. خبرهای خوبی هم در زمینه‌های گوناگون تولید و رونق تولید میرسد.
 مقام معظم رهبری هم در این باره فرموده اند که حالا ان‌شاءالله اثراتش را بعداً مردم خواهند دید. کارهای خوبی دارد انجام میگیرد؛ غفلتهایی شده است، کوتاهی‌هایی شده، امّا حالا حرکتها، بحمدالله حرکتهای به سمت اهداف مطلوب است؛ اینها ان‌شاءالله دارد انجام می گیرد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت با عزم راسخ در رصد و پایش برنامه های اعلامی خود به صورت روزانه گزارش های حوزه های مختلف را دریافت می کند و نقاط ضعف و قوت را مرتفع مورد رسیدگی قرار می دهد.
ارتباط تنگاتنگ با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در سفرهای استانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در رصد و دریافت این گونه گزارش ها نقش اساسی دارد.
راه نجات کشور از رونق تولید می گذرد و باید همگان به این باور برسند که با تمام وجود در این مسیر گام بردارند.