کد مطلب: 90869
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۰۹
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: هیچ واکسنی برای پیشگیری از تب کنگو وجود ندارد ولی مراجعه و درمان به موقع می‌تواند خطر مرگ را به ۱۰ درصد کاهش دهد.
هیچ واکسنی برای پیشگیری از "تب کنگو" وجود ندارد
 
به گزارش ایران خبر، بهمن نقیبی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: متأسفانه هیچ واکسنی برای پیشگیری از تب کنگو وجود ندارد ولی مراجعه و درمان به موقع خطر مرگ را به 10 درصد کاهش و عدم مراجعه به موقع خطر مرگ را تا 50 درصد افزایش می‌دهد.
وی افزود: این در حالی است که اقدامات پیشگیرانه و اطلاع‌رسانی توسط تیم‌های آموزشی اداره کل دامپزشکی استان قزوین در استان انجام شده و خوشبختانه تا کنون موردی از این بیماری در استان قزوین مشاهده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین با بیان اینکه سابقه این بیماری به حدود 40 سال قبل بازمی‌گردد عنوان کرد: یک نوع کنه کوچک عامل انتشار این بیماری ویروسی است که بیشتر در فصل گرما شیوع می‌‌یابد و راه‌های انتقال آن به صورت مستقیم با خود ناقل بیماری و غیر مستقیم در اثر تماس با ترشحات حیوان یا استفاده از گوشت آلوده است.
نقیبی، تب شدید، درد مفاصل، سردرد، دل درد، اسهال و استفراغ و خونریزی داخلی را از علائم این بیماری برشمرد و گفت: در صورت بروز هرگونه از این علائم بیمار باید با رعایت اصول بهداشتی به سرعت به مراکز درمانی منتقل، تا در اسرع وقت نسبت به درمان موثر آن اقدام شود.
وی قرمزی چشم، سرخی گونه، خون دماغ شدن و اسهال و استفراغ خونی را از دیگر علائم این بیماری اعلام و تصریح کرد: علائم بیماری یک تا سه روز پس از نیش کنه آلوده یا پنج تا شش روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد شده و بعد از چند روز، بیماری وارد مرحله خونریزی می‌ شود که این خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ اکثرا به دلیلی خونریزی‌ های شدید داخلی صورت می گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین هشدار داد: کسانی که مستقیم با دام سروکار دارند باید از تماس مستقیم با دام بپرهیزند و از لباس‌های بهداشتی، ماسک و دستکش استفاده کنند تا از آلوده شده به این میروس مصون بمانند.
نقیبی از مردم خواست تا محصولات دامی به ویژه گوشت را فقط از مراکز بهداشتی مجاز تهیه کرده و قبل از استفاده حتما به مدت 24 ساعت در دمای زیر صفر درجه نگداری کنند تا در صورت وجود ویروس، از بین برود.
منبع : تسنیم