کد مطلب: 93060
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۴۹
بدن کمتر از آنچه فکر مي کنيد، به نمک نيازمند است: حتي اگر زياد هم اهل رفتن سراغ ظرف نمک نباشيد، هنوز هم اين احتمال وجود دارد که بيش از ميزان نيازتان به نمک، آن را دريافت کنيد.
میزان نیاز بدن به نمک چقدر است؟
 
به گزارش ایران خبر، مقادير زيادي از سديم و نمک از طريق غذاهاي فراوري شده در رستوران ها وارد بدن مي شود. اغلب آمريکايي ها ميزان ۳۵۰۰ ميلي گرم سديم در روز وارد بدن شان مي کنند و اين در حالي است که بنا به توصيه مرکز کنترل و پيشگيري از بيماري هاي اين کشور، تنها ۱۵۰۰ تا ۲۳۰۰ ميلي گرم سديم بايد در روز وارد بدن شود بخصوص اگر افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي و فشار خون نيز باشند.

نمک دريايي، لزوما سالم نيست: تصور عامل بر اين است که نمک دريايي چون سديم کمتري دارد، پس براي سلامتي مفيدتر است. اما واقعيت اين است که ترکيب شيميايي نمک طعام و نمک دريايي يکسان است. هر دو نمک حاوي مقدار مشخصي سديم هستند و در هر قاشق چايخوري از هر کدام، مقدار مساوي از سديم (۲۳۰۰ميلي گرم) يافت مي شود.

نمک هميشه در کمين است: اگرچه شايد تصورش را هم نکنيد ولي بسياري از غذاهاي منجمد، غذاهاي پردازش شده، سوپ هاي آماده و کنسروف پنيرها و گوشت هاي پردازش شده، حاوي منابع پنهان سديم هستند. حتي اينطور تخمين زده شده که سس هاي پاستا حاوي ۹۰۰ ميلي گرم نمک در هر نصف فنجان هستند. انواع پنير مي تواند در هر نصف فنجان ۴۰۰ ميلي گرم سديم داشته باشند. چاشني هايي مانند سس گوجه فرنگي نيز در هر قاشق غذا خوري حداقل ۱۹۰ ميلي گرم سديم دارند. حتي برخي غلات صبحانه براي کودکان حاوي ۲۰۰ تا ۳۰۰ ميلي گرم نمک در هر فنجان هستند.
نمک عامل مهم ابتلا به بيماري هاي قلبي است: اکثر ما مي دانيم که سديم مي تواند منجر به افزايش فشار خون و ابتلا به انواع مشکلات سلامتي شود. يک رژيم غذايي سرشار از سديم باعث دفع آب بيشتر از بدن توسط کليه ها مي شود و استرس را روي قلب افزايش مي دهد. اگر شما هم در معرض خطر بيماري هاي قلبي هستيد، بهتر از مصرف سديم را تا جايي که مي توانيد، محدود کنيد.
نمک به سيستم عصبي آسيب مي رساند: مقدار کافي سديم و پتاسيم براي سلامت سيستم عصبي ضروري است. اما سديم اضافي مي تواند منجر به اختلال در عملکرد سيستم عصبي شود. وجود سديم بيش از حد در بدن، مي تواند براي سيستم اعصاب، خطرات جدي به همراه داشته باشد. ميزان متعادل سديم و پتاسيم در بدن مي تواند خطر ابتلا به برخي بيماري ها را کاهش دهد و کاهش مصرف برخي مواد غني از سديم، کاهش ميزان نمک مصرفي و همچنين مصرف سبزيجات تازه مي تواند ميزان سديم را در بدن به حد تعادل برساند.
خود را به غذاهاي کم نمک عادت دهيد: اضافه کردن طعم دهنده هاي طبيعي که جايگزين هاي خوبي براي نمک هستند، راهي آسان براي کاهش مصرف نمک است. بسياري از گياهان سالم مانند رزماري، آويشن، فلفل سياه و پونه کوهي داراي ميزان فوق العاده اي آنتي اکسيدان و البته خواص مفيد بسيار هستند که جايگزين هايي مناسب براي نمک به حساب مي آيند.