کد مطلب: 89191
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۸
استاندار خراسان رضوی گفت: به دلیل وجود حرم مطهر رضوی و شعرای بزرگی همچون فردوسی، خیام و عطار، بخشی از میراث مرتبط با هویت ملی ایران زمین مربوط به شهرهای توس و نیشابور است.
 

به گزارش ایران خبر، علیرضا رشیدیان روز سه شنبه در مراسم افتتاح هفتمین کنگره بین المللی شعر از توس تا نیشابور در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزود: ایران اسلامی دارای پیشینه تاریخی و فرهنگ باشکوهی است که از اصالت و قدمت برخوردار است و در همین زمینه ورود اسلام به ایران و متعاقب آن فرهنگ شیعه، این قابلیت های ذاتی را شکوفا نمود.

وی اظهار کرد: اوج تأثیر فرهنگ علوی و شیعی در این سرزمین کهن با حضور شکوهمند سلاله پاک پیامبر (ص) حضرت علی بن موسی الرضا (ع) که یکی از زیباترین عنوان های ایشان عالم آل محمد (ص) و امام مهربانی هاست، جلوه گر شد.
وی گفت: ایران مرز پرگهری است که جای جای آن رنگ و بویی از علم و فرهنگ و ادب دارد و میراثی گرانقدر را برای ما به یادگار گذاشته است که هویت ملی ما را می سازد.
رشیدیان افزود: نگاه به میراث فرهنگی گذشته و دیرینه هویتی این مرز و بوم عامل موثری است که تمرکز بر آن قادر است از گسست فرهنگی نسل ها جلوگیری نموده و استقلال قلمروهای جغرافیایی، فکری و فرهنگی این سرزمین را در مقابل تهاجم بیگانگان تضمین کند.
وی اظهار کرد: در تقویم فرهنگی کشور، 25 اردیبهشت ماه روز ملی بزرگ مردی است که پس از رنج سی ساله اش، عجم را به شعر پارسی زنده نمود.
وی گفت: امسال روز ملی فردوسی، روز پاسداشت زبان فارسی هم نامیده شده و این از افتخارات تقویم ملی کشور و همچنین این استان است.
استاندار خراسان رضوی افزود: فردوسی به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب، جریانی از یکتا پرستی و توحید را در سراسر کتاب سترگش جای داد.
وی به روز ملی خیام نیز اشاره کرد و گفت: خیام شاعر، حکیم، ریاضی دان و متفکر قرن پنجم و ششم هجری و از نوادر روزگار است که تقویم جلالی از اوست و رساله جبر و مقابله وی در علم حساب، پایه گذار این علم در دنیاست که به زبان های زنده امروز ترجمه شده و آنچه که همه ویژگی های علمی و فرهنگی او را تکمیل می سازد شهرت جهانی وی به خاطر رباعیاتش می باشد که از اندیشه های فلسفی او سرچشمه گرفته است.
وی اظهار کرد: برماست که به عنوان پاسداران مواریث و مفاخر فرهنگی، چهره علمی و فرهیخته این دانشمند بزرگ را به نسل های جوان خود و به همه جهان معرفی کنیم.
رشیدیان افزود: با این وصف همه اجماع دارند که حکیم ابوالقاسم فردوسی و حکیم عمر خیام نیشابوری 2 دانشمند شهرهای توس و نیشابور هستند و بی تردید مهم ترین وجه اشتراک این 2 از نوادر و مفاخر علمی و فرهنگی کشور، استمداد از ردیف و قافیه و ابزار شعر برای بیان دیدگاه های اعتقادی و علمی و فرهنگی آنان است.
وی یادآور شد: کنگره شعر از توس تا نیشابور به بهانه بزرگداشت این 2 حکیم گرانقدر که از مشاهیر ادب پارسی هستند با هدف عالی تر بزرگداشت آثار و مفاخر فرهنگی کشور با رویکرد تقویت غرور و خودباوری ملی و اسلامی در جامعه برگزار شده است تا زمینه های لازم تشویق شاعران در جهت آفرینش آثار فاخر با الهام از آثار و متون ارزشمند ادب فارسی همچون شاهنامه و مجموعه رباعیات خیام را فراهم سازد.
رشیدیان گفت: این کنگره شعر امسال از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا امسال سالی است که از طرف آیسسکو، مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده و این کنگره به عنوان یکی از برنامه های فرهنگی هنری شهر مشهد مقدس می تواند انعکاس شایسته ای در میان فردوسی پژوهان و خیام پژوهان جهان و ادب دوستان و دوستداران زبان فارسی در ایران و جهان داشته باشد.

* برگزاری 14 برنامه در گرامیداشت روز ملی فردوسی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه مراسم پایانی کنگره شعر از توس تا نیشابور امسال به دلیل برگزاری انتخابات در تابستان برگزار خواهد شد، گفت: این کنگره یکی از 14 برنامه در نظر گرفته شده برای گرامیداشت روز ملی فردوسی است.
سید سعید سرابی افزود: رویکرد دولت تدبیر و امید حمایت از برنامه های فرهنگی و گرامیداشت مفاخر ملی است و تاکنون در این زمینه اقدامات مناسبی در استان خراسان رضوی انجام شده است.
در این مراسم شاعرانی از کشورهای تاجیکستان، افغانستان و پاکستان به همراه شاعران ایرانی به شعرخوانی می پردازند.
مراسم پایانی همایش شعر از توس تا نیشابور، چهاردهم تیر ماه همزمان با روز قلم در مشهد برگزار خواهد شد.
25 اردیبهشت، روز بزرگداشت حکیم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی نامگذاری شده است.

منبع : ایرنا