کد مطلب: 93372
 
تاریخ انتشار : جمعه ۲۳ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۲۳
گاهی با این‌که تمام جنبه‌ها را برای ازدواج‌تان در نظر می‌گیرید، اما باز هم وقتی وارد زندگی می‌شوید متوجه واقعیت‌هایی می‌شوید که ادامه راه را برای شما سخت و گاهی هم غیرممکن می‌کنند.
توصیه های خواندنی برای پیشگیری از طلاق در سال اول ازدواج
 
به گزارش ایران خبر، مهم‌ترین چیزی که عمر ازدواج شما را کوتاه می‌کند را بخوانید.
گاهی با این‌که تمام جنبه‌ها را برای ازدواج‌تان در نظر می‌گیرید، اما باز هم وقتی وارد زندگی می‌شوید متوجه واقعیت‌هایی می‌شوید که ادامه راه را برای شما سخت و گاهی هم غیرممکن می‌کنند. این مطلب درست است، ولی آیا همه طلاق‌های سال اولی که متأسفانه امروزه به وفور هم اتفاق می‌افتند، شامل همین قضیه می‌شوند؟ برای مثال آیا همه این طلاق‌ها به خاطر بی‌مسئولیتی شوهر اتفاق می‌افتند؟ یا مثلاً آیا همه این افراد به خاطر مشکلات اقتصادی طلاق می‌گیرند؟ اگر نگاهی به دور و برتان کنید، متوجه می‌شوید که خیلی از این زوج‌ها در درجه اول به خاطر نداشتن مهارت‌های کافی برای زندگی مشترک کارشان به طلاق می‌کشد.
وقتی زندگی آن‌ها را مرور می‌کنید، می‌بینید که آن خوشی و خرمی ‌روزهای اول، به تدریج جایش را به اختلافاتی داده است که معمولاً در ابتدا اختلافات خیلی عمیقی هم نبوده‌اند، ولی چون آن‌ها نمی‌دانستند که چگونه باید با این اختلافات برخورد کنند، کارشان به جر و بحث و توهین و دعوا کشیده است و کم‌کم آن‌قدر پیش رفته‌اند که بعد از مدت کوتاهی نمی‌توانستند حتی قیافه همدیگر را تحمل کنند!
ازدواج‌تان را مومیایی کنید
اگر به تازگی ازدواج کرده‌اید و یا در شرف ازدواج هستید، لازم است به چند نکته مهم توجه کنید:
۱. زندگی یک فیلم عاشقانه نیست
فیلم برای این‌که کشش نگه‌داشتن مخاطب را داشته باشد، نیاز دارد تا در بعضی جنبه‌های زندگی اغراق کند. مثلاً عشقی افلاطونی را به تصویر بکشد. به علاوه فیلم از اول تکلیفش با خودش معلوم است؛ چراکه می‌داند می‌خواهد با ساختن استعاره‌هایی از زندگی، هیجاناتی را به مخاطب القاء کند که او نمی‌تواند در زندگی واقعی چندان به آن‌ها دست پیدا کند. پس وقتی ازدواج می‌کنید لطفاً زندگی‌تان را با فیلم‌هایی که دیده‌اید قاطی نکنید.
خیلی وقت‌ها ممکن است از همان دوران عقد مشکلات واقعی زندگی خودشان را نشان بدهند و شما را به مبارزه دعوت کنند. یکی از این مشکلات که البته اغلب در زندگی زیر یک سقف خودش را بهتر نشان می‌دهد، اختلافاتی است که بین شما و همسرتان به وجود می‌آیند. مراقب باشید که تفکر رؤیایی ازدواج، شما را از ادامه زندگی ناامید نکند و باعث نشود که همین اول راه جا بزنید.
۲. فوت کوزه‌گری بلد باشید
مهارت‌های زندگی مشترک، فوت کوزه‌گری زندگی شما هستند. ممکن است شما و همسرتان هر دو آدم‌های تحصیل‌کرده‌ای باشید، اما این به معنای آن نیست که لزوماً مهارت‌های زندگی مشترک را هم بلدید.
۳. مشاور داشته باشید
از وقتی که بنای زندگی مشترک را می‌گذارید، به فکر انتخاب‌ یک مشاور مناسب برای خودتان باشید تا قبل از این‌که احیاناً مشکلی در زندگی تان بیخ پیدا کند، بتوانید آن را مدیریت کنید.
۴. با زندگی‌تان مثل یک نوزاد رفتار کنید
مراقب زندگی خود باشید و با اختلافاتی که به وجود می‌آیند، آگاهانه برخورد کنید.

