کد مطلب: 85866
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۰۱
روزهای پایانی اردیبهشت‌ ماه ٩٦ دوازدهمین رییس‌جمهور کشور انتخاب می‌شود و در این روزها هر چه بیشتر، فضای کشور، انتخاباتی می‌شود. اصولگرایان در تدارک رقیب برای حسن روحانی هستند و نامی که بیش از دیگر کاندیداهای محتمل اصولگرا شنیده می‌شود، سید ابراهیم رییسی است.
 

به گزارش ایران خبر، آذر منصوری، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران از چرایی اصرار اصولگرایان به کاندیداتوری رییسی می‌گوید.

‌ چرا اصولگرایان و  جمنا اصرار بر کاندیداتوری ابراهیم رییسی دارند؟
به چند دلیل این اصرار وجود دارد. اول تصور اینکه رییسی به دلیل داشتن برخی ویژگی‌ها می‌تواند رقیب مطرحی برای روحانی باشد که به نظرم با توجه به طیف حامیان او این تصور به واقعیت نزدیک نیست. دوم اینکه بخشی از آنها بر  این باورند که با بودن رییسی اجماع اصولگرایان ممکن می‌شود که باتوجه به ریشه اختلافاتی که در این طیف هست به نظر نمی‌رسد شکل‌گیری اجماع حتی با آمدن او هم ممکن شود و سوم به دلیل چهره تقریبا ناشناخته در جامعه است. حداقل تجربه انتخابات نهم ریاست‌جمهوری این تصور را به نظرم ایجاد کرده که چهره کمتر شناخته شده می‌تواند شعارهاو رفتارهایی از جنس رییس دولت نهم و دهم داشته باشد.
‌ آیا رییسی می‌تواند ناجی جناح راست باشد؟
خیر. باتوجه به سابقه اختلافات این جریان سیاسی از یک طرف و مجموعه شاخص‌هایی که این کاندیدا دارد، چنین پیش‌بینی‌ای را ندارم.
‌ به نظر شما آیا رییسی به عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری می‌آید یا نمی‌آید؟
من از ابتدا پیش‌بینی‌ای که داشتم این بود که ایشان کاندیدای ریاست‌جمهوری نخواهد شد، هرچند بودن ایشان را در مجموع به نفع روحانی می‌بینم.
‌ کاندیداتوری رییسی از حیث رقابت به نفع روحانی است یا به ضررش؟  
کاندیدتوری آقای رییسی در مجموع به نفع آقای روحانی است. باتوجه به اینکه اگر ایشان به عرصه انتخابات بیاید یکی از کاندیداهایی است که بخشی از اصولگرایان روی او اجماع دارند، علی‌القاعده این امر بر رقابتی‌تر شدن انتخابات اثر خواهد گذاشت و این مساله به نفع آقای روحانی است. هر قدر انتخابات رقابتى‌تر باشد، بر مشارکت مردم اثر خواهد گذاشت و مشارکت بیشتر با توجه به تجربه انتخابات گذشته به سبد رای اصلاح‌طلبان خواهد افزود.
‌ موضع  حامیان دولت در قبال تحولات انتخاباتی جناح راست باید چگونه باشد؟
طبیعتا یکی از کارهای جریان‌های سیاسی رصد رفتار‌ها و اقدامات رقبای انتخاباتی خود است. به عقیده من نخستین اقدام باید رصد و تحلیل دقیق رفتار رقبای انتخاباتی اصلاح‌طلبان باشد. این رصد کمک می‌کند تا اصلاح‌طلبان و حامیان دولت بتوانند به موقع واکنش‌های لازم را انجام دهند. رفتارهای انتخاباتی رقبا عموما تخریب دولت باهدف اثر‌گذاری بر سبد رای آقای روحانی انجام می‌گیرد اما جدای از این مساله به نظر من دولت باید بتواند باتیم رسانه‌ای منسجم و آماده در این فرصت با طبقات مختلف جامعه ارتباط برقرار کند؛ به مردم گزارش بدهد و به تعبیری با مردم ارتباط همدلانه پیدا کند. این همدلی توسط رییس دولت با مردم و به خصوص گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه بسیار اهمیت دارد.
‌ پیش‌بینی‌تان از نتیجه انتخابات ٩٦ چیست؟
پیش بینی در مورد نتیجه انتخابات، کار سختی است اما با توجه به سابقه انتخابات گذشته محتمل‌ترین پیش بینی در انتخابات ریاست جمهورى، پیروزی آقای روحانی است که البته باید دید روند مشارکت مردم تا زمان انتخابات به کدام سمت می‌رود. اگر مشارکت مردم بیشتر باشد، این احتمال وجود دارد که روحانی با درصد رای بیشتری نسبت به دوره اول پیروز رقابت‌ها باشد. ضمن اینکه در انتخابات شوراها نیز مساله ائتلاف برای ما مهم است و قطعا رفتار انتخاباتی ما در این انتخابات بر انتخابات ریاست‌جمهوری هم اثر‌گذار خواهد بود.
‌ هدف جریان نزدیک به  احمدی‌نژاد از حضور در انتخابات چیست؟
بعد از توصیه رهبری و نامه‌ای که احمدی‌نژاد در پاسخ به این توصیه داد، این رفتار قابل پیش‌بینی بود. بیشترین هدف این جریان حضور مداوم در فضای سیاسی کشور است. طبیعتا آنها حداکثر تلاش را خواهند داشت تا در این انتخابات حضور جدی داشته باشند.

منبع : اعتماد