کد مطلب: 95098
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۰۶
شاید عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در هنگام دست دادن با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در حاشیه کنفرانس 'آس ان' در ترکیه با لبخندش می خواست به تغییرات سیاسی اشاره کند.
آیا حرکت عادل الجبیر به سوی ظریف و مصافحه با او برنامه ریزی شده بود؟
 
به گزارش ایران خبر، وبسایت این شبکه نوشت: شاید عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در هنگام دست دادن با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در حاشیه کنفرانس 'آس ان' در ترکیه با لبخندش می خواست به تغییرات سیاسی اشاره کند.
 
 الجبیر در کنفرانس های قبلی رفتار خصمانه ای برخلاف عرف دیپلماتیک داشت به رغم این که ایران تلاش می کرد پنجره ای در دیوار دیپلماسی پولادین عربستان ایجاد کند .
 
دست دادن الجبیر و ظریف یک اقدام ناگهانی و بدون هماهنگی و مقدمه چینی نبود. چرا که قبل از آن عربستان از مقتدی صدر رهبر جناح صدر برای گفت و گو در باره تقویت همکاری ها بین ریاض و بغداد و بر اساس بیانیه های رسمی از حیدر العبادی نیز برای سفر به این کشور دعوت کرده بود.
 
 اما دعوت از صدر بعد از قطع روابط به مدت11 سال صورت گرفت تا نشان دهد که عربستان تلاش می کند فاصله ایجاد شده بین ریاض و منطقه را بدون این که 'تجدید نظر در سیاست های منطقه ای اش' تلقی شود، از بین ببرد.
 
جناح صدر به تفکرات انتقاد آمیز در برابر بیشتر سیاست های کشورهای منطقه و انتقاد از سیاست های عربستان در منطقه و عزمی بزرگ در مبارزه با طرح های آمریکا و حمایت از عربستان شناخته شده است.
 
رسانه های سعودی تلاش کردند این انعطاف و چرخش سیاست های عربستان را با این تفکر که بین جناح صدر و گروه ها و احزاب سیاسی دیگر که در تضاد با استراتژی های آمریکا و اسرائیل است، تقویت کنند.
 
اما جناح صدر که خواستار مبارزه با آمریکا و رژیم صهیونیستی است در اصول بر سر دوراهی با عربستان قرار گرفته و هیچ نزدیکی با سعودی ها به جز دعوتش به توقف جنگ، ندارد.
 
در همین راستا عربستان از این سیاست که 'کسی که با ما نیست پس علیه ماست خارج شده و به محض دیدار با مقتدی صدر از تمایلش به تغییر سیاست های منطقه ای و آمادگی برای جلوگیری از آتش جنگ خبر داد.
 
شاید عربستان در پشت این تغییر رفتار تلاش می کند از تنش های منطقه بدون امتیاز دهی های ملموس بکاهد.