شش مهارت مدیریتی اساسی برای سال‌اولی‌ها
وقتی اولین اختلاف‌ها بین شما و همسرتان به‌وجود می‌آیند، شاید کمی ‌ترس در وجودتان جوانه بزند، اما نگران نباشید؛ چون شما در اکثر موارد می‌توانید با استفاده از راه‌کارهایی ساده این اختلافات را مدیریت کرده و جلوی تبدیل‌شدن آن‌ها به بحران را بگیرید.

۱. معاینه دقیق
وقتی اختلافی در زندگی‌تان به‌وجود می‌آید، مانند یک پزشک حاذق سر تا پای آن را معاینه کنید. ببینید که در طی همین مدت کوتاهی که از زندگی‌تان می‌گذرد، رابطه‌تان با همسر چگونه بوده است؟ آیا مدام درگیری و مشاجره داشته‌اید و یا گه‌گاهی موردی پیش آمده است؟ وقتی که از حال رابطه‌تان مطلع شدید، به دنبال علت بگردید. مثلاً ببینید که چند روز یا چند هفته است که رابطه‌تان این حال را دارد؟ از کی به این حال افتاد؟ و چه چیزهایی حال آن را بدتر کرده است؟ برای پاسخ به این سؤالات، یک قلم و کاغذ بردارید و مواردی را که به ذهن تان می‌رسد یادداشت کنید.

۲. از خود شروع کردن
وقتی دنبال علت می‌گردید، مراقب بازی‌های ذهن باشید تا شما را به مسیرِ انداختنِ همه تقصیرها به گردن همسر نیندازد. برای این‌که این اتفاق نیفتد، از خودتان شروع کنید. ببینید در مسأله پیش‌آمده چقدر نقش داشتید و چقدر می‌توانستید در حل آن مؤثر باشید.

۳. مذاکره کردن
فهرستی را که تهیه کرده‌اید با همسرتان در میان بگذارید. علت‌ها را با هم واکاوی کنید و برای حل آن مشکل عقل‌هایتان را روی هم بریزید. برای داشتن یک مذاکره موفق به چند نکته توجه کنید:
۱ تحقیر و توهین و توجیه را کنار بگذارید؛
۲ از «من» جادویی استفاده کنید. به جای این‌که بگویید «تو من را ناراحت کردی» بگویید «من از این کار تو ناراحت شدم»؛
۳ به اندازه‌ای که می‌گویید، به همسرتان هم اجازه حرف زدن بدهید؛
۴ وقتی همسرتان حرف می‌زند به او گوش کنید و به چهره او نگاه کنید؛
۵ مدارا را فراموش نکنید؛
۶ مشترک تصمیم‌گیری کنید.

۴. اعلام وضعیت سفید
جایی را در خانه‌تان تعیین کنید که قهر و دعوا در آن ممنوع باشد. وقتی می‌خواهید با هم صحبت کنید و یا وقتی اختلافی بین شما و همسرتان پیش آمده که شما را خیلی ناراحت یا همسرتان را عصبانی کرده است، قبل از این‌که هر حرفی بزنید به آن منطقه بروید و چند دقیقه‌ای در سکوت بنشینید. در این دقایق بهتر است روی تنفس‌تان تمرکز کنید. وقتی آرام شدید وارد مذاکره بشوید.

۵. صرف انرژی بیشتر
برای همسرتان وقت بیشتری بگذارید. با او به تفریح بروید، بیشتر او را ببوسید، بیشتر او را در آغوش بکشید، برای او هدیه بخرید، غذای مورد علاقه‌اش را بپزید و…؛ خلاصه این‌که دل او را مال خودتان کنید.

۶. انتخابِ بهترین میراث
شما و همسرتان چه بخواهید و چه نخواهید وارث سبک ارتباطی و مهارت‌های زندگی والدین‌تان هستید. ممکن است والدین شما با وجود یک‌سری کمبودهای مهارتی پنجاه سال کنار هم زندگی کرده باشند، اما همان کمبودها در زندگی شما به طلاق منجر بشود. پس گذشته‌تان را مرور کنید، به درد بخورترین مهارت‌هایی را که از پدر و مادرتان یاد گرفته‌اید را بردارید و مابقی را به تاریخ بسپارید.